Kırşehir'de Antikor Test Çalışmaları Devam Ediyor

SAĞLIK 17.06.2020 - 22:08, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Antikor Test Çalışmaları Devam Ediyor

7 İl ile birlikte pilot il seçilen Kırşehir'de koronavirüsle mücadele için başlatılan antikor testi çalışmaları devam ediyor.

Tüm dünyayo etkisi altına alan ve ülkemizde de 11 Mart tarihinde ortaya çıkan ölümcül Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında seçilen 7 ilde koroner test çalışmasına başlandı.     Pilot il olarak seçilen Kırşehir'de de devam edilen çalışmalar kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından tespit edilen 2000 hanede antikor testi yapılıyor.     20 Haziran tarihi itibariyle bitirilmesi planlanan test çalışmalarında 1 doktor , 1 hemşire ile 1 sağlık çalışanında oluşan üçer kişilik ekipler 15'i Kırşehir merkezde olmak üzere il genelinde toplam 22 ekiple sahada tarama çalışmalarını sürdürüyor.     Çalışma sırasında belirlenen hanelerde rastgele seçilen kişiler bilgilendirilerek onay alınıyor ve anket uygulanarak  aynı kişiden ELISA testi için kan örneği ve PCR testi için ise COVID-19 Rehberi’ne uygun olarak sürüntü örneği alınıyor.     Ayrıca test sonuçları pozitif çıkan vatandaşlara yönelik filyasyon çalışması yapılarak; tedavi süreci başlanıyor ve takipleri gerçekleştiriliyor.       Antikor testi çalışması ile  ülke genelinde ve Kırşehir'de hastalık prevalansının, geçirilmiş hastalık düzeyininin ve asemptomatik hastalık düzeyininin belirlenmesi amaçlanıyor.
7 İl ile birlikte pilot il seçilen Kırşehir'de koronavirüsle mücadele için başlatılan antikor testi çalışmaları devam ediyor.

Tüm dünyayo etkisi altına alan ve ülkemizde de 11 Mart tarihinde ortaya çıkan ölümcül Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında seçilen 7 ilde koroner test çalışmasına başlandı.

 

 

Pilot il olarak seçilen Kırşehir'de de devam edilen çalışmalar kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından tespit edilen 2000 hanede antikor testi yapılıyor.

 

 

20 Haziran tarihi itibariyle bitirilmesi planlanan test çalışmalarında 1 doktor , 1 hemşire ile 1 sağlık çalışanında oluşan üçer kişilik ekipler 15'i Kırşehir merkezde olmak üzere il genelinde toplam 22 ekiple sahada tarama çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

Çalışma sırasında belirlenen hanelerde rastgele seçilen kişiler bilgilendirilerek onay alınıyor ve anket uygulanarak  aynı kişiden ELISA testi için kan örneği ve PCR testi için ise COVID-19 Rehberi’ne uygun olarak sürüntü örneği alınıyor.

 

 

Ayrıca test sonuçları pozitif çıkan vatandaşlara yönelik filyasyon çalışması yapılarak; tedavi süreci başlanıyor ve takipleri gerçekleştiriliyor.

 

 

 

Antikor testi çalışması ile  ülke genelinde ve Kırşehir'de hastalık prevalansının, geçirilmiş hastalık düzeyininin ve asemptomatik hastalık düzeyininin belirlenmesi amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.