Kırşehir'de Ahi Evran Kardeşlik Ormanı Oluşturuldu

YAŞAM 30.03.2021 - 12:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Ahi Evran Kardeşlik Ormanı Oluşturuldu

Ahi Evran Yılı münasebetiyle Kırşehir'de oluşturulan "Ahi Evran Kardeşlik Ormanı’na" 850 sedir fidanı dikildi fidan dikildi.

Boztepe yolu üzerindeki oluşturulan Ahi Evran Kardeşlik Ormanına fidan dikimi etkinliğine Vali İbrahim Akın ile birlikte Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , Milletvekili Mustafa Kendirli il protokolü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.Fidan dikimi sırasında bir konuşma yapan Vali İbrahim Akın, Her insanda olması gereken erdemleri bünyesinde barındıran Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran Veli adına doğumunun 850. Yılını temsilen 850 fidan dikileceğini söyledi.     Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran Veli'nin 850. doğum yılı olması nedeniyle 2021 yılının UNESCO tarafından Ahi Evran Yılı olarak kabul edildiğini belirten Vali İbrahim Akın, '' 2021 yılı boyunca ülkemizde Ahi Evran Yılının anlamına uygun şekilde etkinlikler yapılması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da genelge yayınlanmıştır. Bildiğiniz gibi her yıl Ticaret Bakanlığımız koordinesinde ilimiz merkez olmak üzere ülkemiz genelinde Ahilik Haftası kutlamaları yapılmaktadır. Yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında bu yıl Ahilik etkinliklerinin 13-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Her yıl yapılan etkinliklere ilave olarak Cumhurbaşkanlığımızın genelgesi doğrultusunda hem yurt içinde hem de yurt dışında etkinlikler düzenlenecektir. Valiliğimizce oluşturulan Komisyon marifetiyle bu konuda yapılacak etkinlikler konusunda çalışmalar yürütülmektedir.” dedi.     Kardeşlik, yardımlaşma, paylaşma, güzel ahlak gibi insani değerleri Ahilik bünyesinde birleştiren Ahi Evran Veli’nin iktisadi ve sosyal hayatımızı düzenleyerek Anadolu’da birlik ve beraberliği sağladığını ifade eden Vali İbrahim Akın; “Kültür ve medeniyet hayatımızda böylesine önemli bir yere sahip olan Ahi Evran Veli’nin metfun bulunduğu Kırşehir’de onun anısına orman oluşturulması son derece anlamlı olmuştur. Dikeceğimiz bu fidanların daha yeşil bir Kırşehir oluşturma gayretimize katkı sağlamasını ve bu ağaçların yeşerdiği, büyüyüp dal budak saldığı gibi Ahilik prensiplerinin hem ülkemize hem dünyaya yayılmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.     Program, Ahi Evran Kardeşlik Ormanına 850 Sedir ağacının dikilmesi ile sona erdi.  
Ahi Evran Yılı münasebetiyle Kırşehir'de oluşturulan "Ahi Evran Kardeşlik Ormanı’na" 850 sedir fidanı dikildi fidan dikildi.

Boztepe yolu üzerindeki oluşturulan Ahi Evran Kardeşlik Ormanına fidan dikimi etkinliğine Vali İbrahim Akın ile birlikte Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , Milletvekili Mustafa Kendirli il protokolü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.Fidan dikimi sırasında bir konuşma yapan Vali İbrahim Akın, Her insanda olması gereken erdemleri bünyesinde barındıran Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran Veli adına doğumunun 850. Yılını temsilen 850 fidan dikileceğini söyledi.

 

 

Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran Veli'nin 850. doğum yılı olması nedeniyle 2021 yılının UNESCO tarafından Ahi Evran Yılı olarak kabul edildiğini belirten Vali İbrahim Akın, '' 2021 yılı boyunca ülkemizde Ahi Evran Yılının anlamına uygun şekilde etkinlikler yapılması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da genelge yayınlanmıştır. Bildiğiniz gibi her yıl Ticaret Bakanlığımız koordinesinde ilimiz merkez olmak üzere ülkemiz genelinde Ahilik Haftası kutlamaları yapılmaktadır. Yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında bu yıl Ahilik etkinliklerinin 13-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Her yıl yapılan etkinliklere ilave olarak Cumhurbaşkanlığımızın genelgesi doğrultusunda hem yurt içinde hem de yurt dışında etkinlikler düzenlenecektir. Valiliğimizce oluşturulan Komisyon marifetiyle bu konuda yapılacak etkinlikler konusunda çalışmalar yürütülmektedir.” dedi.

 

 

Kardeşlik, yardımlaşma, paylaşma, güzel ahlak gibi insani değerleri Ahilik bünyesinde birleştiren Ahi Evran Veli’nin iktisadi ve sosyal hayatımızı düzenleyerek Anadolu’da birlik ve beraberliği sağladığını ifade eden Vali İbrahim Akın; “Kültür ve medeniyet hayatımızda böylesine önemli bir yere sahip olan Ahi Evran Veli’nin metfun bulunduğu Kırşehir’de onun anısına orman oluşturulması son derece anlamlı olmuştur. Dikeceğimiz bu fidanların daha yeşil bir Kırşehir oluşturma gayretimize katkı sağlamasını ve bu ağaçların yeşerdiği, büyüyüp dal budak saldığı gibi Ahilik prensiplerinin hem ülkemize hem dünyaya yayılmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

Program, Ahi Evran Kardeşlik Ormanına 850 Sedir ağacının dikilmesi ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.