Kırşehir'de Ahi Çocuk Projesi

KÜLTÜR 22.03.2021 - 10:05, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Ahi Çocuk Projesi

Mucur Kaymakamlığınca hazırlanan Ahi Çocuk Projesi kapsamında değerler eğitimi veriliyor ve şed kuşatılıyor.

Cumhurbaşkanlığı ve UNESCO tarafından 2021'in "Ahi Evran Yılı" ilan edilmesi kapsamında Kırşehir 'in Mucur ilçesinde Ahi Çocuk Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında çocuklara Ahilik değerleri öğretiliyor ve şed kuşatılıyor.Ahilik değerleri eğitimi alan ve şed kuşatılan öğrenciler Kırşehir Valisi İbrahim Akın'ı makamında ziyaret etti.Mucur Kaymakamı Faruk Erdem başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette bir konuşma yapan Valimiz Sayın İbrahim Akın, evrensel olan Ahilik prensiplerini sadece esnaflarımızın değil, tüm insanlığın örnek alması ve uygulaması gerektiğini söyledi.     Mucur Kaymakamlığınca hazırlanan ve ilçe genelindeki 6 ilkokulda uygulanan projenin örnek bir proje olduğunu belirten Vali İbrahim Akın; “Kardeşliği, birlik ve beraberliği ilke edinen; doğruluk, dürüstlük, çalışkanlık, haram lokma yememek, başkasının malına göz dikmemek, eline, beline, diline hakim olmak, alın teri ile kazanmak gibi önemli değerleri barındıran Ahilik ilkelerine sahip çıkarak hayatın her alanında uygulamamız gerekmektedir. Ahilik ilkeleri, dünyada bütün sorunların çözümünde aranan kriterlerdir. Ahilik, güzel ahlakla iyi insan profilini ortaya koymaktır. Bu değerler her şeyden önce iyi bir insan olmanın gerekleridir. İşte bu değerleri çocuklarımıza aşılamamız da son derece önemlidir. Alın teri ile helal kazanç sağlama bilincini çocuklarımıza yerleştirirsek gelecekte çok daha iyi bir ortama kavuşuruz. Öğrencilerimiz de proje kapsamında öğrendikleri değerleri herkese anlatacak, ahilik değerleri bu sayede hem yaşayacak hem de yaşatılacak. Ahi Çocuk Projesinin hayatları boyunca çocuklarımızın yaşantısına olumlu etkiler bırakacağına inanıyor, projenin hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyorum. Çocuklarımızın gelişimine katkı sunan bütün projeleri önemsiyor ve destekliyoruz.” dedi.       Mucur Kaymakamı Faruk Erdem de yaptığı bilgilendirme konuşmasında öğrencilerin proje kapsamında Ahilik değerlerini öğrenmenin yanı sıra fidan dikimi, huzurevi ziyareti gibi çeşitli sosyal etkinliklere katıldıklarını, aynı zamanda proje kapsamında hazırlanan “Ahi Baba İle Sencer” isimli hikaye kitaplarının ilçedeki 1. ve 2. sınıflarda okutulduğunu söyledi.Mucur Kaymakamı Faruk Erdem’in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yüce ile proje koordinatörleri Yusuf İslam Sürücü ve Rıza Kalaycı’nın da katıldığı ziyaret, Vali Akın'ın öğrencilere çeşitli hediyeler vermesi ile sona erdi. 
Mucur Kaymakamlığınca hazırlanan Ahi Çocuk Projesi kapsamında değerler eğitimi veriliyor ve şed kuşatılıyor.

Cumhurbaşkanlığı ve UNESCO tarafından 2021'in "Ahi Evran Yılı" ilan edilmesi kapsamında Kırşehir 'in Mucur ilçesinde Ahi Çocuk Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında çocuklara Ahilik değerleri öğretiliyor ve şed kuşatılıyor.Ahilik değerleri eğitimi alan ve şed kuşatılan öğrenciler Kırşehir Valisi İbrahim Akın'ı makamında ziyaret etti.Mucur Kaymakamı Faruk Erdem başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette bir konuşma yapan Valimiz Sayın İbrahim Akın, evrensel olan Ahilik prensiplerini sadece esnaflarımızın değil, tüm insanlığın örnek alması ve uygulaması gerektiğini söyledi.

 

 

Mucur Kaymakamlığınca hazırlanan ve ilçe genelindeki 6 ilkokulda uygulanan projenin örnek bir proje olduğunu belirten Vali İbrahim Akın; “Kardeşliği, birlik ve beraberliği ilke edinen; doğruluk, dürüstlük, çalışkanlık, haram lokma yememek, başkasının malına göz dikmemek, eline, beline, diline hakim olmak, alın teri ile kazanmak gibi önemli değerleri barındıran Ahilik ilkelerine sahip çıkarak hayatın her alanında uygulamamız gerekmektedir. Ahilik ilkeleri, dünyada bütün sorunların çözümünde aranan kriterlerdir. Ahilik, güzel ahlakla iyi insan profilini ortaya koymaktır. Bu değerler her şeyden önce iyi bir insan olmanın gerekleridir. İşte bu değerleri çocuklarımıza aşılamamız da son derece önemlidir. Alın teri ile helal kazanç sağlama bilincini çocuklarımıza yerleştirirsek gelecekte çok daha iyi bir ortama kavuşuruz. Öğrencilerimiz de proje kapsamında öğrendikleri değerleri herkese anlatacak, ahilik değerleri bu sayede hem yaşayacak hem de yaşatılacak. Ahi Çocuk Projesinin hayatları boyunca çocuklarımızın yaşantısına olumlu etkiler bırakacağına inanıyor, projenin hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyorum. Çocuklarımızın gelişimine katkı sunan bütün projeleri önemsiyor ve destekliyoruz.” dedi.

 

 

 

Mucur Kaymakamı Faruk Erdem de yaptığı bilgilendirme konuşmasında öğrencilerin proje kapsamında Ahilik değerlerini öğrenmenin yanı sıra fidan dikimi, huzurevi ziyareti gibi çeşitli sosyal etkinliklere katıldıklarını, aynı zamanda proje kapsamında hazırlanan “Ahi Baba İle Sencer” isimli hikaye kitaplarının ilçedeki 1. ve 2. sınıflarda okutulduğunu söyledi.Mucur Kaymakamı Faruk Erdem’in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yüce ile proje koordinatörleri Yusuf İslam Sürücü ve Rıza Kalaycı’nın da katıldığı ziyaret, Vali Akın'ın öğrencilere çeşitli hediyeler vermesi ile sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.