Kırşehir'de Abdallar Müzik Topluluğu Kuruldu

KÜLTÜR 29.06.2022 - 22:25, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Abdallar Müzik Topluluğu Kuruldu

UNESCO Yaratıcı Müzik Şehri Kırşehir'de, Abdallar Müzik Topluluğu kuruldu.

Türk Halk Müziğinin beşiği, UNESCO Müzik Şehri Kırşehir'de, Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Abdallar Müzik Topluluğu kuruldu.Kırşehir'de ve Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenecek müzik etkinliklerinde görev alacak grup;  Davul, Zurna, Saz ve Öğretmen olmak üzere yaklaşık 30 kişiden oluşuyor.   ''TÜRKMEN ABDAL MÜZİĞİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARILACAK'' Abdallar Müzik Topluluğu'nun ulusal anlamda düzenlenen etkinliklere gelecek talep doğrultusunda katılabileceğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz , '' Aşık Said'den Muharrem Ertaş'a, Şemsi Yastıman'dan Neşet Ertaş'a kadar gelen Türkmen Abdal müziği geleneğinin, gelecek kuşaklara aktarılması ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında Müzik Şehri olarak bulunmamızın verdiği sorumlulukla Belediyemiz bünyesinde Kırşehir Belediyesi Abdallar Müzik Topluluğunu kurduk. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.  
UNESCO Yaratıcı Müzik Şehri Kırşehir'de, Abdallar Müzik Topluluğu kuruldu.

Türk Halk Müziğinin beşiği, UNESCO Müzik Şehri Kırşehir'de, Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Abdallar Müzik Topluluğu kuruldu.Kırşehir'de ve Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenecek müzik etkinliklerinde görev alacak grup;  Davul, Zurna, Saz ve Öğretmen olmak üzere yaklaşık 30 kişiden oluşuyor.

 

''TÜRKMEN ABDAL MÜZİĞİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARILACAK''

Abdallar Müzik Topluluğu'nun ulusal anlamda düzenlenen etkinliklere gelecek talep doğrultusunda katılabileceğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz , '' Aşık Said'den Muharrem Ertaş'a, Şemsi Yastıman'dan Neşet Ertaş'a kadar gelen Türkmen Abdal müziği geleneğinin, gelecek kuşaklara aktarılması ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında Müzik Şehri olarak bulunmamızın verdiği sorumlulukla Belediyemiz bünyesinde Kırşehir Belediyesi Abdallar Müzik Topluluğunu kurduk. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.