Kırşehir'de 8 Mart Kadınlar Günü Böyle Kutlandı

YAŞAM 08.03.2021 - 19:40, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de 8 Mart Kadınlar Günü Böyle Kutlandı

Kırşehir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cacabey Meydanı'nda kurulan stantlarda karanfil dağıtıldı.Kırşehir Belediye Başkanı Selahatti Ekicioğlu, birimleri gezerek kadın çalışanların tek tek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Cacabey Meydanı'nda stantlar kurularak karanfil dağıtıldı.Kırşehir Valisi İbrhim Akın , Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Cacabey Meydanında el emeği ürünlerinin sergilendiği stantları ziyaret ederek kadınlara karanfil dağıttılar.     BELEDİYE BİRİMLERİNİ TEK TEK GEZDİ   Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Cacabey Meydanındaki etkinlik ve üreten kadınlar sergisini ziyaretinin ardından Belediye'de çalışan kadınları ziyaret ederek Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı ve karanfil hediye etti.     Ekicioğlu , ''Kadınlarımızın, özgürlük ve eşitlik mücadelesi açısından, çok önemli ve anlamlı bir gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, ne yazık ki;  hemen hemen her gün yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarının, çocuk gelin sayısındaki artışın ve kadınlarımızın toplumsal hayat içerisinde yaşadığı çeşitli mağduriyetlerin gölgesinde kutluyoruz.Biz de Kırşehir Belediyesi olarak, şehrimizde yaşayan kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik hayat içerisinde hak ettikleri yeri almaları için daha çok çalışacağımıza söz veriyoruz. Kadınlarımızın hayat içerisinde karşılaştığı sorunların ortadan kalktığı, kadınlarımızın şiddetle ve toplumsal hayat içerisinde karşılaştıkları çeşitli mağduriyetlerle değil; sosyal, sanatsal, akademik ve ekonomik alandaki başarıları ve kattıkları değerlerle anıldığı bir Dünya özlemiyle; bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.'' açıklamasında bulundu.     8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kırşehir Belediyesi  tarafından düzenlenen Bozkırın Çiçekleri adlı yağlı boya resim sergisinin açılışı yapıldı.Daha sonra ise Emekçi Kadınlar Günü anısına Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde program düzenlendi.     KADINLARDAN ÇOK ERKEKLER İLGİ GÖSTERİNCE TEPKİ GÖSTERDİ   Öte yandan Cacabey Meydanında kurulan stantta dağıtılan karanfillere kadınlardan çok erkekler ilgi gösterince karanfil dağıtan Serap Şahin tepki gösterdi.Erkeklerin ilgisinin karanfillerin ücretsiz olması olduğunu belirten Şahin , '' Alıp evlerine götürecekler. Evine parayla al götür. 1 lira yada 5 liradır. Eve gidince al hanım ben meydandan aldım. Bir çay demle diyeceksiniz değil mi?" diye konuştu. Alanda bulunan bazı erkeklerde kadının tepki göstermesi karşısında evlerine ekmek götürmeyen insanların çiçek götürmesini anlamadıklarını söyledi.    
Kırşehir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cacabey Meydanı'nda kurulan stantlarda karanfil dağıtıldı.Kırşehir Belediye Başkanı Selahatti Ekicioğlu, birimleri gezerek kadın çalışanların tek tek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Cacabey Meydanı'nda stantlar kurularak karanfil dağıtıldı.Kırşehir Valisi İbrhim Akın , Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Cacabey Meydanında el emeği ürünlerinin sergilendiği stantları ziyaret ederek kadınlara karanfil dağıttılar.

 

 

BELEDİYE BİRİMLERİNİ TEK TEK GEZDİ

 

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Cacabey Meydanındaki etkinlik ve üreten kadınlar sergisini ziyaretinin ardından Belediye'de çalışan kadınları ziyaret ederek Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı ve karanfil hediye etti.

 

 

Ekicioğlu , ''Kadınlarımızın, özgürlük ve eşitlik mücadelesi açısından, çok önemli ve anlamlı bir gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, ne yazık ki;  hemen hemen her gün yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarının, çocuk gelin sayısındaki artışın ve kadınlarımızın toplumsal hayat içerisinde yaşadığı çeşitli mağduriyetlerin gölgesinde kutluyoruz.Biz de Kırşehir Belediyesi olarak, şehrimizde yaşayan kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik hayat içerisinde hak ettikleri yeri almaları için daha çok çalışacağımıza söz veriyoruz. Kadınlarımızın hayat içerisinde karşılaştığı sorunların ortadan kalktığı, kadınlarımızın şiddetle ve toplumsal hayat içerisinde karşılaştıkları çeşitli mağduriyetlerle değil; sosyal, sanatsal, akademik ve ekonomik alandaki başarıları ve kattıkları değerlerle anıldığı bir Dünya özlemiyle; bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.'' açıklamasında bulundu.

 

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kırşehir Belediyesi  tarafından düzenlenen Bozkırın Çiçekleri adlı yağlı boya resim sergisinin açılışı yapıldı.Daha sonra ise Emekçi Kadınlar Günü anısına Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde program düzenlendi.

 

 

KADINLARDAN ÇOK ERKEKLER İLGİ GÖSTERİNCE TEPKİ GÖSTERDİ

 

Öte yandan Cacabey Meydanında kurulan stantta dağıtılan karanfillere kadınlardan çok erkekler ilgi gösterince karanfil dağıtan Serap Şahin tepki gösterdi.Erkeklerin ilgisinin karanfillerin ücretsiz olması olduğunu belirten Şahin , '' Alıp evlerine götürecekler. Evine parayla al götür. 1 lira yada 5 liradır. Eve gidince al hanım ben meydandan aldım. Bir çay demle diyeceksiniz değil mi?" diye konuştu. Alanda bulunan bazı erkeklerde kadının tepki göstermesi karşısında evlerine ekmek götürmeyen insanların çiçek götürmesini anlamadıklarını söyledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.