Kırşehir'de 40 Köy 40 Tohum Projesi

YAŞAM 29.04.2021 - 08:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de 40 Köy 40 Tohum Projesi

Kırşehir Belediyesi, yerli tohumla ürettiği fideleri vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.Dağıtım sırasında uzun kuyruk oluştu.

Kırşehir Belediyesi ''ATA Tohumu Geçmişimizin Zenginliğidir'' sloganı ile Cacabey Meydanında ve Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde vatandaşlara  yerli tohumlardan üretilen domates ve biber fidelerini ücretsiz olarak dağıttı.Etkinliğe Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu katıldı.Kırşehirli vatandaşlar yerli tohumdan üretilen fidelere büyük ilgi gösterdi.Fidelerden almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu.     ''YERLİ TOHUMA SAHİP ÇIKIP GELECEK NESİLLERE AKTARMAK İSTİYORUZ''   Kırşehir’in çeşitli köylerinden toplanan domates, biber ve patlıcan sebze çeşitlerinin tohumlarından yetiştirilen 135.000 fidenin dağıtımının geçekleştirildiği ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe katılan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu burada yaptığı açıklamada: ‘’ Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından ilimizin çeşitli köylerinden büyüklerimizin saklayıp koruduğu yerli tohumlar toplanılarak toprakla buluşturuldu. İlimizin iklim ve toprak koşullarına uygun olarak yaklaşık 135.000 adet domates, biber ve patlıcan sebzelerinin yerli tohumlarından ürettiğimiz fideleri Kırşehirli hemşehrilerimize dağıtımını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Ata Tohumu Geçmişimizin Zenginliğidir’ diyerek başlatmış olduğumuz ‘40 Köy 40 Tohum’ projemize desteğini ve ilgisini esirgemeyen bütün hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Üreten bir Kırşehir’i hep birlikte inşa ediyoruz. ‘’ dedi.          
Kırşehir Belediyesi, yerli tohumla ürettiği fideleri vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.Dağıtım sırasında uzun kuyruk oluştu.

Kırşehir Belediyesi ''ATA Tohumu Geçmişimizin Zenginliğidir'' sloganı ile Cacabey Meydanında ve Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde vatandaşlara  yerli tohumlardan üretilen domates ve biber fidelerini ücretsiz olarak dağıttı.Etkinliğe Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu katıldı.Kırşehirli vatandaşlar yerli tohumdan üretilen fidelere büyük ilgi gösterdi.Fidelerden almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu.

 

 

''YERLİ TOHUMA SAHİP ÇIKIP GELECEK NESİLLERE AKTARMAK İSTİYORUZ''

 

Kırşehir’in çeşitli köylerinden toplanan domates, biber ve patlıcan sebze çeşitlerinin tohumlarından yetiştirilen 135.000 fidenin dağıtımının geçekleştirildiği ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe katılan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu burada yaptığı açıklamada: ‘’ Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından ilimizin çeşitli köylerinden büyüklerimizin saklayıp koruduğu yerli tohumlar toplanılarak toprakla buluşturuldu. İlimizin iklim ve toprak koşullarına uygun olarak yaklaşık 135.000 adet domates, biber ve patlıcan sebzelerinin yerli tohumlarından ürettiğimiz fideleri Kırşehirli hemşehrilerimize dağıtımını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Ata Tohumu Geçmişimizin Zenginliğidir’ diyerek başlatmış olduğumuz ‘40 Köy 40 Tohum’ projemize desteğini ve ilgisini esirgemeyen bütün hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Üreten bir Kırşehir’i hep birlikte inşa ediyoruz. ‘’ dedi.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.