Kırşehir'de 23 Nisan Kutlamalarında ''Arapça Müzik'' Tartışması

GÜNDEM 23.04.2022 - 22:12, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de 23 Nisan Kutlamalarında ''Arapça Müzik'' Tartışması

    Kırşehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, yabancı uyruklu öğrencilerin olduğu etkinlik sırasında fonda çalan Arapça müzik sosyal medyada tartışma yarattı.Birçok sosyal medya kullanıcısı, özellikle son dönemde tartışma konusu olan mülteciler nedeniyle bu uygulamaların bilinçli olarak yapıldığını öne sürdü.Bazıları ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm Dünya Çocuklarına hediye edildiğini belirterek yaşanan gelişmeyi olumsuz bulmadığını belirtti.   VALİLİKTEN AÇIKLAMA   ''Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleriyle ilgili olarak bazı sosyal medya hesaplarında art niyetli haber ve yorumların yer aldığı görülmektedir. Bu nedenle aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.  İlimizde Kent Park’ta düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile coşkuyla kutlanmıştır.  Malum olduğu üzere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndaki coşkumuzu ve sevincimizi tüm dünya çocuklarıyla paylaşıyor, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla tüm dünyaya iletme fırsatı buluyoruz. Bu anlayışa uygun olarak, etkinliklerde Kırşehir yöresi halkoyunlarımıza yer verildiği gibi ilimizdeki okullarda eğitim gören Türkmen öğrenciler de kendi ülkelerine ait halkoyunu gösterisi sunmuşlardır. Katılımcıların büyük beğeni ile izledikleri etkinliklerin içerisinde yer alan Türkmen öğrencilerin gösterileri bahane edilerek bazı çevrelerce kutlamaların istismar edildiğini görmekten üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isteriz''

 

 

Kırşehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, yabancı uyruklu öğrencilerin olduğu etkinlik sırasında fonda çalan Arapça müzik sosyal medyada tartışma yarattı.Birçok sosyal medya kullanıcısı, özellikle son dönemde tartışma konusu olan mülteciler nedeniyle bu uygulamaların bilinçli olarak yapıldığını öne sürdü.Bazıları ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm Dünya Çocuklarına hediye edildiğini belirterek yaşanan gelişmeyi olumsuz bulmadığını belirtti.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

 ''Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleriyle ilgili olarak bazı sosyal medya hesaplarında art niyetli haber ve yorumların yer aldığı görülmektedir. Bu nedenle aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

 İlimizde Kent Park’ta düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile coşkuyla kutlanmıştır.  Malum olduğu üzere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndaki coşkumuzu ve sevincimizi tüm dünya çocuklarıyla paylaşıyor, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla tüm dünyaya iletme fırsatı buluyoruz. Bu anlayışa uygun olarak, etkinliklerde Kırşehir yöresi halkoyunlarımıza yer verildiği gibi ilimizdeki okullarda eğitim gören Türkmen öğrenciler de kendi ülkelerine ait halkoyunu gösterisi sunmuşlardır.

Katılımcıların büyük beğeni ile izledikleri etkinliklerin içerisinde yer alan Türkmen öğrencilerin gösterileri bahane edilerek bazı çevrelerce kutlamaların istismar edildiğini görmekten üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isteriz''

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.