Kırşehir'de 2 Ayrı Mandırada Yangın

GÜNDEM 06.08.2020 - 14:13, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de 2 Ayrı Mandırada Yangın

Kırşehir'de iki ayrı ilçede meydana gelen yangın sonucu ağır maddi hasar meydana geldi.

Kırşehir'in Akçakent İlçesine bağlı Yaylaözü köyünde henüz sebebi belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının büyümesi üzerine Kırşehir, Çiçekdağı ve Yerköy Belediyelerinden itfaiye ekipleri gönderildi. Olay yerine gelen itfaiye araçlarının müdahalesi sonucu yangın güçlükle kontrol altına alınabildi.Yangın kontrol altına alındıktan sonra Akçakent Belediyesi'ne ait sulama ve yangın söndürme arazözü ile iş makinası soğutma çalışmalarına destek verdi.     Olay sonrası Yaylaözü Köyü sakinlerinden İsmail Cebe'ye ait 4000 Balya, 100 metrekare mandıranın çatı kısmı, süt sağma makinası, su hidrofor motoru, 1000 kg arpa kullanılamaz hale geldi. Çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan İsmail Cebe'nin bir yıllık mahsülü yok oldu. Köy halkı devletten bu konuda madur olan İsmail Cebe'ye destek sağlanmasını bekliyor.       Akşam saat 21:00 civarlarında rüzgarın etkisiyle yeniden alevlenen saman balyeleri bu sefer olay yerine yakın alanda ki mandıraya sıçramak üzereyken mandıra sahipleri durumu farketti. Alevlerin yükselmesi ile Kırşehir, Çiçekdağı ve Yerköy Belediyelerine ait itfaiye araçları yangına müdahale etti. Saat 23:30'a kadar devam eden soğutma çalışmaları sonrası yangın kontrol altına alındı. Çiçekdağı Belediyesi'nden gelen iş makinası ve itfaiye ile gece geç saatlere kadar etkisi azalan yangına soğutma çalışlamarı yapıldı.   KAMAN'DA MANDIRA VE EV KULLANILAMAZ HALE GEDİ    Diğer yangın ise Kaman ilçesinde bir mandırada çıktı. Yangında mandıra ile birlikte yanındaki ev kullanılamaz hale geldi.     Edinilen bilgiye göre, Kaman ilçesi Darözümahallesi mevkinde E.T.,'ye ait olduğu öğrenilen mandırada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine yangına itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kısa sürede söndürüldü. Can kaybının yaşanmadığı yangının mandıra yakınlarında bulunan saman balyalarına sıçramaması büyük bir felaketin önüne geçti. Yangında mandıra ve evde büyük çapta hasar meydana geldi.Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kırşehir'de iki ayrı ilçede meydana gelen yangın sonucu ağır maddi hasar meydana geldi.
Kırşehir'in Akçakent İlçesine bağlı Yaylaözü köyünde henüz sebebi belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının büyümesi üzerine Kırşehir, Çiçekdağı ve Yerköy Belediyelerinden itfaiye ekipleri gönderildi. Olay yerine gelen itfaiye araçlarının müdahalesi sonucu yangın güçlükle kontrol altına alınabildi.Yangın kontrol altına alındıktan sonra Akçakent Belediyesi'ne ait sulama ve yangın söndürme arazözü ile iş makinası soğutma çalışmalarına destek verdi.
 
 
Olay sonrası Yaylaözü Köyü sakinlerinden İsmail Cebe'ye ait 4000 Balya, 100 metrekare mandıranın çatı kısmı, süt sağma makinası, su hidrofor motoru, 1000 kg arpa kullanılamaz hale geldi. Çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan İsmail Cebe'nin bir yıllık mahsülü yok oldu. Köy halkı devletten bu konuda madur olan İsmail Cebe'ye destek sağlanmasını bekliyor.
 
 
 
Akşam saat 21:00 civarlarında rüzgarın etkisiyle yeniden alevlenen saman balyeleri bu sefer olay yerine yakın alanda ki mandıraya sıçramak üzereyken mandıra sahipleri durumu farketti. Alevlerin yükselmesi ile Kırşehir, Çiçekdağı ve Yerköy Belediyelerine ait itfaiye araçları yangına müdahale etti. Saat 23:30'a kadar devam eden soğutma çalışmaları sonrası yangın kontrol altına alındı. Çiçekdağı Belediyesi'nden gelen iş makinası ve itfaiye ile gece geç saatlere kadar etkisi azalan yangına soğutma çalışlamarı yapıldı.
 
KAMAN'DA MANDIRA VE EV KULLANILAMAZ HALE GEDİ
 

 Diğer yangın ise Kaman ilçesinde bir mandırada çıktı. Yangında mandıra ile birlikte yanındaki ev kullanılamaz hale geldi.

 

 

Edinilen bilgiye göre, Kaman ilçesi Darözümahallesi mevkinde E.T.,'ye ait olduğu öğrenilen mandırada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine yangına itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kısa sürede söndürüldü. Can kaybının yaşanmadığı yangının mandıra yakınlarında bulunan saman balyalarına sıçramaması büyük bir felaketin önüne geçti. Yangında mandıra ve evde büyük çapta hasar meydana geldi.Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.