Kırşehir’de 15 Temmuz şehitleri için mevlit-i şerif okutuldu

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.07.2016 - 10:27, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir’de 15 Temmuz şehitleri için mevlit-i şerif okutuldu

Kırşehir’de toplanan binlerce kişi 15 Temmuz’da şehit olanlar için okunan mevlit-i şerife katıldı. “Bugün ölmesi gereken vatan evlatları değil hainlerdir” Darbe şehitleri için okutulan mevlit-i şerif öncesinde halka seslenen ve OHAL durumunu anlatan Vali Necati Şentürk, bugün ölmesi gerekenlerin vatan evlatları değil, hainlerin ölmesi gerektiğini darbe gününün ilk saatlerinden itibaren söylediğini ifade etti. Tankların önüne yatanların göğsünde iman olduğunu belirten Vali Şentürk, “Demokrasi düşmanlarını zillete düşürdünüz, biz ordulaşmış bir milletiz. ‘Asker Doğar, Asker Ölürüz’ bizlere yatakta ölmek zul olur. Hepinizden Allah razı olsun. İslam’ın sancaktarlığını yapan ordu şerefli ve şanlı bir ordudur. Bu orduya bunlar sızarak bu şerefe nail olmadılar. Sizler anayasa ile kurulmuş olan bu devlete sahip çıktınız. Bu devletten başka sığınacak bir kalemiz yok. Bu sancağı bizler kimselere teslim etmeyiz. Allah’ın takdiri her şeyin üzerindedir” ifadelerini kullandı. Türkmenlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek Kırşehir’de yaşayan Türkmen aşiretler darbe girişimi sonrası Cacabey Meydanı'nda gerçekleşen demokrasi nöbetine katılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduklarını söyledi. İl Göç İdaresi Müdürü Osman Demir’e müracaat ederek, yapılan darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek istediklerini belirten Türkmen aşiretleri, Cacabey Meydanı'nda bir araya gelerek ‘Erdoğan Yanındayız’ sloganı attı. Kırşehir Valiliği önünde toplanan 300 kişilik Türkmen gruplar, demokrasi nöbetinin gerçekleştiği Cacabey Meydanı'na tekbir çekerek geldi. Meydanda bulunan ve ellerinde geldikleri bölgelerin bayraklarını taşıyan Türkmenler, sevgiyle karşılandı. Vali Şentürk tarafından OHAL hakkında halkın bilgilendirilmesinin ardından darbe şehitleri için mevlit-i şerif okutuldu.
Kırşehir’de toplanan binlerce kişi 15 Temmuz’da şehit olanlar için okunan mevlit-i şerife katıldı.

“Bugün ölmesi gereken vatan evlatları değil hainlerdir” Darbe şehitleri için okutulan mevlit-i şerif öncesinde halka seslenen ve OHAL durumunu anlatan Vali Necati Şentürk, bugün ölmesi gerekenlerin vatan evlatları değil, hainlerin ölmesi gerektiğini darbe gününün ilk saatlerinden itibaren söylediğini ifade etti. Tankların önüne yatanların göğsünde iman olduğunu belirten Vali Şentürk, “Demokrasi düşmanlarını zillete düşürdünüz, biz ordulaşmış bir milletiz. ‘Asker Doğar, Asker Ölürüz’ bizlere yatakta ölmek zul olur. Hepinizden Allah razı olsun. İslam’ın sancaktarlığını yapan ordu şerefli ve şanlı bir ordudur. Bu orduya bunlar sızarak bu şerefe nail olmadılar. Sizler anayasa ile kurulmuş olan bu devlete sahip çıktınız. Bu devletten başka sığınacak bir kalemiz yok. Bu sancağı bizler kimselere teslim etmeyiz. Allah’ın takdiri her şeyin üzerindedir” ifadelerini kullandı.

Türkmenlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek Kırşehir’de yaşayan Türkmen aşiretler darbe girişimi sonrası Cacabey Meydanı'nda gerçekleşen demokrasi nöbetine katılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduklarını söyledi. İl Göç İdaresi Müdürü Osman Demir’e müracaat ederek, yapılan darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek istediklerini belirten Türkmen aşiretleri, Cacabey Meydanı'nda bir araya gelerek ‘Erdoğan Yanındayız’ sloganı attı. Kırşehir Valiliği önünde toplanan 300 kişilik Türkmen gruplar, demokrasi nöbetinin gerçekleştiği Cacabey Meydanı'na tekbir çekerek geldi. Meydanda bulunan ve ellerinde geldikleri bölgelerin bayraklarını taşıyan Türkmenler, sevgiyle karşılandı.

Vali Şentürk tarafından OHAL hakkında halkın bilgilendirilmesinin ardından darbe şehitleri için mevlit-i şerif okutuldu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.