Kırşehir'de 11 Bin 404 Depremzede Ağırlanıyor

GÜNDEM 28.02.2023 - 22:58, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de 11 Bin 404 Depremzede Ağırlanıyor

Kırşehir'de 11 bin 404 depremzede ağırlanıyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve büyük bir yıkım sonucu on binlerce insanın hayatını kaybettiği deprem sonrası çok sayıda depremzede çevredeki illere akın etmişti.Depremzedelerin geldiği illerden olan Kırşehir'de ; 9 bin 885 depremzede önemli bir kısmı vatandaşlar tarafından tahsis edilen ve bir kısmı da kiralanan evlerde ikamet ederken 834'u KYK yurtlarında,  189'u özel yurtlarda, 183'ü MEB pansiyonunda, 277'si ise misafirhanelerde ağırlanıyor.36 depremzede ise hastanede tedavi görüyor.   BAŞKAN EKİCİOĞLU'NDAN DEPREMZEDE AİLEYE ZİYARET Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP heyeti ile birlikte depremzede ailelere tahsis edilen Bahçelievler Mahallesi'ndeki Nene Hatun Konağına ziyaret gerçekleştirdi.Ekicioğlu ziyarete ilişkin, '' “Bu felaketi ve sıkıntılı günleri dayanışma içinde aşacağız. İlimizde gelen depremzede vatandaşlarımızın gerek barınma gerekse de temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Kırşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Depremzede vatandaşlarımızın çocuklarının eğitimi noktasında, çocuklarımız en kısa zamanda eğitim hayatına kavuşturulmalıdır'' açıklamasında bulundu.
Kırşehir'de 11 bin 404 depremzede ağırlanıyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve büyük bir yıkım sonucu on binlerce insanın hayatını kaybettiği deprem sonrası çok sayıda depremzede çevredeki illere akın etmişti.Depremzedelerin geldiği illerden olan Kırşehir'de ; 9 bin 885 depremzede önemli bir kısmı vatandaşlar tarafından tahsis edilen ve bir kısmı da kiralanan evlerde ikamet ederken 834'u KYK yurtlarında,  189'u özel yurtlarda, 183'ü MEB pansiyonunda, 277'si ise misafirhanelerde ağırlanıyor.36 depremzede ise hastanede tedavi görüyor.

 

BAŞKAN EKİCİOĞLU'NDAN DEPREMZEDE AİLEYE ZİYARET

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP heyeti ile birlikte depremzede ailelere tahsis edilen Bahçelievler Mahallesi'ndeki Nene Hatun Konağına ziyaret gerçekleştirdi.Ekicioğlu ziyarete ilişkin, '' “Bu felaketi ve sıkıntılı günleri dayanışma içinde aşacağız. İlimizde gelen depremzede vatandaşlarımızın gerek barınma gerekse de temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Kırşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Depremzede vatandaşlarımızın çocuklarının eğitimi noktasında, çocuklarımız en kısa zamanda eğitim hayatına kavuşturulmalıdır'' açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.