Kırşehir Cumhuriyet Ortaokulundan Mehmetçiğe Moral Mektubu

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.12.2016 - 16:47, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Cumhuriyet Ortaokulundan Mehmetçiğe Moral Mektubu

Kırşehir’de Cumhuriyet Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri şehit haberlerinden etkilenerek Mehmetçiğe moral mektubu yazdı. 5. sınıf öğrencileri tarafından başlatılan mektup projesinin okul genelinde ilgi gördüğünü söyleyen Okul Müdürü Selim Erbaş, öğrencilerin projelerinin kendilerini çok duygulandırdığını ve projeye öğretmenlerin de katıldığını söyledi. İzledikleri haberler sonrası üzüntülerini dile getiren ve Mehmetçiğe mektupla moral vermek istediklerini söyleyen 5. sınıf öğrencisi Muhammet Enes Uğurcalı ve Sude Tuana Eroğlu, şu şekilde konuştu: “Askerlerimiz için bu konuşmaları yapıyoruz. Onlar bizim için Doğu ve Güneydoğuda çatışıyorlar. Her gün onların şehit haberleri geliyor. Mekanları cennet olsun. Biz onları çok seviyoruz. Cumhuriyet Ortaokulu olarak soğuk cephelerde savaşan askerlerimize hep birlikte mektup göndererek onların vatan sevgilerini arttırmak istedik. Vatanları için daha da fazla savaşsınlar onlar bizim için savaşmaktalar. Bizler onlar sayesinde eğitim görüyoruz.” Öğrencilerin projelerine öğretmen kadrosuyla birlikte okul olarak tam destek sunduklarını belirten Okul Müdürü Selim Erbaş, “Cumhuriyet Ortaokulu olarak Doğu ve Güneydoğuda görev yapan askerlerimizle ilgili her gün yüreğimizde acı hissediyoruz. Öğrencilerimiz okul idaresi olarak bize gelip görev yapan askerlerimizle ilgili ne yapılabilir diye bildirimde bulundular” ifadelerinde bulundu. Öğrenci ve öğretmenlerin yapılan çalışmalara tam kadro katıldığını ve öğrencilerin duyarlı davranışları sonrasında duygulandıklarını dile getiren Selim Erbaş, “Mektup fikrinin iyi olacağını düşündük. ‘Asker Ağabey Mektubun Var’ şeklinde kampanyayı okul bünyemiz de başlattık. Başlattığımız kampanyayı da bütün okulumuza yaydık. Kampanyaya da yoğun şekilde destek sunuldu. Öğrencilerimizin düşüncelerini de hep birlikte yazıya döktük. Amacımız şehit haberlerinden etkilenen öğrencilerimizin duygularını kahraman askerimize iletmektir. Askerlerimiz bilsinler ki onlar asla yalnız değiller. Onlar görevlerini bıraktıklarında görevlerini devralacak nesil de yetişiyor” dedi. Enderhan ÖZ
Kırşehir’de Cumhuriyet Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri şehit haberlerinden etkilenerek Mehmetçiğe moral mektubu yazdı.

5. sınıf öğrencileri tarafından başlatılan mektup projesinin okul genelinde ilgi gördüğünü söyleyen Okul Müdürü Selim Erbaş, öğrencilerin projelerinin kendilerini çok duygulandırdığını ve projeye öğretmenlerin de katıldığını söyledi. İzledikleri haberler sonrası üzüntülerini dile getiren ve Mehmetçiğe mektupla moral vermek istediklerini söyleyen 5. sınıf öğrencisi Muhammet Enes Uğurcalı ve Sude Tuana Eroğlu, şu şekilde konuştu: “Askerlerimiz için bu konuşmaları yapıyoruz. Onlar bizim için Doğu ve Güneydoğuda çatışıyorlar. Her gün onların şehit haberleri geliyor. Mekanları cennet olsun. Biz onları çok seviyoruz. Cumhuriyet Ortaokulu olarak soğuk cephelerde savaşan askerlerimize hep birlikte mektup göndererek onların vatan sevgilerini arttırmak istedik. Vatanları için daha da fazla savaşsınlar onlar bizim için savaşmaktalar. Bizler onlar sayesinde eğitim görüyoruz.”

Öğrencilerin projelerine öğretmen kadrosuyla birlikte okul olarak tam destek sunduklarını belirten Okul Müdürü Selim Erbaş, “Cumhuriyet Ortaokulu olarak Doğu ve Güneydoğuda görev yapan askerlerimizle ilgili her gün yüreğimizde acı hissediyoruz. Öğrencilerimiz okul idaresi olarak bize gelip görev yapan askerlerimizle ilgili ne yapılabilir diye bildirimde bulundular” ifadelerinde bulundu.

Öğrenci ve öğretmenlerin yapılan çalışmalara tam kadro katıldığını ve öğrencilerin duyarlı davranışları sonrasında duygulandıklarını dile getiren Selim Erbaş, “Mektup fikrinin iyi olacağını düşündük. ‘Asker Ağabey Mektubun Var’ şeklinde kampanyayı okul bünyemiz de başlattık. Başlattığımız kampanyayı da bütün okulumuza yaydık. Kampanyaya da yoğun şekilde destek sunuldu. Öğrencilerimizin düşüncelerini de hep birlikte yazıya döktük. Amacımız şehit haberlerinden etkilenen öğrencilerimizin duygularını kahraman askerimize iletmektir. Askerlerimiz bilsinler ki onlar asla yalnız değiller. Onlar görevlerini bıraktıklarında görevlerini devralacak nesil de yetişiyor” dedi.

Enderhan ÖZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.