Kırşehir Cuma Namazına Hazır

YAŞAM 28.05.2020 - 17:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Cuma Namazına Hazır

29 Mayıs'ta Kılınacak olan Cuma Namazı İçin Cacabey Meydanı ve Ahi Evran Külliyesi dezenfekte edilerek saf tutacak cemaat için yerler sosyal mesafe kuralına uygun olarak işaretlendi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüse yönelik tedbirler kapsamında Camilerde toplu halde namaz kılınmasına ara verilmişti.Geçtiğimiz günlerde  CUmhurbaşkanı Erdoğan yapıtğı açıklamada 29 Mayıs tarihinde Camilerde kısıtlı olarak sadece öğle ve ikindi namazları kılınacak şekilde ibadet yapılacağını açıklamıştı.     Yine tedbirler ksapmında Cuma Namazının açık alanda kılınacağı belirtilmişti.Kırşehir'de de namaz kılınacak camiler Valilik tarafından açıklanmıştı.29 Mayıs'ta kılınacak Cuma Namazı için Cacabey Meydanı , Ahi Evran Külliyesi ve Hoca Ahmed Yesevi Cami Avlusunda gerekli çalışmalar tamamlandı.     Kırşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler Cuma Namazı kılınacak olan alanlarda gerekli dezenfekte çalışmalarını tamamladı.İl Özel İdaresine bağlı ekipler ile birlikte Namaz Kılınacak alanlar cemaatin 1 metre aralıklarla saf tutacağı şekilde sarı renkli bantlarla işaretlendi.Vatandaşlar için ayrılan kısım ise 60 cm olarak belirlendi.     Yarın kılınacak Cuma namazı öncesinde Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve İl Emniyet Müdürü Murat Türesin ve beraberindeki heyet Cacabey Meydanında İncelemelerde bulundu.     Ahi Evran Külliyesinde yapılan çalışmalar ise Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından incelendi.Ekicioğlu yaptığı açıklamada, ''Namaz kılmak için belirlenen alana sosyal mesafe şartlarını bozacak sayıda vatandaş alınmayacak. Namaz kılınması için belirlenen alanlarda kapasitenin üzerine çıkılmayacak. Vatandaşlar namazlarını kılmaya kendi seccadeleri ile gidecek. Maske kullanma zorunluluğu ibadet sırasında da devam edecek. Covid-19 tedbirleri kapsamında Kırşehir Belediyesi, tüm vatandaşlarımızın ibadetlerini gönül rahatlığı ile yapabilmesi için gerekli dezenfekte işlemlerini tamamladı.'' dedi.
29 Mayıs'ta Kılınacak olan Cuma Namazı İçin Cacabey Meydanı ve Ahi Evran Külliyesi dezenfekte edilerek saf tutacak cemaat için yerler sosyal mesafe kuralına uygun olarak işaretlendi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüse yönelik tedbirler kapsamında Camilerde toplu halde namaz kılınmasına ara verilmişti.Geçtiğimiz günlerde  CUmhurbaşkanı Erdoğan yapıtğı açıklamada 29 Mayıs tarihinde Camilerde kısıtlı olarak sadece öğle ve ikindi namazları kılınacak şekilde ibadet yapılacağını açıklamıştı.

 

 

Yine tedbirler ksapmında Cuma Namazının açık alanda kılınacağı belirtilmişti.Kırşehir'de de namaz kılınacak camiler Valilik tarafından açıklanmıştı.29 Mayıs'ta kılınacak Cuma Namazı için Cacabey Meydanı , Ahi Evran Külliyesi ve Hoca Ahmed Yesevi Cami Avlusunda gerekli çalışmalar tamamlandı.

 

 

Kırşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler Cuma Namazı kılınacak olan alanlarda gerekli dezenfekte çalışmalarını tamamladı.İl Özel İdaresine bağlı ekipler ile birlikte Namaz Kılınacak alanlar cemaatin 1 metre aralıklarla saf tutacağı şekilde sarı renkli bantlarla işaretlendi.Vatandaşlar için ayrılan kısım ise 60 cm olarak belirlendi.

 

 

Yarın kılınacak Cuma namazı öncesinde Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve İl Emniyet Müdürü Murat Türesin ve beraberindeki heyet Cacabey Meydanında İncelemelerde bulundu.

 

 

Ahi Evran Külliyesinde yapılan çalışmalar ise Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından incelendi.Ekicioğlu yaptığı açıklamada, ''Namaz kılmak için belirlenen alana sosyal mesafe şartlarını bozacak sayıda vatandaş alınmayacak. Namaz kılınması için belirlenen alanlarda kapasitenin üzerine çıkılmayacak. Vatandaşlar namazlarını kılmaya kendi seccadeleri ile gidecek. Maske kullanma zorunluluğu ibadet sırasında da devam edecek. Covid-19 tedbirleri kapsamında Kırşehir Belediyesi, tüm vatandaşlarımızın ibadetlerini gönül rahatlığı ile yapabilmesi için gerekli dezenfekte işlemlerini tamamladı.'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.