Kırşehir ''Bor'' Zengini Çıktı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.03.2019 - 10:49, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir ''Bor'' Zengini Çıktı

Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) Başkanı Doç. Dr. Abdülkerim Yörükoğlu ve beraberindekiler Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin projelerini yakından takip ettiğini ve bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmaların bölgenin ihtiyacına göre değerlendirilmesinin önemli olduğunu belirten BOREN Başkanı Doç. Dr. Abdülkerim Yörükoğlu , Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya çalışmalarında başarılar diledi. Ama herkes bu ziyaretin asıl nedenini merak etti. KIRŞEHİR BOR ZENGİNİ ÇIKTI Dünyanın en önemli madeni olarak bilinen ''Bor'' Maden rezervinin %70'i Türkiye'de bulunuyor.Çok önemli ve stratejik bu maden daha çok ege ve güney Marmara bölgesinde çıkarılıyor ama bor madeni sadece buralarda bulunmuyor.Türkiye'de bor maden rezervini gösterir haritada Kırşehir'in de bor maden rezervinin en yoğun şekilde bulunduğu noktalardan biri olduğu ortaya çıktı.Haritada kırmızı renklerin olduğu yerler Bor Madenin en fazla olduğu yerler. TÜRKİYE'DE BOR MADEN REZERVİ HARİTASI TÜRKİYE'DE BOR MADENİNİN ÇIKARILDIĞI YERLER

Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) Başkanı Doç. Dr. Abdülkerim Yörükoğlu ve beraberindekiler Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti.


Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin projelerini yakından takip ettiğini ve bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmaların bölgenin ihtiyacına göre değerlendirilmesinin önemli olduğunu belirten BOREN Başkanı Doç. Dr. Abdülkerim Yörükoğlu , Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya çalışmalarında başarılar diledi. Ama herkes bu ziyaretin asıl nedenini merak etti.

KIRŞEHİR BOR ZENGİNİ ÇIKTI

Dünyanın en önemli madeni olarak bilinen ''Bor'' Maden rezervinin %70'i Türkiye'de bulunuyor.Çok önemli ve stratejik bu maden daha çok ege ve güney Marmara bölgesinde çıkarılıyor ama bor madeni sadece buralarda bulunmuyor.Türkiye'de bor maden rezervini gösterir haritada Kırşehir'in de bor maden rezervinin en yoğun şekilde bulunduğu noktalardan biri olduğu ortaya çıktı.Haritada kırmızı renklerin olduğu yerler Bor Madenin en fazla olduğu yerler.

TÜRKİYE'DE BOR MADEN REZERVİ HARİTASI

TÜRKİYE'DE BOR MADENİNİN ÇIKARILDIĞI YERLER



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.