Kırşehir Belediyesinin Elektrik İhtiyacını Karşılayacak Güneş Enerjisi Santrali Bitmek Üzere

GÜNDEM 24.08.2020 - 21:04, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Belediyesinin Elektrik İhtiyacını Karşılayacak Güneş Enerjisi Santrali Bitmek Üzere

Kırşehir Belediyesi yüksek enerji maliyetlerini azaltmak için başlattığı ilk güneş enerjisi santralinde sona doğru geliyor.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 462 Milyon TL'lik borç devralan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekiicoğlu'nun ilk işi birçok kalemde tasarrufa gitmek oldu.Göreve geldiğinde Medaş'a 2 Milyon TL'lik borç olduğunu öğrenen Ekicioğlu'nun ilk veridiği talimatlardan birisi de  yenilenebilir enerji kaynaklarının belediye bünyesinde devreye sokularak yüksek elektrik maşiyetinden kurtulmak oldu.Bunun için ilk etapta Kırşehir Belediyesinin yaklaşık 4'te 1'lik enerji ihtiyacını karşılayacak olan güneş enerji santralinin projesi oldu.         DEVAM EDECEK PROJELERLE ENERJİ İHTİYACININ TAMAMINI KARŞILAYACAĞIZ     Neşet Ertaş Kültür Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yeni proje ile ilgili de bilgi verdi.Projenin Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arkasında kurulduğunu belirten Ekicioğlu , ''20.000 m2 alana kurulan Güneş Enerji Santrali projemiz Belediyemiz’in  öz kaynakları ile yaklaşık 5 milyon 300 bin TL’ye mal oluyor.Yaklaşık 3 ay sonra faaliyete geçecek. Kurulma aşamasındaki tesisimizin kurulu gücü 1 megawatt’tır. Çevreye duyarlı  Güneş Enerjisi Santralimizin faaliyete geçmesi ile birlikte yıllık ortalama 1.379.438 kilowatt/saat enerji üreteceğiz. Belediyemiz’in 6 megawatt’lık bir elektrik enerjisine ihtiyacı var. Amacımız bu potansiyeli artırarak Belediyemiz’in enerji ihtiyacını tamamı ile karşılamaktır. Enerji Santrallerimize finans sağlamamız durumunda ilaveler olarak devam edeceğiz.'' diye konuştu.
Kırşehir Belediyesi yüksek enerji maliyetlerini azaltmak için başlattığı ilk güneş enerjisi santralinde sona doğru geliyor.
31 Mart yerel seçimlerinin ardından 462 Milyon TL'lik borç devralan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekiicoğlu'nun ilk işi birçok kalemde tasarrufa gitmek oldu.Göreve geldiğinde Medaş'a 2 Milyon TL'lik borç olduğunu öğrenen Ekicioğlu'nun ilk veridiği talimatlardan birisi de  yenilenebilir enerji kaynaklarının belediye bünyesinde devreye sokularak yüksek elektrik maşiyetinden kurtulmak oldu.Bunun için ilk etapta Kırşehir Belediyesinin yaklaşık 4'te 1'lik enerji ihtiyacını karşılayacak olan güneş enerji santralinin projesi oldu.
 
 
 
 
DEVAM EDECEK PROJELERLE ENERJİ İHTİYACININ TAMAMINI KARŞILAYACAĞIZ
 
 
Neşet Ertaş Kültür Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yeni proje ile ilgili de bilgi verdi.Projenin Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arkasında kurulduğunu belirten Ekicioğlu , ''20.000 m2 alana kurulan Güneş Enerji Santrali projemiz Belediyemiz’in  öz kaynakları ile yaklaşık 5 milyon 300 bin TL’ye mal oluyor.Yaklaşık 3 ay sonra faaliyete geçecek. Kurulma aşamasındaki tesisimizin kurulu gücü 1 megawatt’tır. Çevreye duyarlı  Güneş Enerjisi Santralimizin faaliyete geçmesi ile birlikte yıllık ortalama 1.379.438 kilowatt/saat enerji üreteceğiz. Belediyemiz’in 6 megawatt’lık bir elektrik enerjisine ihtiyacı var. Amacımız bu potansiyeli artırarak Belediyemiz’in enerji ihtiyacını tamamı ile karşılamaktır. Enerji Santrallerimize finans sağlamamız durumunda ilaveler olarak devam edeceğiz.'' diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.