Kırşehir Belediyesi Taşınmazlarından 3 Ay Kira Alınmayacak

GÜNDEM 02.07.2020 - 22:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Belediyesi Taşınmazlarından 3 Ay Kira Alınmayacak

Kırşehir Belediye meclisince alınan karar gereği , mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazlardan 3 aylık kira bedeli alınmayacak.

Temmuz ayı Kırşehir Belediyesi meclis toplantısı Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu başkanlığında Neşet Ertaş Kültür Merkezi Aşık Sait salonunda gerçekleştirildi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan toplantının gündem maddelerinden birisi de  ; tüm dünyayı etkisi altına alan ve ekonomiyi olumsuz etkileyen Covid-19'a yönelik alınan ekonomik tedbir gereği belediye taşınmazlarını kiralayan ve faaliyet gösteren işletmelerden kira alınmaması oldu.Oy birliği ile alınan karara göre ; belediye taşınmazlarını (arsa, bina vs) kiralayan şahıs ve işletmelerden 3 aylık kira bedeli tahsil edilmeyecek.Söz konusu karara göre ;  kira sözleşme bitiş tarihinden itibaren ek sözleşme ile kiralama süresine 3 aylık süreç eklenecek ve belediye bu süre için bir bedel tahsil etmeyecek.   YENİ BİR HAL BİNASI YAPILACAK Pazarcılar ve üreticiler ile istişare yapan Kırşehir Belediyesi Kırşehir'e yeni bir hal binası için kolları sıvadı.Buna göre Kırşehir'de ki üretilen ürünlerin daha sağlıklı depolanarak pazarcıların da bu ürünlere daha rahat ulaşmasını sağlamak için yeni bir hal binası iyapılması kararlaştırıldı.26 dönüm üzerine kurulacak yeni hal binası için Belediye meclisinde de tam yetki alındı.     ANKARA-KAYSERİ KARAYOLUNDAKİ VİYADÜKE İSTİKLAL ŞEHİDİNİN ADI VERİLDİ   Belediye meclisinde görüşülen bir diğer karar da  ; Ankara-Kayseri karayolu üzerinde bulunan ve hastane kavşağında yer alan Viyadüke istiklal şehidinin adının verilmesi oldu.Oy birliği ile alınan kararla Kırşehirli istiklal şehidi Geredoğlu Musa'nın adı Eğitim ve Araştırma hastanesinin karşısında bulunan viyadükte yaşayacak.     KUŞDİLİ MAHALLESİNE TAZİYE EVİ YAPILACAK Kırşehir Belediyesi , Kuşdili Mahallesine yapılacak olan taziye evi için belediye meclisinden gerekli onayı aldı.Taziye evi , Kuşdili Mahallesi Hızırağa mezarlığı yanında inşa edilecek.
Kırşehir Belediye meclisince alınan karar gereği , mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazlardan 3 aylık kira bedeli alınmayacak.

Temmuz ayı Kırşehir Belediyesi meclis toplantısı Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu başkanlığında Neşet Ertaş Kültür Merkezi Aşık Sait salonunda gerçekleştirildi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan toplantının gündem maddelerinden birisi de  ; tüm dünyayı etkisi altına alan ve ekonomiyi olumsuz etkileyen Covid-19'a yönelik alınan ekonomik tedbir gereği belediye taşınmazlarını kiralayan ve faaliyet gösteren işletmelerden kira alınmaması oldu.Oy birliği ile alınan karara göre ; belediye taşınmazlarını (arsa, bina vs) kiralayan şahıs ve işletmelerden 3 aylık kira bedeli tahsil edilmeyecek.Söz konusu karara göre ;  kira sözleşme bitiş tarihinden itibaren ek sözleşme ile kiralama süresine 3 aylık süreç eklenecek ve belediye bu süre için bir bedel tahsil etmeyecek.

 

YENİ BİR HAL BİNASI YAPILACAK

Pazarcılar ve üreticiler ile istişare yapan Kırşehir Belediyesi Kırşehir'e yeni bir hal binası için kolları sıvadı.Buna göre Kırşehir'de ki üretilen ürünlerin daha sağlıklı depolanarak pazarcıların da bu ürünlere daha rahat ulaşmasını sağlamak için yeni bir hal binası iyapılması kararlaştırıldı.26 dönüm üzerine kurulacak yeni hal binası için Belediye meclisinde de tam yetki alındı.

 

 

ANKARA-KAYSERİ KARAYOLUNDAKİ VİYADÜKE İSTİKLAL ŞEHİDİNİN ADI VERİLDİ

 

Belediye meclisinde görüşülen bir diğer karar da  ; Ankara-Kayseri karayolu üzerinde bulunan ve hastane kavşağında yer alan Viyadüke istiklal şehidinin adının verilmesi oldu.Oy birliği ile alınan kararla Kırşehirli istiklal şehidi Geredoğlu Musa'nın adı Eğitim ve Araştırma hastanesinin karşısında bulunan viyadükte yaşayacak.

 

 

KUŞDİLİ MAHALLESİNE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Kırşehir Belediyesi , Kuşdili Mahallesine yapılacak olan taziye evi için belediye meclisinden gerekli onayı aldı.Taziye evi , Kuşdili Mahallesi Hızırağa mezarlığı yanında inşa edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.