Kırşehir Belediyesi'nin Güneş Enerji Projeleri Devam Ediyor

BİLİM 15.07.2021 - 13:15, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Belediyesi'nin Güneş Enerji Projeleri Devam Ediyor

Güneş Enerji Santralleri kurarak yenilenebilir enerji kaynaklarını artırmayı hedefleyen Kırşehir Belediyesi , asfalt plent tesisi ile scada binasını da enerji panelleri kurdu.

İtfaiye Müdürlüğü arkasındaki Güneş Enerjisi Santralinin faaliyete geçmesinin ardından  asfalt plent tesisi ile Scada binasının  enerji ihtiyacını karşılayacak olan santralin de enerji kurulduğunu ve  kapasitesinin yıllık ortalama 49.900 klowat/saat olacağını belirten Kırşehir Belediye  Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Santralimiz aynı zamanda yılda ortalama 29.335 kg Karbon salınımını önleyecek olup Çevre Dostu bir proje olmuştur. Bu sayede yaklaşık 2686 adet ağaç kurtarılmış olacaktır. Kırşehir halkına hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.     ''HER YIL 1.5 MİLYON TASARRUF EDECEĞİZ'' Hedeflerinin yeni santrallerle  Kırşehir Belediyesi'nin enerji ihtiyacının tamamını karşılamak olduğunu belirten Başkan Ekicioğlu ,'' Göreve geldiğimiz günden beri daha önce verdiğimiz sözlerin yerine getirilmesi noktasında tüm Belediye ekimizle birlikte aralıksız bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.İlk kurulum ve bakım maliyetlerinin ötesinde herhangi bir maliyet ortaya çıkarmadan güneş enerjisini ücretsiz bir şekilde kullanarak bedava elektrik üretme noktasında çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek. Bu projeyle kendi enerjimiz kendimiz üreterek yıllık 1.500.000 (1 Buçuk Milyon) TL tasarruf elde edeceğiz.”
Güneş Enerji Santralleri kurarak yenilenebilir enerji kaynaklarını artırmayı hedefleyen Kırşehir Belediyesi , asfalt plent tesisi ile scada binasını da enerji panelleri kurdu.

İtfaiye Müdürlüğü arkasındaki Güneş Enerjisi Santralinin faaliyete geçmesinin ardından  asfalt plent tesisi ile Scada binasının  enerji ihtiyacını karşılayacak olan santralin de enerji kurulduğunu ve  kapasitesinin yıllık ortalama 49.900 klowat/saat olacağını belirten Kırşehir Belediye  Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Santralimiz aynı zamanda yılda ortalama 29.335 kg Karbon salınımını önleyecek olup Çevre Dostu bir proje olmuştur. Bu sayede yaklaşık 2686 adet ağaç kurtarılmış olacaktır. Kırşehir halkına hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

 

''HER YIL 1.5 MİLYON TASARRUF EDECEĞİZ''

Hedeflerinin yeni santrallerle  Kırşehir Belediyesi'nin enerji ihtiyacının tamamını karşılamak olduğunu belirten Başkan Ekicioğlu ,'' Göreve geldiğimiz günden beri daha önce verdiğimiz sözlerin yerine getirilmesi noktasında tüm Belediye ekimizle birlikte aralıksız bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.İlk kurulum ve bakım maliyetlerinin ötesinde herhangi bir maliyet ortaya çıkarmadan güneş enerjisini ücretsiz bir şekilde kullanarak bedava elektrik üretme noktasında çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek. Bu projeyle kendi enerjimiz kendimiz üreterek yıllık 1.500.000 (1 Buçuk Milyon) TL tasarruf elde edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.