Kırşehir Belediyesi'nin Borcu 250 Milyon TL'ye İndi

GÜNDEM 01.11.2021 - 20:11, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Belediyesi'nin Borcu 250 Milyon TL'ye İndi

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , 31 Mrt 2019 öncesi 462 Milyon TL olan borcun 250 milyon TL'ye indiğini açıkladı.

Ankara-Kayseri karayolu üzerinde bulunan 200 dönüm üzerine kurulu atıl durumdaki fabrikayı Kırşehir Belediyesi'nin satın aldığını açıklayan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ''Tarım ürünleri işleme ve paketleme, et entegre ve süt entegre tesisi kuracaklarını açıklamıştı.Ekicioğlu, kurulacak olan tesiste çok sayıda insana istihdam sağlamanın yanında 15 bin kadar çiftçiye dokunacaklarını ifade etmişti.Ekicioğlu daha sonra Karakurt Kaplıcası'na talip olarak yeni bir sağlık turizm tesisi inşa etmek istediklerini ancak İl Özel İdare uhdesinde bulunan kaplıca alanı ile ilgili taleplerine olumsuz cevap verildiğini paylaşmıştı. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, projelerini değerlendirmek için A Takımı Programına konuk oldu.Kırşehir gündemi'ne ve Kırşehir Belediyesi'nin mali durumuna ilişkin bilgiler paylaşan Ekicioğlu, Belediye borcunun 462 Milyon TL'den 250 Milyon TL'ye indirildiğini açıkladı.   ''MAĞDUR EDEBİYATI YAPMADIK BORÇLARIN ARKASINA SIĞINMADIK'' Halkın parasını planlı bir şekilde doğru yerlere kullandıklarını açıklayan Ekicioğlu,'' Görüldüğü üzere 2021 yılı itibarıyla da sahadaki çalışmalarımız yoğunlaştı. Mahalle Kültür Evleri, Kreşler, Dezavantajlı Gruplar için yapılan inşaatlar, kendi elektriğimi ürettiğimiz Güneş Enerji Santralleri bunlardan sadece birkaçı. Eski Karayolları’nın bulunduğu alanı da yine Kırşehir’de yaşayanların beklenti ve talepleri doğrultusunda, yaptığım anket sonucu sosyal yaşam alanına çevirmek için çalışmalarımızı başlattık.Biz, Kırşehir belediyesi olarak üreten bir belediye olacağız. Bugüne kadar kamu Kurumları aracılığıyla Kırşehir Belediyesini kilitlemeye ve iş yapamaz hale getirmeye çalışanlara karşı var gücümüzle direndik ve de üstesinden geldik. Bu konuda en büyük desteği de Kırşehirli hemşehrilerimizden aldık.''   BORÇ 250 MİLYON TL'YE İNDİ Dünya Bankası'ndan gelen 12 Milyon avrolu kredi ve maliyeye olan borç hariç 462 milyonluk borç devraldıklarını yineleyen Ekicioğlu , '' Belediyecilikte devamlılık esastır. Dünya Bankası’ndan gelen krediyle Maliyeye olan borç yapılandırması hariç 462 milyon liralık borçla devraldığımız Belediyemizin borçlarını hiç kimsenin beklemediği bir şekilde 250 milyon liraya düşürdük.Biz, var olan ve önümüze konan engellerin aşılması için tüm ekibimizle birlikte çalıştık ve mali durumumuzun yol haritasını belirledik. Özellikle ilimizin kenar mahallelerindeki alt yapı ve üst yapı çalışma planlarını hazırladık ve yaptığımız çalışmalarla ilerleme kaydettik.'' dedi.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , 31 Mrt 2019 öncesi 462 Milyon TL olan borcun 250 milyon TL'ye indiğini açıkladı.

Ankara-Kayseri karayolu üzerinde bulunan 200 dönüm üzerine kurulu atıl durumdaki fabrikayı Kırşehir Belediyesi'nin satın aldığını açıklayan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ''Tarım ürünleri işleme ve paketleme, et entegre ve süt entegre tesisi kuracaklarını açıklamıştı.Ekicioğlu, kurulacak olan tesiste çok sayıda insana istihdam sağlamanın yanında 15 bin kadar çiftçiye dokunacaklarını ifade etmişti.Ekicioğlu daha sonra Karakurt Kaplıcası'na talip olarak yeni bir sağlık turizm tesisi inşa etmek istediklerini ancak İl Özel İdare uhdesinde bulunan kaplıca alanı ile ilgili taleplerine olumsuz cevap verildiğini paylaşmıştı.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, projelerini değerlendirmek için A Takımı Programına konuk oldu.Kırşehir gündemi'ne ve Kırşehir Belediyesi'nin mali durumuna ilişkin bilgiler paylaşan Ekicioğlu, Belediye borcunun 462 Milyon TL'den 250 Milyon TL'ye indirildiğini açıkladı.

 

''MAĞDUR EDEBİYATI YAPMADIK BORÇLARIN ARKASINA SIĞINMADIK''

Halkın parasını planlı bir şekilde doğru yerlere kullandıklarını açıklayan Ekicioğlu,'' Görüldüğü üzere 2021 yılı itibarıyla da sahadaki çalışmalarımız yoğunlaştı. Mahalle Kültür Evleri, Kreşler, Dezavantajlı Gruplar için yapılan inşaatlar, kendi elektriğimi ürettiğimiz Güneş Enerji Santralleri bunlardan sadece birkaçı. Eski Karayolları’nın bulunduğu alanı da yine Kırşehir’de yaşayanların beklenti ve talepleri doğrultusunda, yaptığım anket sonucu sosyal yaşam alanına çevirmek için çalışmalarımızı başlattık.Biz, Kırşehir belediyesi olarak üreten bir belediye olacağız. Bugüne kadar kamu Kurumları aracılığıyla Kırşehir Belediyesini kilitlemeye ve iş yapamaz hale getirmeye çalışanlara karşı var gücümüzle direndik ve de üstesinden geldik. Bu konuda en büyük desteği de Kırşehirli hemşehrilerimizden aldık.''

 

BORÇ 250 MİLYON TL'YE İNDİ

Dünya Bankası'ndan gelen 12 Milyon avrolu kredi ve maliyeye olan borç hariç 462 milyonluk borç devraldıklarını yineleyen Ekicioğlu , '' Belediyecilikte devamlılık esastır. Dünya Bankası’ndan gelen krediyle Maliyeye olan borç yapılandırması hariç 462 milyon liralık borçla devraldığımız Belediyemizin borçlarını hiç kimsenin beklemediği bir şekilde 250 milyon liraya düşürdük.Biz, var olan ve önümüze konan engellerin aşılması için tüm ekibimizle birlikte çalıştık ve mali durumumuzun yol haritasını belirledik. Özellikle ilimizin kenar mahallelerindeki alt yapı ve üst yapı çalışma planlarını hazırladık ve yaptığımız çalışmalarla ilerleme kaydettik.'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.