Kırşehir Belediyesi'nden Yeni GES Projesi

TEKNOLOJİ 15.05.2021 - 14:11, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Belediyesi'nden Yeni GES Projesi

Kırşehir Belediyesi, Merkez ilçede 4,5 MW kapasiteli yeni bir Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurmaya hazırlanıyor.

Daha önce 20 dönümlük araziye 1,38 MW kapasiteli güneş enerji santralı kuran ve faaliyete sokan Kırşehir Belediyesi şimdi ise tamamladığı projenin 3 kat büyüklüğünde yeni bir GES projesine başlıyor. Mevcut güneş enerji santralinin yakınında bulunan yaklaşık 60 dönümlük araziye kurulmasın beklenen  ve  4,5 MW kurulu güce sahip olacak Güneş Enerji Santrali için gereki çalışmalara başlandı.   Kırşehir Belediyesi Tarafından 20 Dönümlük Araziye Kurulan GES Santrali Geçtiğimiz Aylarda Faaliyete Girip Elektrik Üretimine Başlamıştı   Yaklaşık  maliyeti 25 Milyon TL olması beklenen proje kapsamında kurulacak Santralde 12.105 adet 445 Wp panel  ve 45 adet 100 kWe invertör kullanılacak. Enerji santralinin devreye sokulmasıyla birlikte Kırşehir Belediyesi'nin enerji ihtiyacınını büyük kısmının karşılanması ve milyonlarca liralık elektrik maliyetinin minimuma indirilmesi öngörülüyor.
Kırşehir Belediyesi, Merkez ilçede 4,5 MW kapasiteli yeni bir Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurmaya hazırlanıyor.

Daha önce 20 dönümlük araziye 1,38 MW kapasiteli güneş enerji santralı kuran ve faaliyete sokan Kırşehir Belediyesi şimdi ise tamamladığı projenin 3 kat büyüklüğünde yeni bir GES projesine başlıyor.

Mevcut güneş enerji santralinin yakınında bulunan yaklaşık 60 dönümlük araziye kurulmasın beklenen  ve  4,5 MW kurulu güce sahip olacak Güneş Enerji Santrali için gereki çalışmalara başlandı.

 

Kırşehir Belediyesi Tarafından 20 Dönümlük Araziye Kurulan GES Santrali Geçtiğimiz Aylarda Faaliyete Girip Elektrik Üretimine Başlamıştı

 

Yaklaşık  maliyeti 25 Milyon TL olması beklenen proje kapsamında kurulacak Santralde 12.105 adet 445 Wp panel  ve 45 adet 100 kWe invertör kullanılacak.

Enerji santralinin devreye sokulmasıyla birlikte Kırşehir Belediyesi'nin enerji ihtiyacınını büyük kısmının karşılanması ve milyonlarca liralık elektrik maliyetinin minimuma indirilmesi öngörülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.