Kırşehir Belediyesi, Kredi Kullanmadığı Projeleri Tek Tek Hayata Geçiriyor

GÜNDEM 01.06.2021 - 22:17, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Belediyesi, Kredi Kullanmadığı Projeleri Tek Tek Hayata Geçiriyor

Kırşehir Belediyesi, sosyal , kültürel ve vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik başlattığı projeleri kredi kullanmadan kendi özkaynakları ile tamamlıyor.

Kervansaray Mahallesi’nde bulunan tabiat parkına komşu alanda güneş enerji projesi ve avantajlı gruplara yönelik Kırköy Kampüsü projesi başlatan Kırşehir Belediyesi, güneş enerjisini bitirerek faaliyet sokmuştu.60 bin metrekare alan üzerine kurulan Kırköy kampüsü çalışmalarında ise kısa sürede önemli yol kat edildi.Proje tamamlandığında 50 kişini de burada istihdam edilmesi bekleniyor.   Kırköy Kampüsü   Down sendromlu ve engelli vatandaşlara konaklama üniteleri , etkinlik salonu, çok amaçlı salon ve eğlence üniteleri ile halkın tüm kesimine hizmet verebilecek Zanaatkar Atölyesi , çay salonu , kafe ve restoran, tandır, köy konağı ile anfi tiyatrosunun yanında kampüs alanının ismine yakışır bir şekilde sera, solucan çadırı, mantar çadırı, kümes ve ağıl ünitelerini de ihmal etmemiş tam bir kampüs ve modern bir köy görünümlü alana komşu spor üniteleri, piknik ve mesire alanı içeren proje, vatandaşın da ilgisini oldukça çekeceğe benziyor.   Bahçelievler Mahallesi Kültür ve Taziye Evi   Daha önce STK’lar ile istişare içerisinde olduklarını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun talimatı  ile başlatılan ‘’Her Mahalleye Kültür ve Taziye Evleri’’ projesi kapsamında yapımı tamamlanan ilk taziye evi projesi Bahçelievler Mahallesi sakinlerinin hizmetine sunuldu. Erzurum Şenkaya Köşk Köyü derneği ile yapılan işbirliği doğrultusunda taziye, düğün ve çeşitli toplantıların düzenleneceği taziye ve kültür evi projesini hayata geçiren Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , ‘’Farklı mahallelerimizde de çalışmalarımız devam ediyor. Kırşehir Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşları ve derneklerimizle her zaman ortak çalışma içerisinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.’’   Yapımı Tamamlanan Engelliler Lokali   Avantajlı gruplara yönelik projeleri sadece Kırköy ile kalmayan Kırşehir Belediyesi’nin Kentpark’ta başlattığı ve fiziki olarak yüzde 90 oranında tamamlanan ‘’Engelliler Lokali’’ de kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacak.Ayrıca Kuşdilli Mahallesinde yer teslimi yapılan ve üniversite yerleşkesinde bulunan taşınmaz üzerinde 100 kişilik kreş projesi için de düğmeye basıldı.Kısa sürede bitirilmesi beklenen 100 kişi kapasiteli kreş bölgenin ihtiyacı karşılamış olacak.   Şehir İçi Otobüs ve Minibüs Terminali   Bunun yanında Kırşehir Pazar yeri karşısında bulunan şehir içi otobüs ve minibüs terminalinde de bir hayli yol kat edilmiş durumda. Proje tamamlandığında faaliyete sokulacak yer altı otoparkı ile özellikle terme caddesindeki otopark sorunun da büyük ölçüde çözülmesi bekleniyor.   Yapımı Tamamlanan Güneş Enerjisi Projesi de Kredi Kullanılmadan Hizmete Alındı   Hatırlatmak da faya var ; Kırşehir Belediyesi tüm projeleri kredi kullanmadan kendi öz kaynakları ile tamamlıyor.  
Kırşehir Belediyesi, sosyal , kültürel ve vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik başlattığı projeleri kredi kullanmadan kendi özkaynakları ile tamamlıyor.

Kervansaray Mahallesi’nde bulunan tabiat parkına komşu alanda güneş enerji projesi ve avantajlı gruplara yönelik Kırköy Kampüsü projesi başlatan Kırşehir Belediyesi, güneş enerjisini bitirerek faaliyet sokmuştu.60 bin metrekare alan üzerine kurulan Kırköy kampüsü çalışmalarında ise kısa sürede önemli yol kat edildi.Proje tamamlandığında 50 kişini de burada istihdam edilmesi bekleniyor.

 

Kırköy Kampüsü

 

Down sendromlu ve engelli vatandaşlara konaklama üniteleri , etkinlik salonu, çok amaçlı salon ve eğlence üniteleri ile halkın tüm kesimine hizmet verebilecek Zanaatkar Atölyesi , çay salonu , kafe ve restoran, tandır, köy konağı ile anfi tiyatrosunun yanında kampüs alanının ismine yakışır bir şekilde sera, solucan çadırı, mantar çadırı, kümes ve ağıl ünitelerini de ihmal etmemiş tam bir kampüs ve modern bir köy görünümlü alana komşu spor üniteleri, piknik ve mesire alanı içeren proje, vatandaşın da ilgisini oldukça çekeceğe benziyor.

 

Bahçelievler Mahallesi Kültür ve Taziye Evi

 

Daha önce STK’lar ile istişare içerisinde olduklarını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun talimatı  ile başlatılan ‘’Her Mahalleye Kültür ve Taziye Evleri’’ projesi kapsamında yapımı tamamlanan ilk taziye evi projesi Bahçelievler Mahallesi sakinlerinin hizmetine sunuldu. Erzurum Şenkaya Köşk Köyü derneği ile yapılan işbirliği doğrultusunda taziye, düğün ve çeşitli toplantıların düzenleneceği taziye ve kültür evi projesini hayata geçiren Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , ‘’Farklı mahallelerimizde de çalışmalarımız devam ediyor. Kırşehir Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşları ve derneklerimizle her zaman ortak çalışma içerisinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.’’

 

Yapımı Tamamlanan Engelliler Lokali

 

Avantajlı gruplara yönelik projeleri sadece Kırköy ile kalmayan Kırşehir Belediyesi’nin Kentpark’ta başlattığı ve fiziki olarak yüzde 90 oranında tamamlanan ‘’Engelliler Lokali’’ de kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacak.Ayrıca Kuşdilli Mahallesinde yer teslimi yapılan ve üniversite yerleşkesinde bulunan taşınmaz üzerinde 100 kişilik kreş projesi için de düğmeye basıldı.Kısa sürede bitirilmesi beklenen 100 kişi kapasiteli kreş bölgenin ihtiyacı karşılamış olacak.

 

Şehir İçi Otobüs ve Minibüs Terminali

 

Bunun yanında Kırşehir Pazar yeri karşısında bulunan şehir içi otobüs ve minibüs terminalinde de bir hayli yol kat edilmiş durumda. Proje tamamlandığında faaliyete sokulacak yer altı otoparkı ile özellikle terme caddesindeki otopark sorunun da büyük ölçüde çözülmesi bekleniyor.

 

Yapımı Tamamlanan Güneş Enerjisi Projesi de Kredi Kullanılmadan Hizmete Alındı

 

Hatırlatmak da faya var ; Kırşehir Belediyesi tüm projeleri kredi kullanmadan kendi öz kaynakları ile tamamlıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.