Kırşehir Belediyesi Başlatmıştı ; İlk Hasat Yapıldı

EKONOMİ 22.07.2020 - 23:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Belediyesi Başlatmıştı ; İlk Hasat Yapıldı

Kırşehir Belediyesi tarafından tarımsal ürün çeştililiğini artırmak ve tarım uygulama yöntemlerinde alternatifler üretmek amacıyla dikilen lavantaların ilk hasadı yapıldı.

Kırşehir Belediyesi tarafından  kurulan Kent Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kırşehir Belediyesi bir taraftan da üretime yönelik attığı ilk adımların meyvelerini toplamaya başladı.Ortaköy Yolu üzerinde Belediyeye ait araziye dikilen lavantaların ilk hasadı gerçekleştirildi.     ''ÖNCÜ VE DESTEK OLACAĞIZ''   Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , '' İlimizde tarımsal ürün çeşitliliğini arttırmak ve tarım uygulama yöntemlerinde alternatifler üretmek amacıyla 2019 yılı Aralık ayı içerisinde Ortaköy Yolu üzerinde Belediyemiz'e ait 17.000 m2'lik tarlanın 8.000 m2'lik alanına 24.000 adet lavanta dikimini gerçekleştirmiştik. İlk lavanta hasadını bugün gerçekleştirdik. Üretimin öneminin bilinciyle, Kırşehirli üreticilerimize, alternatif tarım uygulamaları konusunda hem öncülük yapacak hem de destek olacağız.'' ifadelerini kullandı.
Kırşehir Belediyesi tarafından tarımsal ürün çeştililiğini artırmak ve tarım uygulama yöntemlerinde alternatifler üretmek amacıyla dikilen lavantaların ilk hasadı yapıldı.

Kırşehir Belediyesi tarafından  kurulan Kent Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kırşehir Belediyesi bir taraftan da üretime yönelik attığı ilk adımların meyvelerini toplamaya başladı.Ortaköy Yolu üzerinde Belediyeye ait araziye dikilen lavantaların ilk hasadı gerçekleştirildi.

 

 

''ÖNCÜ VE DESTEK OLACAĞIZ''

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , '' İlimizde tarımsal ürün çeşitliliğini arttırmak ve tarım uygulama yöntemlerinde alternatifler üretmek amacıyla 2019 yılı Aralık ayı içerisinde Ortaköy Yolu üzerinde Belediyemiz'e ait 17.000 m2'lik tarlanın 8.000 m2'lik alanına 24.000 adet lavanta dikimini gerçekleştirmiştik. İlk lavanta hasadını bugün gerçekleştirdik. Üretimin öneminin bilinciyle, Kırşehirli üreticilerimize, alternatif tarım uygulamaları konusunda hem öncülük yapacak hem de destek olacağız.'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.