Kırşehir Belediyesi Depremzedelere Can Suyu Oldu

GÜNDEM 13.02.2023 - 15:03, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Belediyesi Depremzedelere Can Suyu Oldu

Kırşehir Belediyesi, Merkez üssü Kahramanmaraş olan büyük afet ile birlikte plan ve koordinasyon dahilinde deprem bölgesine arama kurtarma ekip ve araçlarıyla müdahale ederken Kırşehir'de oluşturuan merkezde toplanan yardımlar yine depremzedelere ulaştırıldı.Ayrıca Kırşehir'e gelen depremzedeler için kalacak yer problemini önemli ölçüde çözen Kırşehir Belediyesi, depremzedelerin ihtiyaçlarını oluşturulan stantlarla gidermeye devam ediyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.5 büyüklüğündeki depremler nedeniyle 10 ilde büyük bir yıkım meydana geldi.30 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği depremde Kırşehir Belediyesi, gönderdiği yardım tırları, arama kurtarma ekip ve araçlarıyla bölgede yaraların sarılması için büyük bir özveriyle çalışmalarına devam ediyor.   Depremin ilk gününden itibaren  arama kurtarma ekibi ve çok sayıda iş makinesini bölgeye sevk eden Kırşehir Belediyesi, binlerce koli gıda yardımı, su ve battaniyeyi de yine bölgeye sevk etti.Ayrıca depremin ilk günü Kırşehir vatandaşların, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'ne kurulan toplama merkezine getirdiği kışlık kıyafet, halı, battaniye, çocuk bezi ve maması, gıda paketleri, bot ve ayakkabı gibi insani yardım malzemeleri yine tır ve araçlarla afet bölgesine sevk edildi.   Yoğun kar ve tipi nedeniyle yolda kalan yardım tırları ve araçlarda bulunan vatandaşlara çorba ikramında bulunan Kırşehir Belediyesi, deprem bölgesindeki afetzedelere de çorba dağıtımı yaptı.Öte yandan deprem bölgesine gönderilen araçlar ve tırlar, koordine ve organize edilerek depremzedelerin Kırşehir'e ve diğer illere tahliyesinde hizmete sunuldu.     Kırşehir'de bazı fırınlarla birlikte halk ekmek fırınında binlerce ekmeği depremzedelere gönderen Kırşehir Belediyesi, kuru gıda yardımı, su, jenaratör, battaniye ve kışlık giyecek gibi yardımları da tırlarla bölgeye taşıdı.Ayrıca hasar tespitinde görevlendirilmek üzere İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fe İşler Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden Mimar, İnşaat ve Çevre Mühendisi ile teknikerlerden oluşan 15 kişilik ekip afet bölgesine gönderildi.     Afet Bölgesi'nden Kırşehir'e çok sayıda depremzedenin geleceğini öngören Kırşehir Belediyesi, vatandaşların da desteği ile yüzlerce ailenin kalabileceği yurt, otel ve ev tahsis etti.Bunun yanında eşyası olmayan evler, depremzedelerin oturumuna uygun olacak şekilde eşyalar ile donatılarak depremzedelerin kullanımına sunuldu.Gelen talep doğrultusunda yeni evler ve kalacak yerler hazırlanarak depremzedelerin kullanımına sunulmaya devam ediyor.     Yardım toplama merkezi olan Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde Kırşehir Belediyesi tarafından yardım stantları oluşturdu.Kıyafet, ev eşyası, gıda stantları şeklinde kategorilendirilen merkezde depremzedeler, ihtiyaçlarını büyük ölçüde bu stantlardan giderdiler.     Kırşehir Belediyesi, deprem bölgesine ve depremzedelere yardım seferberliğini sürdürmeye devam ediyor.Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde oluşturulan gıda yardım kolileri,su, kışlık kıyafet, battaniye, ev eşyaları, ısıtıcılar ve yaşamsal malzemeler hem deprem bölgesine hem de Kırşehir'deki depremzedelere ulaştırılmaya devam ediyor.    
Kırşehir Belediyesi, Merkez üssü Kahramanmaraş olan büyük afet ile birlikte plan ve koordinasyon dahilinde deprem bölgesine arama kurtarma ekip ve araçlarıyla müdahale ederken Kırşehir'de oluşturuan merkezde toplanan yardımlar yine depremzedelere ulaştırıldı.Ayrıca Kırşehir'e gelen depremzedeler için kalacak yer problemini önemli ölçüde çözen Kırşehir Belediyesi, depremzedelerin ihtiyaçlarını oluşturulan stantlarla gidermeye devam ediyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.5 büyüklüğündeki depremler nedeniyle 10 ilde büyük bir yıkım meydana geldi.30 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği depremde Kırşehir Belediyesi, gönderdiği yardım tırları, arama kurtarma ekip ve araçlarıyla bölgede yaraların sarılması için büyük bir özveriyle çalışmalarına devam ediyor.

 


Depremin ilk gününden itibaren  arama kurtarma ekibi ve çok sayıda iş makinesini bölgeye sevk eden Kırşehir Belediyesi, binlerce koli gıda yardımı, su ve battaniyeyi de yine bölgeye sevk etti.Ayrıca depremin ilk günü Kırşehir vatandaşların, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'ne kurulan toplama merkezine getirdiği kışlık kıyafet, halı, battaniye, çocuk bezi ve maması, gıda paketleri, bot ve ayakkabı gibi insani yardım malzemeleri yine tır ve araçlarla afet bölgesine sevk edildi.

 


Yoğun kar ve tipi nedeniyle yolda kalan yardım tırları ve araçlarda bulunan vatandaşlara çorba ikramında bulunan Kırşehir Belediyesi, deprem bölgesindeki afetzedelere de çorba dağıtımı yaptı.Öte yandan deprem bölgesine gönderilen araçlar ve tırlar, koordine ve organize edilerek depremzedelerin Kırşehir'e ve diğer illere tahliyesinde hizmete sunuldu.

 

 

Kırşehir'de bazı fırınlarla birlikte halk ekmek fırınında binlerce ekmeği depremzedelere gönderen Kırşehir Belediyesi, kuru gıda yardımı, su, jenaratör, battaniye ve kışlık giyecek gibi yardımları da tırlarla bölgeye taşıdı.Ayrıca hasar tespitinde görevlendirilmek üzere İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fe İşler Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden Mimar, İnşaat ve Çevre Mühendisi ile teknikerlerden oluşan 15 kişilik ekip afet bölgesine gönderildi.

 

 

Afet Bölgesi'nden Kırşehir'e çok sayıda depremzedenin geleceğini öngören Kırşehir Belediyesi, vatandaşların da desteği ile yüzlerce ailenin kalabileceği yurt, otel ve ev tahsis etti.Bunun yanında eşyası olmayan evler, depremzedelerin oturumuna uygun olacak şekilde eşyalar ile donatılarak depremzedelerin kullanımına sunuldu.Gelen talep doğrultusunda yeni evler ve kalacak yerler hazırlanarak depremzedelerin kullanımına sunulmaya devam ediyor.

 

 

Yardım toplama merkezi olan Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde Kırşehir Belediyesi tarafından yardım stantları oluşturdu.Kıyafet, ev eşyası, gıda stantları şeklinde kategorilendirilen merkezde depremzedeler, ihtiyaçlarını büyük ölçüde bu stantlardan giderdiler.

 

 

Kırşehir Belediyesi, deprem bölgesine ve depremzedelere yardım seferberliğini sürdürmeye devam ediyor.Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde oluşturulan gıda yardım kolileri,su, kışlık kıyafet, battaniye, ev eşyaları, ısıtıcılar ve yaşamsal malzemeler hem deprem bölgesine hem de Kırşehir'deki depremzedelere ulaştırılmaya devam ediyor.

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.