Kırşehir Belediyesi Boş Tarım Arazilerini Üretime Kazandırıyor

EKONOMİ 20.04.2022 - 13:49, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Belediyesi Boş Tarım Arazilerini Üretime Kazandırıyor

Kırşehir Belediyesi, tarımsal sanayiyi geliştirme projesi kapsamında boş durumdaki tarım arazilerine nohut ekimi gerçekleştiriyor.

Türkiye'nin gıda krizi ile karşı karşıya olmasını değerlendiren ve ortaya çıkan ihtiyacı karşılamak için kolları sıvayan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Belediyeye ait boş alanlara nohut ektiriyor.Özellikle İstanbul ve Ankara'dan gelen talepleri de değerlendiren Ekicioğlu 3 ayrı bölgede nohut ekimi gerçekleştirdiklerini açıklayarak ekim yapılan toplam arazinin 400 dönüme ulaştığını bildirdi.Bilindiği üzere daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırşehir'den tonlarca nohut alımı gerçekleştirmişti.Satın alınan nohutlar ise ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor.   İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ULAŞACAK' Daha önce gıda işleme, süt ve et entegre tesisi için fabrika binası ve 195 dönümlük arazisini satın alan Kırşehir Belediyesi, buradaki 70 dönümlük araziye nohut ekimi gerçekleştirdi.Organize Sanayi Bölgesi karşısındaki ve Kındam'da bulunan tarım arazilerine de nohut ekimi gerçekleştirildi.Böylece boş duran 400 dönümlük Kırşehir Belediyesi arazisine ekim gerçekleştirilmiş oldu.Paketleme işeminin ardından nohutların bir kısmı satışa sunulacak bir kısmı ise ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.Büyükşehir Belediyeleri tarafından satın alınan ürünler de yine ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.   ''BİRE BİN VERECEK TOPRAK ''  Belediye Başkanımız Ekicioğlu, gıdaya olan ihtiyaç ve önemin her geçen gün daha da arttığına şahit olduklarını dile getirerek şu açıklamada bulundu: - Kırşehir’de 1970'li yıllarda işçi emekleriyle oluşturulan bu tesis yıllar sonra Belediyemiz girişimi ile kamuya kazandırıldı. Yaklaşık 195 dönüm olan arazide Et Entegre Tesisi, Bakliyat Paketleme Tesisi ve Süt Ürünleri tesisinin oluşturulmasında Büyükşehir Belediyelerinin de desteğiyle hayata geçirilecek. - Böylece söz verdiğimiz projelerden Organize Hayvancılık, Yöresel Ürünler ve Halk Süt Projemiz de Hayata Geçecek.Alandaki mevcut yapılarla birlikte ilave projeler tamamlandıktan sonra yüzlerce kişiye de istihdam olanağı sunmuş olacağız.  - Binlerce aileye dokunacak bir projenin Kırşehir'de hayata geçmesiyle ilimiz için çok önemli bir proje daha gerçeklik kazanacak. Projenin hayatiyet kazanmasıyla birlikte Sarıyahşi, Bâlâ, Kaman başta olmak üzere çevre illerden de özellikle çiftçilere yönelik Tarıma Dayalı Sanayiyi geliştirme noktasında çok önemli bir katkı sunacak. - Alanla ilgili İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri ile görüşmelerimiz devam ederken, mevsim itibarıyla da fiziki yapı arkasında bulunan 70 Dönümlük arazimize ilk nohut ekimimizi de gerçekleştirmiş olduk. - Toprak sürüldü, toprak ekiliyor, toprak-ekin biçilecek; bire bin verecek toprak. Bu ekim, umudumuzu da yeşertecek aynı zamanda. Tüm Kırşehir’imize hayırlı olsun!      
Kırşehir Belediyesi, tarımsal sanayiyi geliştirme projesi kapsamında boş durumdaki tarım arazilerine nohut ekimi gerçekleştiriyor.

Türkiye'nin gıda krizi ile karşı karşıya olmasını değerlendiren ve ortaya çıkan ihtiyacı karşılamak için kolları sıvayan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Belediyeye ait boş alanlara nohut ektiriyor.Özellikle İstanbul ve Ankara'dan gelen talepleri de değerlendiren Ekicioğlu 3 ayrı bölgede nohut ekimi gerçekleştirdiklerini açıklayarak ekim yapılan toplam arazinin 400 dönüme ulaştığını bildirdi.Bilindiği üzere daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırşehir'den tonlarca nohut alımı gerçekleştirmişti.Satın alınan nohutlar ise ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor.

 

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ULAŞACAK'

Daha önce gıda işleme, süt ve et entegre tesisi için fabrika binası ve 195 dönümlük arazisini satın alan Kırşehir Belediyesi, buradaki 70 dönümlük araziye nohut ekimi gerçekleştirdi.Organize Sanayi Bölgesi karşısındaki ve Kındam'da bulunan tarım arazilerine de nohut ekimi gerçekleştirildi.Böylece boş duran 400 dönümlük Kırşehir Belediyesi arazisine ekim gerçekleştirilmiş oldu.Paketleme işeminin ardından nohutların bir kısmı satışa sunulacak bir kısmı ise ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.Büyükşehir Belediyeleri tarafından satın alınan ürünler de yine ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

 

''BİRE BİN VERECEK TOPRAK ''

 Belediye Başkanımız Ekicioğlu, gıdaya olan ihtiyaç ve önemin her geçen gün daha da arttığına şahit olduklarını dile getirerek şu açıklamada bulundu:


- Kırşehir’de 1970'li yıllarda işçi emekleriyle oluşturulan bu tesis yıllar sonra Belediyemiz girişimi ile kamuya kazandırıldı. Yaklaşık 195 dönüm olan arazide Et Entegre Tesisi, Bakliyat Paketleme Tesisi ve Süt Ürünleri tesisinin oluşturulmasında Büyükşehir Belediyelerinin de desteğiyle hayata geçirilecek.


- Böylece söz verdiğimiz projelerden Organize Hayvancılık, Yöresel Ürünler ve Halk Süt Projemiz de Hayata Geçecek.Alandaki mevcut yapılarla birlikte ilave projeler tamamlandıktan sonra yüzlerce kişiye de istihdam olanağı sunmuş olacağız. 


- Binlerce aileye dokunacak bir projenin Kırşehir'de hayata geçmesiyle ilimiz için çok önemli bir proje daha gerçeklik kazanacak. Projenin hayatiyet kazanmasıyla birlikte Sarıyahşi, Bâlâ, Kaman başta olmak üzere çevre illerden de özellikle çiftçilere yönelik Tarıma Dayalı Sanayiyi geliştirme noktasında çok önemli bir katkı sunacak.


- Alanla ilgili İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri ile görüşmelerimiz devam ederken, mevsim itibarıyla da fiziki yapı arkasında bulunan 70 Dönümlük arazimize ilk nohut ekimimizi de gerçekleştirmiş olduk.


- Toprak sürüldü, toprak ekiliyor, toprak-ekin biçilecek; bire bin verecek toprak. Bu ekim, umudumuzu da yeşertecek aynı zamanda. Tüm Kırşehir’imize hayırlı olsun!

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.