Kırşehir Belediyesi 2 Haftada 32 Bin Maske Dağıttı

GÜNDEM 22.04.2020 - 10:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Belediyesi 2 Haftada 32 Bin Maske Dağıttı

Kırşehir'de devletin göndereceği maskelerin dağıtımına henüz başlanmazken Kırşehir Belediyesi yaklaşık 2 haftalık süreçte 32 bin maske dağıttı.

Tüm Dünya ile birlikte Türkiye'yi  de etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle alınan önlemler kapsamında e-devlet üzerinden ücretsiz maske talebi alınmaya başlanmıştı.Birçok vatandaş her hafta 5 ile sınırlı olmak üzere ücretsiz maske talebinde bulundu ancak Kırşehir'de bu maskelerin dağıtımına henüz başlanmadı.Maske satışı da yasaklanınca vatandaşların maske ihtiyacına Kırşehir Belediyesi yetişti.     2 HAFTADA 32 BİN MASKE DAĞITILDI   Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürlüğü bünyesinde oluşturulan atölyede aile ve yaşam merkezine bağlı hocalar ve belediye personeli bundan yaklaşık 2 hafta önce maske üretimine başlamıştı.Talep eden kurum ve STK'lar ile birlikte pazar yeri ve belediye birimlerinde dağıtılan maske miktarı 32 bine ulaştı.Pazar yeri girişlerine belediye tarafından üretilen dezenfekte tünelleri yerleştirilirken , tünelden geçen vatandaşların ateşi ölçülerek maske dağıtımına devam ediliyor.Dağıtılan maskelerin yıkanarak tekrar kullanılabildiği de öğrenildi.   Kırşehir Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu, salgın başladığı günden itibaren belediyenin bütün birimleri ile tedbirlerini aldığını ve belediyenin maske yapımı dışında da gönüllü çalışmalarda ihtiyaç sahibi herkese destek olduğunu söyledi.    
Kırşehir'de devletin göndereceği maskelerin dağıtımına henüz başlanmazken Kırşehir Belediyesi yaklaşık 2 haftalık süreçte 32 bin maske dağıttı.

Tüm Dünya ile birlikte Türkiye'yi  de etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle alınan önlemler kapsamında e-devlet üzerinden ücretsiz maske talebi alınmaya başlanmıştı.Birçok vatandaş her hafta 5 ile sınırlı olmak üzere ücretsiz maske talebinde bulundu ancak Kırşehir'de bu maskelerin dağıtımına henüz başlanmadı.Maske satışı da yasaklanınca vatandaşların maske ihtiyacına Kırşehir Belediyesi yetişti.

 

 

2 HAFTADA 32 BİN MASKE DAĞITILDI

 

Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürlüğü bünyesinde oluşturulan atölyede aile ve yaşam merkezine bağlı hocalar ve belediye personeli bundan yaklaşık 2 hafta önce maske üretimine başlamıştı.Talep eden kurum ve STK'lar ile birlikte pazar yeri ve belediye birimlerinde dağıtılan maske miktarı 32 bine ulaştı.Pazar yeri girişlerine belediye tarafından üretilen dezenfekte tünelleri yerleştirilirken , tünelden geçen vatandaşların ateşi ölçülerek maske dağıtımına devam ediliyor.Dağıtılan maskelerin yıkanarak tekrar kullanılabildiği de öğrenildi.

 

Kırşehir Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu, salgın başladığı günden itibaren belediyenin bütün birimleri ile tedbirlerini aldığını ve belediyenin maske yapımı dışında da gönüllü çalışmalarda ihtiyaç sahibi herkese destek olduğunu söyledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.