Kırşehir Belediyesinden TOKİ'ye 2. Yazı : Bir An Önce

GÜNDEM 22.07.2020 - 23:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Belediyesinden TOKİ'ye 2. Yazı : Bir An Önce

Yapımı tam bir muammaya dönen Bağbaşı TOKİ projeleri güzergahı üzerinde bulunan Sahir Kurutluoğlu Caddesi üst yapı işlerinin tamamlanması için Kırşehir Belediyesinden TOKİ'ye yazı gönderildi.

Bağbaşı Mahallesinde bulunan TOKİ'ye ait 3 etaplı konut  projeleri ve Ahi Evran Üniversitesi güzergahı üzerinde bulunan Sahir Kurutluoğlu Caddesinin asflat yol ve kaldırımları TOKİ tarafından hala tamamlanamadı.Söz konusu proje ve yolun tamamlanması ile ilgili  TOKİ'den de beklenen adım bir türlü gelmedi.Kırşehir Belediyesi se 2019 yılı kasım ayında TOKİ'ye yazı göndererek söz konusu projenin tamamlanması için belediyeye yetki verilmesini talep etti ancak TOKİ bu talebe olumlu ya da olumsuz bir geri dönüşte bulunmadı.   BELEDİYEDEN TOKİ'YE 2. YAZI   Kırşehir Belediyesi vatandaşların daha fazla mağdur olmaması adına TOKİ'ye 2. yazıyı da gönderdi.Başkan Selahattin Ekicioğlu imzalı söz konusu yazıda şu ifadelere yer verildi; Kırşehir İli Merkez Kayabaşı Mahallesi sınırları dahilinde bulunan ve Belediyemiz ile TOKİ işbirliğiyle yapılan Bağbaşı Kentsel Dönüşüm Alanının orta kısmundan geçen Ahi Evran Üniversitesi bağlantılı Sahir Kurutluoğlu Caddesi'nin asfalt ve kaldırım çalışmasının yapılarak sonuçlandırılmasını veya finansmanı sağlandığı takdirde Belediyemiz tarafından yapılabileceği kurumunuza bildirilmiştir. Ancak geçen bu süre zarfında ilgili yazımıza olumlu ya da olumsuz bir cevap verilmemiştir.Bahse konu yolun atıl bir şekilde durduğu , yer yer tek şeritle sağlanan trafikten dolayı maddi kazalar oluştuğu gibi sabah ve akşam saatlerinde trafiğin aksayarak durma noktasına geldiği ve ayrıca bozuk satıhdan dolayı trafikte ki araçların amortismanlarına zarar verdiği bu nedenlerle sorunların artarak devam ettiği tespit edilmektedir. Konu kurumunuzca yeniden değerlendirilerek yukarıda bahsedilen olumsuzlukların bertaraf edilmesi ve önümüzdeki yeni eğitim ve öğretim yılı takvimi de göz önünde bulundurularak bir an evvel bahsi geçen yol güzergahın ilgili yüklenici firmaya yaptırılması veya Belediyemiz tarafından yapılması uygun görüldüğü takdirde finansmanın sağlanması için gerekli işlemlerin başlatılması hususunda bilgi ve gereğini arz ederim.
Yapımı tam bir muammaya dönen Bağbaşı TOKİ projeleri güzergahı üzerinde bulunan Sahir Kurutluoğlu Caddesi üst yapı işlerinin tamamlanması için Kırşehir Belediyesinden TOKİ'ye yazı gönderildi.

Bağbaşı Mahallesinde bulunan TOKİ'ye ait 3 etaplı konut  projeleri ve Ahi Evran Üniversitesi güzergahı üzerinde bulunan Sahir Kurutluoğlu Caddesinin asflat yol ve kaldırımları TOKİ tarafından hala tamamlanamadı.Söz konusu proje ve yolun tamamlanması ile ilgili  TOKİ'den de beklenen adım bir türlü gelmedi.Kırşehir Belediyesi se 2019 yılı kasım ayında TOKİ'ye yazı göndererek söz konusu projenin tamamlanması için belediyeye yetki verilmesini talep etti ancak TOKİ bu talebe olumlu ya da olumsuz bir geri dönüşte bulunmadı.

 

BELEDİYEDEN TOKİ'YE 2. YAZI

 

Kırşehir Belediyesi vatandaşların daha fazla mağdur olmaması adına TOKİ'ye 2. yazıyı da gönderdi.Başkan Selahattin Ekicioğlu imzalı söz konusu yazıda şu ifadelere yer verildi;

Kırşehir İli Merkez Kayabaşı Mahallesi sınırları dahilinde bulunan ve Belediyemiz ile TOKİ işbirliğiyle yapılan Bağbaşı Kentsel Dönüşüm Alanının orta kısmundan geçen Ahi Evran Üniversitesi bağlantılı Sahir Kurutluoğlu Caddesi'nin asfalt ve kaldırım çalışmasının yapılarak sonuçlandırılmasını veya finansmanı sağlandığı takdirde Belediyemiz tarafından yapılabileceği kurumunuza bildirilmiştir.

Ancak geçen bu süre zarfında ilgili yazımıza olumlu ya da olumsuz bir cevap verilmemiştir.Bahse konu yolun atıl bir şekilde durduğu , yer yer tek şeritle sağlanan trafikten dolayı maddi kazalar oluştuğu gibi sabah ve akşam saatlerinde trafiğin aksayarak durma noktasına geldiği ve ayrıca bozuk satıhdan dolayı trafikte ki araçların amortismanlarına zarar verdiği bu nedenlerle sorunların artarak devam ettiği tespit edilmektedir.

Konu kurumunuzca yeniden değerlendirilerek yukarıda bahsedilen olumsuzlukların bertaraf edilmesi ve önümüzdeki yeni eğitim ve öğretim yılı takvimi de göz önünde bulundurularak bir an evvel bahsi geçen yol güzergahın ilgili yüklenici firmaya yaptırılması veya Belediyemiz tarafından yapılması uygun görüldüğü takdirde finansmanın sağlanması için gerekli işlemlerin başlatılması hususunda bilgi ve gereğini arz ederim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.