Kırşehir, Ankara ve Aksaray'dan Ortak Operasyon

ASAYİŞ 13.05.2020 - 17:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir, Ankara ve Aksaray'dan Ortak Operasyon

Hirfanlı baraj gölünde yapılan kaçak avlanmaya yönelik yapılan denetlemeler sonucu çok sayıda kişinin ağlarına el konuldu.

Kırşehir Haber Türk'ün ''Buna kim dur diyecek ? '' haber başlığı ile gündeme getirdiği ; Hirfanlı Baraj Gölündeki avlanması yasak olan balıkların avlandığına yönelik Kırşehir Amatör Balıkçılar Derneği Balkanı Mustafa Er'in çağrısı ve ihbarı üzerine çalışma başlatıldı. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ve Jandarma ekipleri ile birlikte yapılan denetim ve operasyonlar da av yasağına rağmen kaçak avlanmaya devam eden çok sayıda kişinin ağlarına el konularak cezai işlem uygulandı.     1000 METRE UZATMA AĞ VE 250 METRE HAYALET AĞA EL KONULDU Kırşehir Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada , ''1380 sayili su urunleri kanunu kapsaminda 11 12 ve 13 mayıs tarihlerinde  Hirfanli baraj Gölunde Ankara, Kırşehir ve Aksarayn il müdürlükleri olarak ortaklaşa denetim faaliyetleri gercekleştirmektedir. Bugün itibariyle İL müdürlüğümüz olarak hirfanli baraj gölu 5.ve 6.bölge avlak sahalarında ve karaya çıkış noktalarinda yapılann denetimlerde kullanımda olan toplam 1000m uzatma ağ ve 250m hayalet ağa el konulmuştur.'' denildi.Avlanması yasak olan balıkları avladığı tespit edilen kişilere ise Jandarma ekipleri tarafından cezai işlem uygulandı.     YAVRULAMA DÖNEMİNDEKİ BALIKLAR AVLANIYORDU Balık av yasağı 15 Haziran'a kadar devam etmesine rağmen Göldeki ; Saza, Yayın ve Kadife gibi balıklar avlanarak satışa sunuluyor.Balıkların yavrulama dönemlerini fırsat bilen kaçak avcılar , yumurtalarını bırakmak için sahile geldiklerini bildikleri için bu balıklara ağ atarak yavrulama dönemindeki balıklar yasa dışı olarak avlanıyordu.
Hirfanlı baraj gölünde yapılan kaçak avlanmaya yönelik yapılan denetlemeler sonucu çok sayıda kişinin ağlarına el konuldu.

Kırşehir Haber Türk'ün ''Buna kim dur diyecek ? '' haber başlığı ile gündeme getirdiği ; Hirfanlı Baraj Gölündeki avlanması yasak olan balıkların avlandığına yönelik Kırşehir Amatör Balıkçılar Derneği Balkanı Mustafa Er'in çağrısı ve ihbarı üzerine çalışma başlatıldı. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ve Jandarma ekipleri ile birlikte yapılan denetim ve operasyonlar da av yasağına rağmen kaçak avlanmaya devam eden çok sayıda kişinin ağlarına el konularak cezai işlem uygulandı.

 

 

1000 METRE UZATMA AĞ VE 250 METRE HAYALET AĞA EL KONULDU

Kırşehir Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada , ''1380 sayili su urunleri kanunu kapsaminda 11 12 ve 13 mayıs tarihlerinde  Hirfanli baraj Gölunde Ankara, Kırşehir ve Aksarayn il müdürlükleri olarak ortaklaşa denetim faaliyetleri gercekleştirmektedir. Bugün itibariyle İL müdürlüğümüz olarak hirfanli baraj gölu 5.ve 6.bölge avlak sahalarında ve karaya çıkış noktalarinda yapılann denetimlerde kullanımda olan toplam 1000m uzatma ağ ve 250m hayalet ağa el konulmuştur.'' denildi.Avlanması yasak olan balıkları avladığı tespit edilen kişilere ise Jandarma ekipleri tarafından cezai işlem uygulandı.

 

 

YAVRULAMA DÖNEMİNDEKİ BALIKLAR AVLANIYORDU

Balık av yasağı 15 Haziran'a kadar devam etmesine rağmen Göldeki ; Saza, Yayın ve Kadife gibi balıklar avlanarak satışa sunuluyor.Balıkların yavrulama dönemlerini fırsat bilen kaçak avcılar , yumurtalarını bırakmak için sahile geldiklerini bildikleri için bu balıklara ağ atarak yavrulama dönemindeki balıklar yasa dışı olarak avlanıyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.