Kırşehir Alaaddin Camii, Sprey Boyalar İle Tahrip Edildi

KÜLTÜR 13.12.2021 - 22:41, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Alaaddin Camii, Sprey Boyalar İle Tahrip Edildi

Kırşehir'in en önemli tarihi eserlerinden olan Sultan Alaaddin Camii'nin duvarları bir grup kendini bilmez tarafından sprey boya ile tahrip edildi.

Anadolu Selçuklu şehri olan Kırşehir'de bu dönemden kalan çok sayıda tarihi eser ve mimari yapı da bulunuyor.Bu yapıların en önemlilerinden olan ve tarihi kalehöyük'ün üstünde yer alan, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından inşa ettirilen Alaaddin Camii, son dönemde birçok tarihi yapıda meydana gelen vandalizmden nasibini aldı.Sprey boyalar ile tarihi caminin duvarlarına isimlerini yazan ve tarih atan kendini bilmezler büyük tepki çekti.       ALAADDİN CAMİİ'NİN TARİHİ Kırşehir, Merkez, Kalehöyük üzerinde bulunan cami, Selçuklu döneminde Sultan Alaaddin Keykubat tarafından 1230 yılında yaptırılmıştır. 1893 yılında yapı tümden yıkılarak mutasarrıf Arif bey tarafından tekrar yaptırılmıştır. Yapının portalinin giriş kapısı melik muzafferüddin behram şaha ait medreseden getirildiği bilinmektedir. Yapının portali zengin Selçuklu plastik kabartmaları ile dikkati çekmektedir. 
Kırşehir'in en önemli tarihi eserlerinden olan Sultan Alaaddin Camii'nin duvarları bir grup kendini bilmez tarafından sprey boya ile tahrip edildi.

Anadolu Selçuklu şehri olan Kırşehir'de bu dönemden kalan çok sayıda tarihi eser ve mimari yapı da bulunuyor.Bu yapıların en önemlilerinden olan ve tarihi kalehöyük'ün üstünde yer alan, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından inşa ettirilen Alaaddin Camii, son dönemde birçok tarihi yapıda meydana gelen vandalizmden nasibini aldı.Sprey boyalar ile tarihi caminin duvarlarına isimlerini yazan ve tarih atan kendini bilmezler büyük tepki çekti.

 

 

 

ALAADDİN CAMİİ'NİN TARİHİ

Kırşehir, Merkez, Kalehöyük üzerinde bulunan cami, Selçuklu döneminde Sultan Alaaddin Keykubat tarafından 1230 yılında yaptırılmıştır. 1893 yılında yapı tümden yıkılarak mutasarrıf Arif bey tarafından tekrar yaptırılmıştır. Yapının portalinin giriş kapısı melik muzafferüddin behram şaha ait medreseden getirildiği bilinmektedir. Yapının portali zengin Selçuklu plastik kabartmaları ile dikkati çekmektedir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.