Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nden Skandala İlişkin Açıklama

GÜNDEM 28.06.2021 - 13:22, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nden Skandala İlişkin Açıklama

Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne ait engelsiz yaşam merkezinde görevli öğretmen N.K.'nın engelli kardeşlere ait maaş kartlarını 8 yıl boyunca kullandığını ortaya çıkarmıştık.Söz konusu skandala ilişkin müdürlükten açıklama yapıldı.

İŞTE YAPILAN O AÇIKLAMA : Bazı basın yayın kuruluşlarında “Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde Skandal” başlığı altında yayınlanan haberlere ilişkin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.   Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’müzde 04.06.2021 tarihinde yapılan kurum içi değerlendirmeler sırasında, kurumda görevli bir personelin devletimizin koruması altında bulunan 2 engelli kardeşin gelirleriyle ilgili kendi lehine tasarrufta bulunduğu yönünde bulgulara rastlanılması üzerine aynı gün Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.   Ayrıca, ek ders ücreti karşılığı çalışan görevli hakkında idari soruşturma başlatılarak Bakanlığımıza bildirilmiştir. Neticede, adı geçen personelin görevlendirmesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca 17.06.2021 tarihinde sonlandırılmış olup adli ve idari süreç devam etmektedir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur.   NE OLMUŞTU ?     Olay, Kırşehir Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı engelsiz yaşam ve bakım rehabilitiasyon merkezinde meydana geldi. 2012 yılında merkeze kayıt yaptıran 2 kardeşe çıkarılan maaş kartı bakım merkezinde görevli olan öğretmen tarafından alındı.Öğretmen 8 yıl boyunca engelli kardeşlerin maaş kartlarını kullandı.Hatta maaş kartları bir süre sonra geçerliliğini yitirdiği için tekrar onaylandı ve öğretmen engelli öğrencilere ait maaşları kullanmaya devam etti.   ''AÇIĞA ALINMAK YERİNE İL MÜDÜRLÜĞÜNE ÇEKİLDİ''   İddiaya göre ; çocuklarının engelli maaş kartlarının kullanıldığının ortaya çıkması ile birlikte aile, öğretmenden şikayetçi oldu ve birkaç ay önce hukuki süreç başladı.Ancak Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hakkında işlem başlatılan öğretmeni açığa almak yerine İl Müdürlüğünde pasif göreve çekti.
Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne ait engelsiz yaşam merkezinde görevli öğretmen N.K.'nın engelli kardeşlere ait maaş kartlarını 8 yıl boyunca kullandığını ortaya çıkarmıştık.Söz konusu skandala ilişkin müdürlükten açıklama yapıldı.

İŞTE YAPILAN O AÇIKLAMA :

Bazı basın yayın kuruluşlarında “Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde Skandal” başlığı altında yayınlanan haberlere ilişkin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’müzde 04.06.2021 tarihinde yapılan kurum içi değerlendirmeler sırasında, kurumda görevli bir personelin devletimizin koruması altında bulunan 2 engelli kardeşin gelirleriyle ilgili kendi lehine tasarrufta bulunduğu yönünde bulgulara rastlanılması üzerine aynı gün Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

 

Ayrıca, ek ders ücreti karşılığı çalışan görevli hakkında idari soruşturma başlatılarak Bakanlığımıza bildirilmiştir. Neticede, adı geçen personelin görevlendirmesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca 17.06.2021 tarihinde sonlandırılmış olup adli ve idari süreç devam etmektedir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

NE OLMUŞTU ?

 

 

Olay, Kırşehir Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı engelsiz yaşam ve bakım rehabilitiasyon merkezinde meydana geldi. 2012 yılında merkeze kayıt yaptıran 2 kardeşe çıkarılan maaş kartı bakım merkezinde görevli olan öğretmen tarafından alındı.Öğretmen 8 yıl boyunca engelli kardeşlerin maaş kartlarını kullandı.Hatta maaş kartları bir süre sonra geçerliliğini yitirdiği için tekrar onaylandı ve öğretmen engelli öğrencilere ait maaşları kullanmaya devam etti.

 

''AÇIĞA ALINMAK YERİNE İL MÜDÜRLÜĞÜNE ÇEKİLDİ''

 

İddiaya göre ; çocuklarının engelli maaş kartlarının kullanıldığının ortaya çıkması ile birlikte aile, öğretmenden şikayetçi oldu ve birkaç ay önce hukuki süreç başladı.Ancak Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hakkında işlem başlatılan öğretmeni açığa almak yerine İl Müdürlüğünde pasif göreve çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.