Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Yükselişte

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.04.2019 - 13:26, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Yükselişte

Akademik gelişimdeki başarısı ile adından sıkça söz ettiren Ahi Evran Üniversitesi ''Web Of Science'' kayıtlarına göre akademik anlamda önemli bir yükseliş gösterdi. 2018 yılı üniversitelerin genel sıralaması, indeksli yayın yapan üniversite sıralaması, misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma kapsamında seçilen üniversite sıralaması ve toplam öğretim elemanı sayıları yayınlandı. Web Of Science kayıtlarında elde edilen bilgiler ışığında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin 2017 yılına göre 2018 yılında önemli bir yükseliş gerçekleştirdi. Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Kapsamında 2. Sırada 2016 yılında misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması kapsamında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 41 üniversite arasından 5 pilot üniversite içine seçilen üniversite yoğun çalışma ve performans sergileyerek Kırşehir’in kalkınması için çok sayıda proje üretti. Web Of Science kayıtlarından elde edilen verilere göre Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 10 pilot üniversite sıralamasında 2. oldu. 2006-2008 Yılları Arasında Kurulan 41 Üniversite Arasında 6. Oldu Geliştirdiği projeler, eğitimde gösterdiği kalite, genel ve fiziki durumu itibarıyla hedefine ilerleyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, başarılarına yenilerine eklemeye devam ediyor. 2006 yılında Gazi Üniversitesinden ayrılarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ismiyle kurulan ve Kırşehir’in kalbini oluşturan üniversitemiz, Web Of Science yayımladığı verilere göre 2006 – 2008 yılları arasında kurulan 41 devlet üniversitesi arasında 6. sırada yer aldı. Genel Sıralamada 124 Üniversite Arasında 25. Sıraya Yükseldi Ülkemizde bulunan ve araştırmaya tabi tutulan 124 üniversite arasından geçtiğimiz yıl 59. sırada olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2018 yılında büyük bir başarı yakalayarak 25. Sıraya yükseldi.

Akademik gelişimdeki başarısı ile adından sıkça söz ettiren Ahi Evran Üniversitesi ''Web Of Science'' kayıtlarına göre akademik anlamda önemli bir yükseliş gösterdi.

2018 yılı üniversitelerin genel sıralaması, indeksli yayın yapan üniversite sıralaması, misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma kapsamında seçilen üniversite sıralaması ve toplam öğretim elemanı sayıları yayınlandı. Web Of Science kayıtlarında elde edilen bilgiler ışığında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin 2017 yılına göre 2018 yılında önemli bir yükseliş gerçekleştirdi.

Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Kapsamında 2. Sırada

2016 yılında misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması kapsamında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 41 üniversite arasından 5 pilot üniversite içine seçilen üniversite yoğun çalışma ve performans sergileyerek Kırşehir’in kalkınması için çok sayıda proje üretti. Web Of Science kayıtlarından elde edilen verilere göre Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 10 pilot üniversite sıralamasında 2. oldu.

2006-2008 Yılları Arasında Kurulan 41 Üniversite Arasında 6. Oldu

Geliştirdiği projeler, eğitimde gösterdiği kalite, genel ve fiziki durumu itibarıyla hedefine ilerleyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, başarılarına yenilerine eklemeye devam ediyor. 2006 yılında Gazi Üniversitesinden ayrılarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ismiyle kurulan ve Kırşehir’in kalbini oluşturan üniversitemiz, Web Of Science yayımladığı verilere göre 2006 – 2008 yılları arasında kurulan 41 devlet üniversitesi arasında 6. sırada yer aldı.

Genel Sıralamada 124 Üniversite Arasında 25. Sıraya Yükseldi

Ülkemizde bulunan ve araştırmaya tabi tutulan 124 üniversite arasından geçtiğimiz yıl 59. sırada olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2018 yılında büyük bir başarı yakalayarak 25. Sıraya yükseldi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.