Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin Tubitak Projesi Kabul Edildi

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.03.2019 - 13:51, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin Tubitak Projesi Kabul Edildi

Geçtiğimiz günlerde Jeotermal Sera projesinde temel atan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin bu kez ''Elektrikli Otomobil Motoru'' projesi Tubitak tarafından kabul edildi. Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Mikail KOÇ’un “Elektrikli Arabalarda Gömülü Mıknatıslı Motor Sürücülerinde Verimi Artıran İleri Kontrol Stratejileri” konulu TÜBİTAK 1001 projesi kabul edildi. Kurum hissesi hariç 635.394 TL bütçesi ve 36 ay süresi olan projede doktora öğrencileri yetiştirilmesi, endeksli yayınlar çıkarılması ve ulusal/uluslararası toplantılarda bildiriler sunulması projenin kapsamı içerisinde yer alıyor. Yurt dışında Elektrikli araçlar üzerine eğitim alan ve bu alanda kazandığı deneyimleri Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde kuracağı labaratuvar ile hayata geçirecek olan Dr. Öğr. Üyesi Mikail Koç'un projeyle yerli elektrikli arabalar ile ilgili çalışmalara katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Jeotermal Sera projesinde temel atan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin bu kez ''Elektrikli Otomobil Motoru'' projesi Tubitak tarafından kabul edildi.

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Mikail KOÇ’un “Elektrikli Arabalarda Gömülü Mıknatıslı Motor Sürücülerinde Verimi Artıran İleri Kontrol Stratejileri” konulu TÜBİTAK 1001 projesi kabul edildi. Kurum hissesi hariç 635.394 TL bütçesi ve 36 ay süresi olan projede doktora öğrencileri yetiştirilmesi, endeksli yayınlar çıkarılması ve ulusal/uluslararası toplantılarda bildiriler sunulması projenin kapsamı içerisinde yer alıyor.

Yurt dışında Elektrikli araçlar üzerine eğitim alan ve bu alanda kazandığı deneyimleri Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde kuracağı labaratuvar ile hayata geçirecek olan Dr. Öğr. Üyesi Mikail Koç'un projeyle yerli elektrikli arabalar ile ilgili çalışmalara katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.