Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kadın Akademisi İlk Mezunlarını Verdi

EĞİTİM 08.07.2021 - 22:57, Güncelleme: 27.12.2023 - 20:44
 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kadın Akademisi İlk Mezunlarını Verdi

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından düzenlenen Kadın Akademisiinin ilk mezunları için tören düzenlendi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde bulunan  Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Kadın Akademisi Mezuniyet Töreni'nde mezunlara ve eğitime katkıda bulunanlara belge verildi.Düzenlenen törene Kırşehir Belediye Bşkan Yardımcısı Osman Uçar , Vali İbrahim Akın'ın eşi Saliha Akın ve aileler katıldı.     Törenin açılış konuşmasını Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin yaptı. Konuşmasında ailenin toplumun temel taşı olduğunun altını çizen Prof. Çetin, Kadın Akademisinin kadını ve aileyi güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti. Kadın Akademisinde verilen eğitimlerin kadın, aile ve güçlü bir toplum farkındalığıyla oluşturulduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nur Çetin, kadınların dünyayı değiştirebilecek güçte olduğuna inandıklarını dile getirdi. Kadın Akademisinin ilk mezunlarını kutlayarak konuşmasını tamamlayan Prof. Çetin, Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak kadını güçlendirmek amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.     Prof. Dr. Nur Çetin’in ardından konuşan   Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt , kadının Türk-İslam medeniyetindeki yerinin ne kadar değerli olduğunun altını çizerek, ailenin temel yapıtaşının kadın olduğunu vurguladı. Prof. Kurt,  kadınla ilgili çalışmaları üniversite olarak çok önemsediklerini bu nedenle Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yapacağı her türlü çalışmada yanlarında olduklarını dile getirerek konuşmasını noktaladı.        
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından düzenlenen Kadın Akademisiinin ilk mezunları için tören düzenlendi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde bulunan  Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Kadın Akademisi Mezuniyet Töreni'nde mezunlara ve eğitime katkıda bulunanlara belge verildi.Düzenlenen törene Kırşehir Belediye Bşkan Yardımcısı Osman Uçar , Vali İbrahim Akın'ın eşi Saliha Akın ve aileler katıldı.

 

 

Törenin açılış konuşmasını Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin yaptı. Konuşmasında ailenin toplumun temel taşı olduğunun altını çizen Prof. Çetin, Kadın Akademisinin kadını ve aileyi güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti. Kadın Akademisinde verilen eğitimlerin kadın, aile ve güçlü bir toplum farkındalığıyla oluşturulduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nur Çetin, kadınların dünyayı değiştirebilecek güçte olduğuna inandıklarını dile getirdi. Kadın Akademisinin ilk mezunlarını kutlayarak konuşmasını tamamlayan Prof. Çetin, Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak kadını güçlendirmek amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

 

Prof. Dr. Nur Çetin’in ardından konuşan   Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt , kadının Türk-İslam medeniyetindeki yerinin ne kadar değerli olduğunun altını çizerek, ailenin temel yapıtaşının kadın olduğunu vurguladı. Prof. Kurt,  kadınla ilgili çalışmaları üniversite olarak çok önemsediklerini bu nedenle Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yapacağı her türlü çalışmada yanlarında olduklarını dile getirerek konuşmasını noktaladı.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.