Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Camisi İbadete Açıldı

KÜLTÜR 23.09.2021 - 18:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Camisi İbadete Açıldı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı yerleşkesi içerisinde bulunan Ahi Üniversitesi Cami'nin yapımı tamamlanarak ibadete açıldı.

Dört minaresi, üç kapısı bulunan ve aynı anda 5 bin kişinin ibadet edebileceği kapasiteye sahip Ahi Evran Üniversitesi Cami, Selçuklu mimarisi örnek alınarak inşa edildi. Mimari özellikleri ve kapasitesi ile ülkemizin sayılı camileri arasında yer alan caminin yapımı Kırşehirli hayırsever Muzaffer Marşap, Ahi Evran Üniversitesi Cami Yaşatma Derneği ve hayırseverler tarafından tamamlandı. Caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden  Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya,  Üniversitenin Ahi Evran Üniversitesi Cami ile güzel bir esere kavuşmasına şahitlik ettiklerini söyledi. Karakaya, cami ve üniversitelerin tarih boyunca bütün medeniyetlerde birbirinden ayrılmaz iki önemli müessese olduğunu kaydetti. Üniversitelerin toplumların, milletlerin aklını beslediğini ve önünü açtığını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, camilerin ise kalplerin önünü açtığını söyleyerek caminin hayırlara vesile olmasını diledi.      
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı yerleşkesi içerisinde bulunan Ahi Üniversitesi Cami'nin yapımı tamamlanarak ibadete açıldı.

Dört minaresi, üç kapısı bulunan ve aynı anda 5 bin kişinin ibadet edebileceği kapasiteye sahip Ahi Evran Üniversitesi Cami, Selçuklu mimarisi örnek alınarak inşa edildi. Mimari özellikleri ve kapasitesi ile ülkemizin sayılı camileri arasında yer alan caminin yapımı Kırşehirli hayırsever Muzaffer Marşap, Ahi Evran Üniversitesi Cami Yaşatma Derneği ve hayırseverler tarafından tamamlandı.

Caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden  Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya,  Üniversitenin Ahi Evran Üniversitesi Cami ile güzel bir esere kavuşmasına şahitlik ettiklerini söyledi. Karakaya, cami ve üniversitelerin tarih boyunca bütün medeniyetlerde birbirinden ayrılmaz iki önemli müessese olduğunu kaydetti. Üniversitelerin toplumların, milletlerin aklını beslediğini ve önünü açtığını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, camilerin ise kalplerin önünü açtığını söyleyerek caminin hayırlara vesile olmasını diledi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.