Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Akademisyenleri 3 Boyutlu Yazıcı Üretti

BİLİM 29.05.2022 - 20:18, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Akademisyenleri 3 Boyutlu Yazıcı Üretti

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyeleri 3 boyutlu yazıcı üretti.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine ve Malzeme Mühendisliği Bölümlerinin ortak yürüttüğü projenin yürütücüsü Doç. Dr. Levent Urtekin olurken araştırmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi Fatih Koç görev aldı ve Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Faik Yılan da projeye destek destek verdi.Projeyle asıl amacın Savunma Sanayi ve Biyo-malzeme üretiminde kullanılan filamentlerin üretimi ile AR-GE çalışmalarına katkı sunmak olduğu bildirildi.   PROJEDE NİHAİ HEDEF ÖZGÜN KOMPOZİT FİLAMENT ÜRETMEK Proje ile ilgili bilgilendirme yapan Doç. Dr. Levent Urtekin ve Dr. Öğr. Üyesi Fatih Koç şu bilgileri verdi: ‘’Polimer tabanlı baskı yapabilen 3 boyutlu yazıcı üniversite bünyesinde üretildi. Proje kapsamında üretilen yazıcı disiplinler arası çalışmayı ve Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlayacak nitelikte bir yazıcı olarak planlandı. Asıl amaç ise yazıcı üretimi ile Savunma Sanayi ve Biyo-malzeme üretiminde kullanılan filamentlerin üretimi ile Ar-Ge çalışmalarına katkı sunmak. Projenin yerli ve milli oluşunu ise milli filament üretimi için önemli bir aşamaolarak görüyoruz. Ayrıca ‘'Üç Boyutlu Yazıcı Tasarım ve Üretim Laboratuvarı” kurulması da hedeflerimiz arasında. Böylelikle kurulacak laboratuvar ile lisans ve yüksek lisans çalışmalarının desteklenebilir ve özgün filament imalatı ile üniversite-sanayi İşbirliklerinin artabilir.''      Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ise konuyla ilgili kısa bir açıklama yaparak, teknolojik ürünlerin değerinin her geçen gün arttığı, savunma sanayi ve biyomedikal alanda yapılacak çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.  3 boyutlu plastik baskı yapabilen yazıcının sürecin bir parçası olduğunu belirten Karakaya, proje ekibinin nihai hedefinin özgün kompozit filament üretimi olduğunu ve bunun başarılması ile stratejik ürün için alternatif malzeme geliştirilmesinin beklendiğini kaydetti. Projede emeği geçen öğretim elemanlarını tebrik eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversite olarak projeye her türlü desteği vereceklerini bildirdi.  
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyeleri 3 boyutlu yazıcı üretti.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine ve Malzeme Mühendisliği Bölümlerinin ortak yürüttüğü projenin yürütücüsü Doç. Dr. Levent Urtekin olurken araştırmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi Fatih Koç görev aldı ve Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Faik Yılan da projeye destek destek verdi.Projeyle asıl amacın Savunma Sanayi ve Biyo-malzeme üretiminde kullanılan filamentlerin üretimi ile AR-GE çalışmalarına katkı sunmak olduğu bildirildi.

 

PROJEDE NİHAİ HEDEF ÖZGÜN KOMPOZİT FİLAMENT ÜRETMEK

Proje ile ilgili bilgilendirme yapan Doç. Dr. Levent Urtekin ve Dr. Öğr. Üyesi Fatih Koç şu bilgileri verdi: ‘’Polimer tabanlı baskı yapabilen 3 boyutlu yazıcı üniversite bünyesinde üretildi. Proje kapsamında üretilen yazıcı disiplinler arası çalışmayı ve Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlayacak nitelikte bir yazıcı olarak planlandı. Asıl amaç ise yazıcı üretimi ile Savunma Sanayi ve Biyo-malzeme üretiminde kullanılan filamentlerin üretimi ile Ar-Ge çalışmalarına katkı sunmak. Projenin yerli ve milli oluşunu ise milli filament üretimi için önemli bir aşamaolarak görüyoruz. Ayrıca ‘'Üç Boyutlu Yazıcı Tasarım ve Üretim Laboratuvarı” kurulması da hedeflerimiz arasında. Böylelikle kurulacak laboratuvar ile lisans ve yüksek lisans çalışmalarının desteklenebilir ve özgün filament imalatı ile üniversite-sanayi İşbirliklerinin artabilir.'' 

 

 

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ise konuyla ilgili kısa bir açıklama yaparak, teknolojik ürünlerin değerinin her geçen gün arttığı, savunma sanayi ve biyomedikal alanda yapılacak çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.  3 boyutlu plastik baskı yapabilen yazıcının sürecin bir parçası olduğunu belirten Karakaya, proje ekibinin nihai hedefinin özgün kompozit filament üretimi olduğunu ve bunun başarılması ile stratejik ürün için alternatif malzeme geliştirilmesinin beklendiğini kaydetti. Projede emeği geçen öğretim elemanlarını tebrik eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversite olarak projeye her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.