Kırşehir AEÜ Teknofest'ten Ödülle Döndü

BİLİM 30.09.2021 - 18:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir AEÜ Teknofest'ten Ödülle Döndü

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde bu yıl dördüncüsü düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali ödülleri sahiplerini buldu.

TEKNOFEST 2021, Milli Teknoloji Hamlesi sloganıyla Atatürk Havalimanı'nda 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleşti. TEKNOFEST 2021’de Üniversitemiz Kaman Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Öğr. Gör. Şefik Tekle’nin hazırladığı “Balık Atıklarından Biyoaktif Peptid Üretimi” isimli proje Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Proje Kategorisi Üniversite Seviyesinde ikincilik ödülüne layık görüldü.   Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti: "Gençlerimize yeni ufuklar çizen, vizyon kazandıran TEKNOFEST 2021'den ödülle dönmek gurur verici. Öğretim elemanımızı tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Projenin On Birinci Kalkınma Planı hedeflerinden biyoteknoloji, gıda güvenliği ve sürdürülebilir çevre başlıklarına ve Sıfır Atık Projesine de pozitif katkıda bulunacağını düşünüyorum. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak ülkemizin milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak adına yürüttüğümüz projelerin önümüzdeki yıl daha da artarak devam edeceğine inanıyorum."  
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde bu yıl dördüncüsü düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali ödülleri sahiplerini buldu.

TEKNOFEST 2021, Milli Teknoloji Hamlesi sloganıyla Atatürk Havalimanı'nda 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleşti. TEKNOFEST 2021’de Üniversitemiz Kaman Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Öğr. Gör. Şefik Tekle’nin hazırladığı “Balık Atıklarından Biyoaktif Peptid Üretimi” isimli proje Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Proje Kategorisi Üniversite Seviyesinde ikincilik ödülüne layık görüldü.

 

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti: "Gençlerimize yeni ufuklar çizen, vizyon kazandıran TEKNOFEST 2021'den ödülle dönmek gurur verici. Öğretim elemanımızı tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Projenin On Birinci Kalkınma Planı hedeflerinden biyoteknoloji, gıda güvenliği ve sürdürülebilir çevre başlıklarına ve Sıfır Atık Projesine de pozitif katkıda bulunacağını düşünüyorum. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak ülkemizin milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak adına yürüttüğümüz projelerin önümüzdeki yıl daha da artarak devam edeceğine inanıyorum."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.