Kırşehir %53 İle Evet Dedi !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.04.2017 - 20:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir %53 İle Evet Dedi !

Sandıkların %100'ünün  açıldığı Kırşehir'de %53,3'lük ''Evet'' oranı çıktı.Kırşehir Merkezde ve Boztepe İlçesi'nde ''Hayır'' önde bitirdi.Diğer ilçelerde özellikle MHP'li belediyelerde ''Evet'' açık ara önde bitirdi.   İçerisinde Başkanlık sistemini de içeren 18 maddelik anayasa değişikliğine ilişkin referandumda, Türkiye'de sandıkların neredeyse tamamı açıldı.Şu anki verilere göre %51'lik bir oy oranıyla ''Evet'' oyları ipi göğüslüyor.Kırşehir'de de neredeyse benzer bir durum yaşanıyor.%53'lük oy oranıyla ''Evet'' oyu ipi göğüslemiş durumda... KIRŞEHİR MERKEZ VE BOZTEPE İLÇESİ HAYIR DEDİ Kırşehir'de merkez ilçe, %49,8'lik , Boztepe İlçesi'nde ise %57'lik bir hayır oranı çıktı.En yüksek ''Evet'' oyu, %78,4 ile Akçakent İlçesi'nden çıktı.Akçakent'i sırasıyla %71,2 ile Çiçekdağ, %60,0 ile Akpınar, %58,17 ile Mucur, %53,1 Kaman takip etti. ANALİZ 1 Kasım genel seçimlerine baktığımız da ise Ak Parti ve MHP'nin %75'lik bir oy oranı toplamına ulaşıyoruz.Başbakan Binali Yıldırım, Kırşehir mitinginde bu oy potansiyeline istinaden Kırşehir'de hedeflerinin %70 olduğunu belirtmişti.Gelinen noktada bu hedefin altında kalındığını görüyoruz.Her ne kadar oy oranı AK Parti oyları gibi gözükse de Kırşehir genelinde MHP'li Belediyelerin bulunduğu ilçelerde ''Evet'' oylarının ipi göğüslediğini görüyoruz.Kırşehir Merkez'de ise ''Evet'' cephesinden bakıldığında daha kötü bir tablo var.1 Kasım Genel Seçimlerinde Ak Parti ve MHP bloğunun toplam oy oranı olan %74'lük bir oy oranına istinaden referandumda %49,8 ile büyük bir uçurumun olduğunu görüyoruz.
Sandıkların %100'ünün  açıldığı Kırşehir'de %53,3'lük ''Evet'' oranı çıktı.Kırşehir Merkezde ve Boztepe İlçesi'nde ''Hayır'' önde bitirdi.Diğer ilçelerde özellikle MHP'li belediyelerde ''Evet'' açık ara önde bitirdi.

  İçerisinde Başkanlık sistemini de içeren 18 maddelik anayasa değişikliğine ilişkin referandumda, Türkiye'de sandıkların neredeyse tamamı açıldı.Şu anki verilere göre %51'lik bir oy oranıyla ''Evet'' oyları ipi göğüslüyor.Kırşehir'de de neredeyse benzer bir durum yaşanıyor.%53'lük oy oranıyla ''Evet'' oyu ipi göğüslemiş durumda... KIRŞEHİR MERKEZ VE BOZTEPE İLÇESİ HAYIR DEDİ Kırşehir'de merkez ilçe, %49,8'lik , Boztepe İlçesi'nde ise %57'lik bir hayır oranı çıktı.En yüksek ''Evet'' oyu, %78,4 ile Akçakent İlçesi'nden çıktı.Akçakent'i sırasıyla %71,2 ile Çiçekdağ, %60,0 ile Akpınar, %58,17 ile Mucur, %53,1 Kaman takip etti. ANALİZ 1 Kasım genel seçimlerine baktığımız da ise Ak Parti ve MHP'nin %75'lik bir oy oranı toplamına ulaşıyoruz.Başbakan Binali Yıldırım, Kırşehir mitinginde bu oy potansiyeline istinaden Kırşehir'de hedeflerinin %70 olduğunu belirtmişti.Gelinen noktada bu hedefin altında kalındığını görüyoruz.Her ne kadar oy oranı AK Parti oyları gibi gözükse de Kırşehir genelinde MHP'li Belediyelerin bulunduğu ilçelerde ''Evet'' oylarının ipi göğüslediğini görüyoruz.Kırşehir Merkez'de ise ''Evet'' cephesinden bakıldığında daha kötü bir tablo var.1 Kasım Genel Seçimlerinde Ak Parti ve MHP bloğunun toplam oy oranı olan %74'lük bir oy oranına istinaden referandumda %49,8 ile büyük bir uçurumun olduğunu görüyoruz.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.