Kirli Siyasetin Kurbanı Olan Aşıkpaşa Tabiat Parkı İle İlgili Ekicioğlu'ndan Açıklama

GÜNDEM 03.11.2021 - 18:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kirli Siyasetin Kurbanı Olan Aşıkpaşa Tabiat Parkı İle İlgili Ekicioğlu'ndan Açıklama

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, atıl duruma gelen Aşıkpaşa Tabiat Parkı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşletmecilik hakkı Kırşehir Belediyesi'ne verilen Aşıkpaşa Tabiat Parkı 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Ankaralı Pastaneciye devredilmişti.Parkı düğün salonuna çeviren Pastaneci kaçarken, parkı Kırşehir Belediyesi'ne devretmeyen Orman Müdürlüğü ihaleye çıktı ancak ihaleye katılan olmadı.Atıl duruma gelen park için şimdi yeniden ihaleye çıkılıyor.12 Milyon TL'ye malolan park ile ilgili Youtube'da A Takımına konuk olan Selahattin Ekicioğlu çok önemli açıklamalarda bulundu.   ''KIRŞEHİR HALKI İÇİN ALMAYA TALİBİZ'' Tabiat Parkı’yla ilgili daha önceden imzalanan sözleşmenin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tek taraflı olarak feshedildiğini belirten Ekicioğlu, '' Siyasi nedenlerle Kırşehir halkının ihtiyacı ve beklentisi olan anlaşmayı iptal ettiler. Ve ne yazıktır ki geçen süre zarfında Tabiat Parkı alanında bozulmalar başlamıştır. Bu halkın parasının ve Milli servetin hiçe sayılmasıdır ve bunun sorumluları da her şeyden önce Kırşehir halkına hesabını vermek durumundadır. Biz, Kırşehir Belediyesi olarak gerekli tadilatlar yapılırsa eski şartlara uymaya ve burasını Kırşehir halkı için almaya talibiz. Biz, Kırşehir Belediyesi olarak kamunun malı çürümeye bırakılmasın diyoruz.     ''KIR-KÖY İLE ALTERNATİF PROJE OLUŞTURDUK'' Aşıkpaşa Tabiat Parkı için düzenlenen ihaleye tek firmanın katıldığını ve bu parkın o firmaya peşkeş çekildiğini belirten Ekicioğlu sözlerini şöyle sürdürdü :  Daha sonra da Tabiat Parkı’nı devralan 20 Bin TL sermayeli pastaneci tarafından parkın içerisine düğün salonu yapılmıştı. Ama biz Kırşehir Belediyesi olarak halkımızın mağdur edilmesine karşı hemen bir alternatif proje üreterek Kır-Köy Projesini de hayata geçirdik.Belediyeler de bir kamu kuruluşudur. Tabiat Parkı siyasi nedenlerle Kırşehir halkının kullanımından alınmasaydı geçen zaman içerinde hem yıpranmasının önüne geçilerek bakımı yapılacak ve hem de vatandaşlarımızın rahat nefes alabilecekleri bir alan canlılık kazanmış olacaktı.       Bilindiği üzere Âşıkpaşa Tabiat Parkı için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından o zaman toplamda yaklaşık 12-13 Milyon TL gibi bir para harcandı ve bu para da kamunun parasıdır. Kamunun parasının ve malının da kimsenin çöpe göndermeye hakkı yoktur.”
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, atıl duruma gelen Aşıkpaşa Tabiat Parkı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşletmecilik hakkı Kırşehir Belediyesi'ne verilen Aşıkpaşa Tabiat Parkı 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Ankaralı Pastaneciye devredilmişti.Parkı düğün salonuna çeviren Pastaneci kaçarken, parkı Kırşehir Belediyesi'ne devretmeyen Orman Müdürlüğü ihaleye çıktı ancak ihaleye katılan olmadı.Atıl duruma gelen park için şimdi yeniden ihaleye çıkılıyor.12 Milyon TL'ye malolan park ile ilgili Youtube'da A Takımına konuk olan Selahattin Ekicioğlu çok önemli açıklamalarda bulundu.

 

''KIRŞEHİR HALKI İÇİN ALMAYA TALİBİZ''

Tabiat Parkı’yla ilgili daha önceden imzalanan sözleşmenin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tek taraflı olarak feshedildiğini belirten Ekicioğlu, '' Siyasi nedenlerle Kırşehir halkının ihtiyacı ve beklentisi olan anlaşmayı iptal ettiler. Ve ne yazıktır ki geçen süre zarfında Tabiat Parkı alanında bozulmalar başlamıştır. Bu halkın parasının ve Milli servetin hiçe sayılmasıdır ve bunun sorumluları da her şeyden önce Kırşehir halkına hesabını vermek durumundadır. Biz, Kırşehir Belediyesi olarak gerekli tadilatlar yapılırsa eski şartlara uymaya ve burasını Kırşehir halkı için almaya talibiz. Biz, Kırşehir Belediyesi olarak kamunun malı çürümeye bırakılmasın diyoruz.

 

 

''KIR-KÖY İLE ALTERNATİF PROJE OLUŞTURDUK''

Aşıkpaşa Tabiat Parkı için düzenlenen ihaleye tek firmanın katıldığını ve bu parkın o firmaya peşkeş çekildiğini belirten Ekicioğlu sözlerini şöyle sürdürdü :  Daha sonra da Tabiat Parkı’nı devralan 20 Bin TL sermayeli pastaneci tarafından parkın içerisine düğün salonu yapılmıştı. Ama biz Kırşehir Belediyesi olarak halkımızın mağdur edilmesine karşı hemen bir alternatif proje üreterek Kır-Köy Projesini de hayata geçirdik.Belediyeler de bir kamu kuruluşudur. Tabiat Parkı siyasi nedenlerle Kırşehir halkının kullanımından alınmasaydı geçen zaman içerinde hem yıpranmasının önüne geçilerek bakımı yapılacak ve hem de vatandaşlarımızın rahat nefes alabilecekleri bir alan canlılık kazanmış olacaktı.

 

 

 

Bilindiği üzere Âşıkpaşa Tabiat Parkı için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından o zaman toplamda yaklaşık 12-13 Milyon TL gibi bir para harcandı ve bu para da kamunun parasıdır. Kamunun parasının ve malının da kimsenin çöpe göndermeye hakkı yoktur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.