KİMSE EKMEKSİZ KALMASIN DİYE ‘EKMEK ASKILIĞI’ OLUŞTURDU

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.04.2016 - 09:27, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

KİMSE EKMEKSİZ KALMASIN DİYE ‘EKMEK ASKILIĞI’ OLUŞTURDU

Kırşehir’de bir ekmek fırını işletmeni ‘hiç kimse ekmeksiz kalmasın, ihtiyacı olan askıdan’ alsın diye başlattığı proje ile ekmek askılığı oluşturdu. Oluşturduğu ekmek askılığı ile ahiler geleneğini yaşatmaya çalıştığını ifade eden ekmek fırını işletmeni Mehmet Çopuroğlu, yaptıkları projeyi önce kendilerinin finanse ettiğini ve sonra da vatandaşın katılımını sağladıklarını söyledi. Vatandaşın katılımının olmadığı zamanlarda da askıda ekmek uygulamasını kendilerinin finanse ettiğini belirten Çopuroğlu, “Ahiler diyarı Kırşehir’de, bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. Başlattığımız projeyi iş yerimizde öncelikle kendimiz finanse ederek vatandaşın da katılımını sağladık. Vatandaşın katılmadığı zamanlar kendimiz finanse ediyoruz. Bizim askılığa ekmek astığımızı gören vatandaşta duyarlı olarak evine alacağı 5 ekmek yerine 3 ekmek 2 ekmek herkes kendi bütçesine göre katkıda bulunuyor. Kendi eliyle kasadan aldığı ekmeği götürüp askıya asıyor. Bizim gerçekten umudumuz gerçekten ihtiyaç sahiplerinin ekmek alıyor olması bu konuda da yapılan projeden dolayı çok mutluyuz. İnşallah bu bir örnek olur. Diğer sektörlerde de benzer uygulamalar yapılır. Kırşehir ve şehirde yaşayan ihtiyaç sahipleri için faydamız olursa mutlu oluruz.” diye konuştu. İhtiyacından arda kalan dışında ekmek bağışında bulunan vatandaş ise düşüncelerini ve yapılan projeye sunduğu desteği ise şöyle anlattı: “Başlatılan projeyi yerinde bulunuyorum. İhtiyacı olan ve ekmek alamayan birçok vatandaşımız var. Bir şekilde bütün fırıncıların duyarlı olması gerekir. Günlük 10 ekmeğe ihtiyacı olup ta evine 2 ekmek götüren bir çok insanımız var. Yapılan davranışı takdir ediyor ve adıma teşekkür ediyorum.” KIRŞEHİR BELEDİYESİ GÜNLÜK 4 BİN 235 EKMEĞİ ÜCRETSİZ DAĞITIYOR Kırşehirli esnafın davranışını olumlu bulduğunu ve takdir ettiğini ifade eden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise Ahiliğe ve Ahilik uygulamalarına uyan esnafların olmasının kendileri ve şehrin kültürel anlamda da gelişimi için çok önemli olduğunu ifade ederek Kırşehir’de sosyal belediyecilik anlayışının da çok geliştiğini belirtti. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Kırşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde günlük ihtiyaç sahipleri için 4 bin 235 ekmek ücretsiz şekilde dağıtılmakta aylık ise ortalama 131 bin 284 ekmek ihtiyaç sahipleri için ulaştırılmakta, Ahilik gibi bir teşkilatlanmanın olduğu şehir’de insanların da ahilik geleneklerine uygun halde yaşamaları bizleri yaptığımız belediyecilik anlamın da da mutlu etmekte inşallah duyarlılık sahibi kişilerle birlikte daha gelişmiş ve daha sosyal bir belediyecilik anlayışını ortaya koyacağız.” İfadelerini kullandı.
Kırşehir’de bir ekmek fırını işletmeni ‘hiç kimse ekmeksiz kalmasın, ihtiyacı olan askıdan’ alsın diye başlattığı proje ile ekmek askılığı oluşturdu.

Oluşturduğu ekmek askılığı ile ahiler geleneğini yaşatmaya çalıştığını ifade eden ekmek fırını işletmeni Mehmet Çopuroğlu, yaptıkları projeyi önce kendilerinin finanse ettiğini ve sonra da vatandaşın katılımını sağladıklarını söyledi. Vatandaşın katılımının olmadığı zamanlarda da askıda ekmek uygulamasını kendilerinin finanse ettiğini belirten Çopuroğlu, “Ahiler diyarı Kırşehir’de, bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. Başlattığımız projeyi iş yerimizde öncelikle kendimiz finanse ederek vatandaşın da katılımını sağladık. Vatandaşın katılmadığı zamanlar kendimiz finanse ediyoruz. Bizim askılığa ekmek astığımızı gören vatandaşta duyarlı olarak evine alacağı 5 ekmek yerine 3 ekmek 2 ekmek herkes kendi bütçesine göre katkıda bulunuyor. Kendi eliyle kasadan aldığı ekmeği götürüp askıya asıyor. Bizim gerçekten umudumuz gerçekten ihtiyaç sahiplerinin ekmek alıyor olması bu konuda da yapılan projeden dolayı çok mutluyuz. İnşallah bu bir örnek olur. Diğer sektörlerde de benzer uygulamalar yapılır. Kırşehir ve şehirde yaşayan ihtiyaç sahipleri için faydamız olursa mutlu oluruz.” diye konuştu.

İhtiyacından arda kalan dışında ekmek bağışında bulunan vatandaş ise düşüncelerini ve yapılan projeye sunduğu desteği ise şöyle anlattı: “Başlatılan projeyi yerinde bulunuyorum. İhtiyacı olan ve ekmek alamayan birçok vatandaşımız var. Bir şekilde bütün fırıncıların duyarlı olması gerekir. Günlük 10 ekmeğe ihtiyacı olup ta evine 2 ekmek götüren bir çok insanımız var. Yapılan davranışı takdir ediyor ve adıma teşekkür ediyorum.”

KIRŞEHİR BELEDİYESİ GÜNLÜK 4 BİN 235 EKMEĞİ ÜCRETSİZ DAĞITIYOR Kırşehirli esnafın davranışını olumlu bulduğunu ve takdir ettiğini ifade eden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise Ahiliğe ve Ahilik uygulamalarına uyan esnafların olmasının kendileri ve şehrin kültürel anlamda da gelişimi için çok önemli olduğunu ifade ederek Kırşehir’de sosyal belediyecilik anlayışının da çok geliştiğini belirtti. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Kırşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde günlük ihtiyaç sahipleri için 4 bin 235 ekmek ücretsiz şekilde dağıtılmakta aylık ise ortalama 131 bin 284 ekmek ihtiyaç sahipleri için ulaştırılmakta, Ahilik gibi bir teşkilatlanmanın olduğu şehir’de insanların da ahilik geleneklerine uygun halde yaşamaları bizleri yaptığımız belediyecilik anlamın da da mutlu etmekte inşallah duyarlılık sahibi kişilerle birlikte daha gelişmiş ve daha sosyal bir belediyecilik anlayışını ortaya koyacağız.” İfadelerini kullandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.