KESOB : Her Esnafa 25 Bin TL Kredi Tanımlandı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.04.2020 - 19:06, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

KESOB : Her Esnafa 25 Bin TL Kredi Tanımlandı

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi  tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında ayrım yapılmaksızın tüm esnaflara 150 bin liralık kooperatif limiti haricinde 25 bin TL kredi tanımlandığı açıklandı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk; Hazine destekli kredilerden yararlanmak isteyen esnaflarımızın kredi kefalet kooperatifimize başvuru yapmaları gerektiğini belirtti. Tüm dünyayı etkisi altına alan Korovavirüs (Covid-19) sebebiyle birçok işletmenin İçişleri Bakanlığı tarafından tedbir amacıyla belirsiz süreliğine kapatıldığını, bu sebeple de  esnaf ve sanatkarın maddi olarak zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, bu zor süreci esnaf ve sanatkârın en az sıkıntı ile atlatabilmesi amacıyla ayrım yapılmaksızın her esnafa kooperatiflerde kullanabildikleri 150 bin lira kredi limiti haricinde 25 bin liralık hazine destekli kredi tanımlandığını ve isteyen her esnafın kooperatife başvuru yapmak koşuluyla krediyi hemen kullanabileceklerini belirtti. Bahamaettin Öztürk , ''Bu kredinin kullandırılmasında emeği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başta olmak üzere, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan Hanımefendiye ve Kırşehir'imize Plasman Desteği veren TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir Akgül'e şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ederim. Bu zor günleri Allahın iziniyle hep birlikte atlatacaklarını belirten Öztürk, "hepimiz için zor olan bu süreçte herkesin çok dikkatli olmasını, mümkün olduğunca sosyal mesafeye dikkat edilmesini ve işi olmadıkça insanların evde kalarak bu zor sürece destek vermelerini istedi.'' dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi  tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında ayrım yapılmaksızın tüm esnaflara 150 bin liralık kooperatif limiti haricinde 25 bin TL kredi tanımlandığı açıklandı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk; Hazine destekli kredilerden yararlanmak isteyen esnaflarımızın kredi kefalet kooperatifimize başvuru yapmaları gerektiğini belirtti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korovavirüs (Covid-19) sebebiyle birçok işletmenin İçişleri Bakanlığı tarafından tedbir amacıyla belirsiz süreliğine kapatıldığını, bu sebeple de  esnaf ve sanatkarın maddi olarak zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, bu zor süreci esnaf ve sanatkârın en az sıkıntı ile atlatabilmesi amacıyla ayrım yapılmaksızın her esnafa kooperatiflerde kullanabildikleri 150 bin lira kredi limiti haricinde 25 bin liralık hazine destekli kredi tanımlandığını ve isteyen her esnafın kooperatife başvuru yapmak koşuluyla krediyi hemen kullanabileceklerini belirtti.

Bahamaettin Öztürk , ''Bu kredinin kullandırılmasında emeği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başta olmak üzere, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan Hanımefendiye ve Kırşehir'imize Plasman Desteği veren TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir Akgül'e şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ederim. Bu zor günleri Allahın iziniyle hep birlikte atlatacaklarını belirten Öztürk, "hepimiz için zor olan bu süreçte herkesin çok dikkatli olmasını, mümkün olduğunca sosyal mesafeye dikkat edilmesini ve işi olmadıkça insanların evde kalarak bu zor sürece destek vermelerini istedi.'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.