Kesikköprü Kervansarayı Gözlemeci Oluyor

TURİZM 12.04.2021 - 21:18, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kesikköprü Kervansarayı Gözlemeci Oluyor

Kırşehir'in en önemli tarihi eserlerinden olan ve Cacabey tarafından inşa ettirilen Kesikköprü Kervansaray'ı Kesikköprü Muhtarlığı'na devredildi.Muhtarlık gerekli düzenlemelerin ardından kervansarayda gözleme , ayran ve çay satacak.

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olan ve daha önce İstanbul'da faaliyet gösteren bir firmaya işletilmesi için kiralanan Kesikköprü Kervansaray'ı o tarhiten itibaren kaderine terk edildi.İddiaya göre Kervansarayı kiralayan firma burayı işletmediği gibi daha fahiş ücretlere işletme hakkını devretmeye çalıştı.Bunun üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü de sözleşmeyi iptal etti ve Kervansaray'ın kiralanması için 8 Nisan tarihinde ihaleye çıkılacağını ilan etti.   MUHTARLIĞA ÖNCELİK TANINDI   Vakıflar Genel Müdürlüğü Kesikköprü Köyü sınırları içerisinde kalan kervansaray için ihaleden önce köylüye hak tanıdı.Kesikköprü Muhtarlığı köy adına kervansarayı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladı.Buna göre muhtarlık kervansaray için her ay 100 TL kira ödeyecek.Köy muhtarı Hüseyin Erdemir , Kevansaray'da bir takım düzenlemeler yapacaklarını ve bu düzenlemenin ardından Kervansarayda gözleme, ayran ve çay satacaklarını belirtti.Erdemir burada çalışacak kişilerin ise köy halkından seçileceğini açıkladı.   İHALEYE GİRECEK OLAN FİRMA KONAKLAMA VE BALIK RESTORAN HİZMETİ VERECEKTİ   Öte yandan 8 Nisan'da yapılacak olan ihaleye Kırşehir Belediyesi ile anlaşmalı olan turizm firmasının katılacağı ve kervansarayı kiralaması durumunda burayı konaklama ve balık restoranı şeklinde işleteceği kaydedildi.Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğünün Kesikköprü Köyü'ne öncelik vermesi nedeniyle , Kervansaray gözlemeci olarak hizmet verecek.
Kırşehir'in en önemli tarihi eserlerinden olan ve Cacabey tarafından inşa ettirilen Kesikköprü Kervansaray'ı Kesikköprü Muhtarlığı'na devredildi.Muhtarlık gerekli düzenlemelerin ardından kervansarayda gözleme , ayran ve çay satacak.

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olan ve daha önce İstanbul'da faaliyet gösteren bir firmaya işletilmesi için kiralanan Kesikköprü Kervansaray'ı o tarhiten itibaren kaderine terk edildi.İddiaya göre Kervansarayı kiralayan firma burayı işletmediği gibi daha fahiş ücretlere işletme hakkını devretmeye çalıştı.Bunun üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü de sözleşmeyi iptal etti ve Kervansaray'ın kiralanması için 8 Nisan tarihinde ihaleye çıkılacağını ilan etti.

 

MUHTARLIĞA ÖNCELİK TANINDI

 

Vakıflar Genel Müdürlüğü Kesikköprü Köyü sınırları içerisinde kalan kervansaray için ihaleden önce köylüye hak tanıdı.Kesikköprü Muhtarlığı köy adına kervansarayı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladı.Buna göre muhtarlık kervansaray için her ay 100 TL kira ödeyecek.Köy muhtarı Hüseyin Erdemir , Kevansaray'da bir takım düzenlemeler yapacaklarını ve bu düzenlemenin ardından Kervansarayda gözleme, ayran ve çay satacaklarını belirtti.Erdemir burada çalışacak kişilerin ise köy halkından seçileceğini açıkladı.

 

İHALEYE GİRECEK OLAN FİRMA KONAKLAMA VE BALIK RESTORAN HİZMETİ VERECEKTİ

 

Öte yandan 8 Nisan'da yapılacak olan ihaleye Kırşehir Belediyesi ile anlaşmalı olan turizm firmasının katılacağı ve kervansarayı kiralaması durumunda burayı konaklama ve balık restoranı şeklinde işleteceği kaydedildi.Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğünün Kesikköprü Köyü'ne öncelik vermesi nedeniyle , Kervansaray gözlemeci olarak hizmet verecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.