Kentparkın Kirlenen ve Kokan Su Problemi Biyolojik Yöntemle Çözülecek

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.07.2019 - 12:24, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kentparkın Kirlenen ve Kokan Su Problemi Biyolojik Yöntemle Çözülecek

Kırşehir'in en önemli sembollerinden birisi haline gelen Kentpark suyunun kirlenmesi ve kokmasına bir türlü çare bulunamamıştı. Kısa sürede yosunlaşan ve kokan su burayı ziyaret eden vatandaşları rahatsız ettiği için Kentpark suyu boşaltılarak sık sık temizleniyordu.Bu durumda parkın görsel güzelliğine engel teşkil ediyordu. BAKTERİLER TEMİZLEYECEK Kentparkı sık sık temizlemekten ve bunun oluşturduğu maliyetten kurtulmak için bu kez biyolojik bir yöntem uygulaması başlatıldı.Algeat firmasının Kırşehir Belediyesinden herhangi bir ücret talep etmediği uygulama sayesinde Kentpark suyunda yosun ve kirlilik oluşumu engellenmiş olacak.Yosun oluşumu büyümeden engelleneceği için de giderlerde oluşan tıkanmaların da önüne geçilmiş olacak. KENTPARK'TA SIK SIK TEMİZLEME İŞİNE SON VERECEĞİZ Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Başar Altuntaş , '' Söz konusu ürün 3 seans olmak üzere toplam 120 Litre bakteri sporu sıkacağız.Ürünün içerisinde Pseudomonas fluorescence NG28 Bakterisi bulunuyor ve bu bakteriler yosun oluşumunu engelleyerek suyun kirlenmesinin ve kokmasının da önüne geçiyor.Vatandaşlarımızın kötü görüntü ve kokudan rahatsız olmamaları için başka yöntemlerde bulduk.Önce bunun uygulayacağız ve başarılı olduğumuz takdirde devam edeceğiz.'' açıklamasında bulundu. ALGEAT’in Faydaları  Sulama kanallarında ve göllerde oluşan yosunları yerinde yok eder.  Kanal temizliği sonrasında uygulandığında sezon boyunca yosunun oluşmasına engel olur.  Yosun oluşumunu engellediği için kanallarda mil ve çamur tutulumunu azaltır böylece kanal debisinin azalmasını engeller.  Çürüyen yosunlardan beslenen yabani su bitkilerinin oluşumunu azaltır.  Yosunların ve su otlarının sebep olduğu tıkanıklıkları engelleyerek su kaçaklarını azaltır böylece enerji ve su kaybını engeller.  Yosunların ve yabani su bitkilerinin kanallarda oluşturduğu, su kaybına sebep olan yarık ve çatlakları azaltır.  Sezon sonu temizlik maliyetlerini (ekskavatör, işçilik, yakıt vb.) ve süresini yarı yarıya azaltır.

Kırşehir'in en önemli sembollerinden birisi haline gelen Kentpark suyunun kirlenmesi ve kokmasına bir türlü çare bulunamamıştı.

Kısa sürede yosunlaşan ve kokan su burayı ziyaret eden vatandaşları rahatsız ettiği için Kentpark suyu boşaltılarak sık sık temizleniyordu.Bu durumda parkın görsel güzelliğine engel teşkil ediyordu.

BAKTERİLER TEMİZLEYECEK

Kentparkı sık sık temizlemekten ve bunun oluşturduğu maliyetten kurtulmak için bu kez biyolojik bir yöntem uygulaması başlatıldı.Algeat firmasının Kırşehir Belediyesinden herhangi bir ücret talep etmediği uygulama sayesinde Kentpark suyunda yosun ve kirlilik oluşumu engellenmiş olacak.Yosun oluşumu büyümeden engelleneceği için de giderlerde oluşan tıkanmaların da önüne geçilmiş olacak.

KENTPARK'TA SIK SIK TEMİZLEME İŞİNE SON VERECEĞİZ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Başar Altuntaş , '' Söz konusu ürün 3 seans olmak üzere toplam 120 Litre bakteri sporu sıkacağız.Ürünün içerisinde Pseudomonas fluorescence NG28 Bakterisi bulunuyor ve bu bakteriler yosun oluşumunu engelleyerek suyun kirlenmesinin ve kokmasının da önüne geçiyor.Vatandaşlarımızın kötü görüntü ve kokudan rahatsız olmamaları için başka yöntemlerde bulduk.Önce bunun uygulayacağız ve başarılı olduğumuz takdirde devam edeceğiz.'' açıklamasında bulundu.

ALGEAT’in Faydaları

 Sulama kanallarında ve göllerde oluşan yosunları yerinde yok eder.

 Kanal temizliği sonrasında uygulandığında sezon boyunca yosunun oluşmasına engel olur.

 Yosun oluşumunu engellediği için kanallarda mil ve çamur tutulumunu azaltır böylece kanal debisinin azalmasını engeller.

 Çürüyen yosunlardan beslenen yabani su bitkilerinin oluşumunu azaltır.

 Yosunların ve su otlarının sebep olduğu tıkanıklıkları engelleyerek su kaçaklarını azaltır böylece enerji ve su kaybını engeller.

 Yosunların ve yabani su bitkilerinin kanallarda oluşturduğu, su kaybına sebep olan yarık ve çatlakları azaltır.

 Sezon sonu temizlik maliyetlerini (ekskavatör, işçilik, yakıt vb.) ve süresini yarı yarıya azaltır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.