Kayseri-Yerköy Hızlı Tren Hattına Sosyal Medyada ''Kırşehir'' Tepkisi

GÜNDEM 23.07.2022 - 13:50, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kayseri-Yerköy Hızlı Tren Hattına Sosyal Medyada ''Kırşehir'' Tepkisi

Bugün temel atma töreni gerçekleştirilecek Ankara-Kayseri-Yerköy Hızlı Tren Hattı ile ilgili paylaşımda bulunan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, Kırşehir'in by-pass edilmesi nedeniyle büyük tepki gösterildi.

Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı üzerinde bulunan Yerköy İstasyonu'ndan Kayseri'ye ek hızlı tren hattı yapılması kararlaştırılmış ve söz konusu hattın neden daha az maliyetli olan Kırşehir-Nevşehir güzergahı yerine daha maliyetli ve daha az nüfusa sahip olan Yozgat hattı üzerinden geçirildiği gazetemiz tarafından gündeme getirilmişti.Konunun gündeme getirilmesinin ardından ''Kırşehir yine mi cezalandırılıyor ?'' sorusu akıllara gelirken Kırşehir Kamuoyu duruma büyük tepki göstermişti.   KIRŞEHİR'DEN GEÇMESİN DİYE 2 KAT MALİYETİ GÖZE ALDILAR Yozgat hattının dağlık ve engebeli olması nedeniyle milyarlarca TL yutması ve  Kayseri hattı için yeni hat daha inşa edilmesinin getireceği ağır maliyet yükü hesabının da ortada olmasına rağmen projeye  Kırşehir-Nevşehir hattının dahil edilmemesi kamuoyunda büyük tepki uyandırmıştı.Nitekim Ankara'dan Sivas'a ulaşmak için geçirilen Yozgat hattı üzerindeki engebeli arazi nedeniyle onlarca köprü ve tünel inşa edilmiş devletin üzerindeki yük de kat ve kat artmıştı.Kırşehir hattının tercih edilmesi durumunda ise hem hat mesafesi kısalmış olacak hem de düz arazi nedeniyle maliyet de yarı yarıya azalmış olacaktı.   SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Ankara-Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı temel atma töreninin saat 17:00'de gerçekleştirileceğini sosyal medya hesabından duyurdu.Karaismailoğlu'nun yaptığı paylaşıma ''Kırşehir'in görmezden gelinmesi ve dışlanması'' konusunda siyasiler, bürüokratlar ve vatandaşlardan tepki geldi. İŞTE O TEPKİLERİN BİR KISMI :        
Bugün temel atma töreni gerçekleştirilecek Ankara-Kayseri-Yerköy Hızlı Tren Hattı ile ilgili paylaşımda bulunan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, Kırşehir'in by-pass edilmesi nedeniyle büyük tepki gösterildi.

Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı üzerinde bulunan Yerköy İstasyonu'ndan Kayseri'ye ek hızlı tren hattı yapılması kararlaştırılmış ve söz konusu hattın neden daha az maliyetli olan Kırşehir-Nevşehir güzergahı yerine daha maliyetli ve daha az nüfusa sahip olan Yozgat hattı üzerinden geçirildiği gazetemiz tarafından gündeme getirilmişti.Konunun gündeme getirilmesinin ardından ''Kırşehir yine mi cezalandırılıyor ?'' sorusu akıllara gelirken Kırşehir Kamuoyu duruma büyük tepki göstermişti.

 

KIRŞEHİR'DEN GEÇMESİN DİYE 2 KAT MALİYETİ GÖZE ALDILAR

Yozgat hattının dağlık ve engebeli olması nedeniyle milyarlarca TL yutması ve  Kayseri hattı için yeni hat daha inşa edilmesinin getireceği ağır maliyet yükü hesabının da ortada olmasına rağmen projeye  Kırşehir-Nevşehir hattının dahil edilmemesi kamuoyunda büyük tepki uyandırmıştı.Nitekim Ankara'dan Sivas'a ulaşmak için geçirilen Yozgat hattı üzerindeki engebeli arazi nedeniyle onlarca köprü ve tünel inşa edilmiş devletin üzerindeki yük de kat ve kat artmıştı.Kırşehir hattının tercih edilmesi durumunda ise hem hat mesafesi kısalmış olacak hem de düz arazi nedeniyle maliyet de yarı yarıya azalmış olacaktı.

 

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Ankara-Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı temel atma töreninin saat 17:00'de gerçekleştirileceğini sosyal medya hesabından duyurdu.Karaismailoğlu'nun yaptığı paylaşıma ''Kırşehir'in görmezden gelinmesi ve dışlanması'' konusunda siyasiler, bürüokratlar ve vatandaşlardan tepki geldi.

İŞTE O TEPKİLERİN BİR KISMI :

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.