Kayseri Üniversitesi Rektörü Karamustafa, ''Kırşehir Ahiliğin Başkentidir''

GÜNDEM 14.01.2022 - 00:56, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kayseri Üniversitesi Rektörü Karamustafa, ''Kırşehir Ahiliğin Başkentidir''

Kayseri Ünviersitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Ahiliğin başkenti ile ilgili yaptığı açıklamaya açıklık getirerek , Ahiliğin Başkentinin Kırşehir olduğunu ifade etti.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa basında çıkan ''Ahiliğin Merkezinin Kayseri olduğu'' yönündeki sözlerine  açıklık getirerek gazetemize açıklamada bulundu. Ahi Evran-ı Veli Hazretlerinin Kırşehir'e yerleşmeden önce Kayseri'de bulunduğunu belirten Karamustafa '' 13. Yüzyıl başlarında Horasan'dan Kayseri'ye gelen Ahi Evran (1171-1262) Anadolu Türk insanının ekonomik, sosyal ve kültürel meseleleri ile ilgilenmiştir. Esnaf ve Sanatkarları meslek ve ahlaki planda örgütleyip bir araya getirerek sosyal teşkilatlanmayı oluşturmuştur. Oluşan bu teşkilatlanma sistemi daha sonra Ahilik adı altında devam etmiştir. Ahi Evran Zaviyesi, Esnaf ve sanatkarlar Müzesi gibi birçok kuruluş bulunmaktadır. Burada ilim ve irfan çalışmalarına devam etmiştir. Bunu ifade etmek için böyle bir söylemde bulunduk. Bu yılki üniversitemizin açılış dersini Ahiligin başkenti Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin değerli Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya açılış dersi verdirerek Ahiliği ve Ahiliğin en önemli merkezlerinden birisi olan Kirşehir'i ne kadar önemsediğimizi göstermeye çalıştık'' ifadelerine yer verdi.
Kayseri Ünviersitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Ahiliğin başkenti ile ilgili yaptığı açıklamaya açıklık getirerek , Ahiliğin Başkentinin Kırşehir olduğunu ifade etti.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa basında çıkan ''Ahiliğin Merkezinin Kayseri olduğu'' yönündeki sözlerine  açıklık getirerek gazetemize açıklamada bulundu.

Ahi Evran-ı Veli Hazretlerinin Kırşehir'e yerleşmeden önce Kayseri'de bulunduğunu belirten Karamustafa '' 13. Yüzyıl başlarında Horasan'dan Kayseri'ye gelen Ahi Evran (1171-1262) Anadolu Türk insanının ekonomik, sosyal ve kültürel meseleleri ile ilgilenmiştir. Esnaf ve Sanatkarları meslek ve ahlaki planda örgütleyip bir araya getirerek sosyal teşkilatlanmayı oluşturmuştur. Oluşan bu teşkilatlanma sistemi daha sonra Ahilik adı altında devam etmiştir. Ahi Evran Zaviyesi, Esnaf ve sanatkarlar Müzesi gibi birçok kuruluş bulunmaktadır. Burada ilim ve irfan çalışmalarına devam etmiştir. Bunu ifade etmek için böyle bir söylemde bulunduk. Bu yılki üniversitemizin açılış dersini Ahiligin başkenti Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin değerli Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya açılış dersi verdirerek Ahiliği ve Ahiliğin en önemli merkezlerinden birisi olan Kirşehir'i ne kadar önemsediğimizi göstermeye çalıştık'' ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.