Kayseri'den Acı Haber : 13 Şehit 48 Yaralı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.12.2016 - 10:28, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kayseri'den Acı Haber : 13 Şehit 48 Yaralı

 Kayseri’de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında 14 askerin şehit olduğunu, 55 askerin yaralandığını açıklandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin, 'Bombayla kimi zaman sivil kimi zaman savunmasız kimi zaman güvenlik kuvvetlerimiz başka bir hal içerisindeyken hedef alınan eylem türleri, dünyanın en alçak, en hain eylem türleridir. Misliyle mukabele edileceğini, edildiğini ifade etmek istiyorum.' dedi. Soylu, Kayseri'de yaptığı açıklamada, sabah saat 08.45 sıralarında Talas Bulvarında Zincidere Komando Tugayı'ndan çarşı iznini kullanmak için iki otobüsle yola çıkan erlerin, hain terör saldırısı ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Özel halk otobüsünü durduran ve o esnada da araçtaki bombalı düzeneği patlatan teröristin kimliğinin belirlendiğini söyleyen Soylu, "Şu an 7 kişi gözaltında, 5 kişi de aranıyor. Şu anda hastanelerimizde 56 yaralımız var. Bu 56 yaralımızın 12'si yoğun bakımda. 4'ü ağır" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şu ana kadar 9 şehidin kimliğinin tespit edildiğini belirterek "Oklar şu anda PKK'yı işaret ediyor" dedi. Kayseri'de şehit sayısı 14'e yükseldi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altında olan bir askerin daha şehit olduğunu söyledi. Şehit sayısının 14'e yükseldiğini belirten Prof. Kudret Doğru, ayrıca bir özel hastanedeki bir askerin de durumunun kritik olduğunu ifade etti. Prof. Kudret Doğru, "Sabah gelen hastalara derhal müdahaleler yapıldı. Çok kısa sürede yaralılara müdahale yapılması sağlandı. Bir süre sonra Bakanlarımız hastalarımızı ve bütün askerlerimizi ziyaret ettiler. Özellikle il dışından gelen hasta yakınları ile ilgili gerekli organizasyonları da yapmaya devam ediyoruz" dedi. TSK’dan Kayseri’de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada, “17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 55 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir” denildi. Açıklamanın devamında, “Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.
 Kayseri’de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında 14 askerin şehit olduğunu, 55 askerin yaralandığını açıklandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin, 'Bombayla kimi zaman sivil kimi zaman savunmasız kimi zaman güvenlik kuvvetlerimiz başka bir hal içerisindeyken hedef alınan eylem türleri, dünyanın en alçak, en hain eylem türleridir. Misliyle mukabele edileceğini, edildiğini ifade etmek istiyorum.' dedi. Soylu, Kayseri'de yaptığı açıklamada, sabah saat 08.45 sıralarında Talas Bulvarında Zincidere Komando Tugayı'ndan çarşı iznini kullanmak için iki otobüsle yola çıkan erlerin, hain terör saldırısı ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Özel halk otobüsünü durduran ve o esnada da araçtaki bombalı düzeneği patlatan teröristin kimliğinin belirlendiğini söyleyen Soylu, "Şu an 7 kişi gözaltında, 5 kişi de aranıyor. Şu anda hastanelerimizde 56 yaralımız var. Bu 56 yaralımızın 12'si yoğun bakımda. 4'ü ağır" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şu ana kadar 9 şehidin kimliğinin tespit edildiğini belirterek "Oklar şu anda PKK'yı işaret ediyor" dedi. Kayseri'de şehit sayısı 14'e yükseldi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altında olan bir askerin daha şehit olduğunu söyledi. Şehit sayısının 14'e yükseldiğini belirten Prof. Kudret Doğru, ayrıca bir özel hastanedeki bir askerin de durumunun kritik olduğunu ifade etti. Prof. Kudret Doğru, "Sabah gelen hastalara derhal müdahaleler yapıldı. Çok kısa sürede yaralılara müdahale yapılması sağlandı. Bir süre sonra Bakanlarımız hastalarımızı ve bütün askerlerimizi ziyaret ettiler. Özellikle il dışından gelen hasta yakınları ile ilgili gerekli organizasyonları da yapmaya devam ediyoruz" dedi. TSK’dan Kayseri’de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada, “17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 55 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir” denildi. Açıklamanın devamında, “Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.