Kayseri'deki Patlamada Şehit Olan 15 Komandonun Faili Yakalandı

GÜNDEM 23.10.2020 - 21:27, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kayseri'deki Patlamada Şehit Olan 15 Komandonun Faili Yakalandı

2016 yılında Kayseri'de komando erlerini taşıyan otobüse yapılan saldırı sonucu 3'ü Kırşehirli 15 askerimiz şehit düşmüştü.Patlamayı gerçekleştiren hainler bir bir yakalandı. Son olarak Fırat Botan Kod adlı Ferhat Tekiner Kuzey Irak'ta yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

4 yıl önce Kayseri'de komando taburuna düzenlenen hain saldırılda 15 komando er şehit düşmüştü.Şehit düşen erlerden Yunus Emre Duran, Ahmet Taş, Muhammet Ali Ocak Kırşehirliydi.Yürekleri yakan şehit haberleri sonrasında failleri yakalamak için geniş çaplı opersayon başlatıldı.     YAKALANARAK TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ   PKK mensubu ‘Fırat Botan’ kod adlı Ferhat Tekiner, MİT’in emniyet ile işbirliği içerisinde düzenlediği operasyonla Kuzey Irak’ta yakalanarak Türkiye’ye getirildi.PKK’lı Tekiner’in, 17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen saldırının faillerinden olduğu tespit edildi.Ferhat Tekiner’in, 15 askerin şehit olduğu ve 54 kişinin de yaralandığı Kayseri’de patlamanın faili ‘Kendal Deniz’ kod adlı Kenan Çiçek’e çaldığı aracı teslim eden terörist olduğu belirlendi.Hakkında yakalama kararı olan Ferhat Tekiner, MİT ve Emniyet tarafından yürütülen ortak çalışmalar sonucunda Kuzey Irak’tan Türkiye’ye getirildi.     ŞEHİT BABASINDAN CUMHURBAŞKANI VE MİT'E TEŞEKKÜR   Kayseri'de 4 yıl önce hain saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Ahmet Taş'ın Kırşehir'deki ailesi, saldırıyı gerçekleştiren teröristin yakalanma haberi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.Acılı baba Osman Taş, "Geçtiğimiz yıl ve bugün yakalanan teröristler için İçişleri Bakanlığımıza, Cumhurbaşkanlığımıza, MİT Müsteşarlığına teşekkür ediyorum. Bu hainlerin peşini bırakmadıkları için" dedi.     Taş, teröristlerin yakalanması sonrası yüreklerine su serpildiğini ise şöyle anlattı:   "Bizlerin yüreklerine su serpildi. Bizleri teröristlerin yakalanması mutlu etti. Bizlerin acısı hafifledi. Allah diğer şehitlerimizin ve evladımızın şefaatine bizleri nail eylesin. Biz, şehit ailesi olarak devletimizden memnunuz, devletimiz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. İnşallah birlik ve beraberliğimiz bozulmaz." Hain Kayseri saldırısı sonrası teröristlerin yakalanması haberleri sonrası aileyi ziyaret eden Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu, "4 yıl önce Kayseri'de haince planlanan saldırı sonrası 15 şehidimiz olmuştu. Şehitlerden 3'ü Çiçekdağı İlçesinden rabbim şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Hain planı yapan terörist yakalandı. İçimiz soğudu yetkililere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
2016 yılında Kayseri'de komando erlerini taşıyan otobüse yapılan saldırı sonucu 3'ü Kırşehirli 15 askerimiz şehit düşmüştü.Patlamayı gerçekleştiren hainler bir bir yakalandı. Son olarak Fırat Botan Kod adlı Ferhat Tekiner Kuzey Irak'ta yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

4 yıl önce Kayseri'de komando taburuna düzenlenen hain saldırılda 15 komando er şehit düşmüştü.Şehit düşen erlerden Yunus Emre Duran, Ahmet Taş, Muhammet Ali Ocak Kırşehirliydi.Yürekleri yakan şehit haberleri sonrasında failleri yakalamak için geniş çaplı opersayon başlatıldı.

 

 

YAKALANARAK TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

 

PKK mensubu ‘Fırat Botan’ kod adlı Ferhat Tekiner, MİT’in emniyet ile işbirliği içerisinde düzenlediği operasyonla Kuzey Irak’ta yakalanarak Türkiye’ye getirildi.PKK’lı Tekiner’in, 17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen saldırının faillerinden olduğu tespit edildi.Ferhat Tekiner’in, 15 askerin şehit olduğu ve 54 kişinin de yaralandığı Kayseri’de patlamanın faili ‘Kendal Deniz’ kod adlı Kenan Çiçek’e çaldığı aracı teslim eden terörist olduğu belirlendi.Hakkında yakalama kararı olan Ferhat Tekiner, MİT ve Emniyet tarafından yürütülen ortak çalışmalar sonucunda Kuzey Irak’tan Türkiye’ye getirildi.

 

 

ŞEHİT BABASINDAN CUMHURBAŞKANI VE MİT'E TEŞEKKÜR

 

Kayseri'de 4 yıl önce hain saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Ahmet Taş'ın Kırşehir'deki ailesi, saldırıyı gerçekleştiren teröristin yakalanma haberi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.Acılı baba Osman Taş, "Geçtiğimiz yıl ve bugün yakalanan teröristler için İçişleri Bakanlığımıza, Cumhurbaşkanlığımıza, MİT Müsteşarlığına teşekkür ediyorum. Bu hainlerin peşini bırakmadıkları için" dedi.

 

 

Taş, teröristlerin yakalanması sonrası yüreklerine su serpildiğini ise şöyle anlattı:

 

"Bizlerin yüreklerine su serpildi. Bizleri teröristlerin yakalanması mutlu etti. Bizlerin acısı hafifledi. Allah diğer şehitlerimizin ve evladımızın şefaatine bizleri nail eylesin. Biz, şehit ailesi olarak devletimizden memnunuz, devletimiz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. İnşallah birlik ve beraberliğimiz bozulmaz."

Hain Kayseri saldırısı sonrası teröristlerin yakalanması haberleri sonrası aileyi ziyaret eden Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu, "4 yıl önce Kayseri'de haince planlanan saldırı sonrası 15 şehidimiz olmuştu. Şehitlerden 3'ü Çiçekdağı İlçesinden rabbim şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Hain planı yapan terörist yakalandı. İçimiz soğudu yetkililere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.