Kayseri'de Deprem : Kırşehir de Sallandı

GÜNDEM 18.01.2022 - 07:36, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kayseri'de Deprem : Kırşehir de Sallandı

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde saat 02.28'de 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremde evlerde hasar meydana gelirken ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.Ana depremin ardından 21 artçı sarsıntı meydana geldiği bildirildi.

  Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde saat 02.28’de 5.1 büyüklüğünde deprem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre 20.44 km derinliğinde gerçekleşen deprem Kırşehir ile birlikte çevre il ve ilçelerde de de hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremi önce 4.9 büyüklüğünde açıkladı daha sonra 5.1 olarak revize etti.   AFAD’tan yapılan ilk açıklamada, herhangi bir olumsuz ihbarın bulunmadığı belirtilerek, “Geçmiş olsun Kayseri. Sarıoğlan ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.     Hava sıcaklığının eksi 7 derece olarak ölçüldüğü Kayseri’de depreme uyurken yakalanan birçok vatandaş endişe içerisinde dışarıya çıktı. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, Valilik ve belediye ekiplerinin merkez ve ilçelerde hasar meydana gelip gelmediği konusunda çalışmalar başlattığı öğrenildi.     EVLERDE HASAR MEYDANA GELDİ Depremi yaşayan bir vatandaş acayip bir şekilde sallanma hissettiklerini söyledi.  Depremde evinde çatlaklar oluşan vatandaş, o anları anlatarak, “Uyuyordum, bir anda acayip salladı. Evi çok çatlattı.Evde hasar var ama bende bir şey yok. Sallanmanın şiddetiyle kafama sıva düştü” dedi. Depremin ardından ilçe merkezinde, Palas ve Ilıca Mahallelerinde bulunan bazı evlerde hasar oluşurken, deprem dolayısıyla yaralanan olmadığı öğrenildi.Hasar Gören evlerde yaşayanlar öğretmenevine yerleştirildi.    
Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde saat 02.28'de 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremde evlerde hasar meydana gelirken ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.Ana depremin ardından 21 artçı sarsıntı meydana geldiği bildirildi.

 

Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde saat 02.28’de 5.1 büyüklüğünde deprem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre 20.44 km derinliğinde gerçekleşen deprem Kırşehir ile birlikte çevre il ve ilçelerde de de hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremi önce 4.9 büyüklüğünde açıkladı daha sonra 5.1 olarak revize etti.

 

AFAD’tan yapılan ilk açıklamada, herhangi bir olumsuz ihbarın bulunmadığı belirtilerek, “Geçmiş olsun Kayseri. Sarıoğlan ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

 

Hava sıcaklığının eksi 7 derece olarak ölçüldüğü Kayseri’de depreme uyurken yakalanan birçok vatandaş endişe içerisinde dışarıya çıktı. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, Valilik ve belediye ekiplerinin merkez ve ilçelerde hasar meydana gelip gelmediği konusunda çalışmalar başlattığı öğrenildi.

 

 

EVLERDE HASAR MEYDANA GELDİ

Depremi yaşayan bir vatandaş acayip bir şekilde sallanma hissettiklerini söyledi.  Depremde evinde çatlaklar oluşan vatandaş, o anları anlatarak, “Uyuyordum, bir anda acayip salladı. Evi çok çatlattı.Evde hasar var ama bende bir şey yok. Sallanmanın şiddetiyle kafama sıva düştü” dedi. Depremin ardından ilçe merkezinde, Palas ve Ilıca Mahallelerinde bulunan bazı evlerde hasar oluşurken, deprem dolayısıyla yaralanan olmadığı öğrenildi.Hasar Gören evlerde yaşayanlar öğretmenevine yerleştirildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.