Karayolları'na Bağlı Çok Sayıda Teşeron İşçinin Görevine Son Veriliyor

GÜNDEM 17.12.2021 - 13:47, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Karayolları'na Bağlı Çok Sayıda Teşeron İşçinin Görevine Son Veriliyor

Nevşehir CHP Milletvekili Faruk Sarıaslan, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde'de 100 ila 110 kişi arasında Karayolları işçisinin işlerine son verileceğini açıkladı.

Ulaştırma ve Alt yapı bakanı Adil Karaismailoğlu'nın yazılı olarak cevaplanması isteği ile soru önergesi veren Nevşehir CHP Milletvekili Faruk Sarıaslan önergesinde şu ifadelere yer verdi ; ''Kayseri Karayolları 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı; 67. şube (Nevşehir), 61. şube (Kırşehir), 64. şube (Niğde) Karayolları şube müdürlüklerinde çalışan 100 ile 110 arasında taşeron işçimizin 20/12/2021 tarihi itibari ile işlerine son verileceği bilgisi tarafıma iletilmiştir.Yeni ihalenin yapılmayacağı, mevcut ödeneğin maaş ödemelerine bile yetmeyeceği yetkililer tarafından gerekçe gösterilerek işçilerimize iletilmiştir. Bu bağlamda,  1- Karayolları Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir bölgelerinde çalışan taşeron işçilerimizin işine neden son verilecektir ? 2- Taşeron işçilerimizin işlerine devam edebilmeleri için, Bakanlığınız bir çalışma yaparak işçilerimize sahip çıkacak mıdır ? Yoksa bu kış günlerinde, bu ekonomik koşullarda, işçilerimizin aileleri ile birlikte mağdur edilmelerine bakanlığınız seyirci mi kalacaktır ?
Nevşehir CHP Milletvekili Faruk Sarıaslan, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde'de 100 ila 110 kişi arasında Karayolları işçisinin işlerine son verileceğini açıkladı.

Ulaştırma ve Alt yapı bakanı Adil Karaismailoğlu'nın yazılı olarak cevaplanması isteği ile soru önergesi veren Nevşehir CHP Milletvekili Faruk Sarıaslan önergesinde şu ifadelere yer verdi ;

''Kayseri Karayolları 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı; 67. şube (Nevşehir), 61. şube (Kırşehir), 64. şube (Niğde) Karayolları şube müdürlüklerinde çalışan 100 ile 110 arasında taşeron işçimizin 20/12/2021 tarihi itibari ile işlerine son verileceği bilgisi tarafıma iletilmiştir.Yeni ihalenin yapılmayacağı, mevcut ödeneğin maaş ödemelerine bile yetmeyeceği yetkililer tarafından gerekçe gösterilerek işçilerimize iletilmiştir.

Bu bağlamda, 

1- Karayolları Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir bölgelerinde çalışan taşeron işçilerimizin işine neden son verilecektir ?

2- Taşeron işçilerimizin işlerine devam edebilmeleri için, Bakanlığınız bir çalışma yaparak işçilerimize sahip çıkacak mıdır ? Yoksa bu kış günlerinde, bu ekonomik koşullarda, işçilerimizin aileleri ile birlikte mağdur edilmelerine bakanlığınız seyirci mi kalacaktır ?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.