Karantina Süresi Dolan Gurbetçiler Kırşehir'den Memleketlerine Uğurlandılar

GÜNDEM 02.05.2020 - 12:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Karantina Süresi Dolan Gurbetçiler Kırşehir'den Memleketlerine Uğurlandılar

İngiltere'den Türkiye'ye dönmek isteyen 252 Türk Vatandaşı Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kırşehir'de bir yurda yerleştirilmişti.Karantina süreleri tamamlanan vatandaşlar evlerine gönderildi.

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı yerleşkesi içerisinde bulunan Fatma Bacı Kız Öğrenci Yurdu'ndaki karantina süreleri dolan 252 kişi sağlık ekipleri tarafından gerekli kontrollerden geçirilerek otobüslere bindirilip polis ekiplerinin gözetiminde memleketlerine uğurlandı.Vatandaşlar, yurttan ayrılırken personele teşekkür ederek, onları alkışladı. Kırşehir İl AFAD görevlilerince otobüslere kumanya ve gıda paketleri de konuldu.     ''ALLAH RAZI OLSUN''           Eşi ve çocuğu Trabzon'da yaşayan kendisi ise İngiltere'de çalışan Gökhan Kadakal , ''Virüs artınca biz de işyerlerimizi kapattık. Ben de en büyük çarenin Türkiye’ye dönmek olduğunu düşündüm. Yaklaşık 1 ay gibi bir süre zarfında Türk yetkililerine mektuplar yazdım, mail attım. 15 Nisan’da Türk Konsolosluğu’ndan cevap geldi. 17 Nisan’da 'Türkiye’ye uçağınız var' dediler. Daha sonra Ankara Esenboğa Havalimanına iniş yaptık ardından da Kırşehir’e geldim.Buranın çok güzel şartları var. Devletimizden Allah razı olsun. Polisimiz, sağlık çalışanlarımız, yurt personelleri sağ olsunlar bizimle çok iyi şekilde ilgileniyorlar. Normal şartlarda 3 öğün yemeğimiz geliyor. Ben çok Avrupa ülkesi gördüm ama bir devletin ilk defa bu kadar insanına sahip çıktığına şahit oluyorum. 6 aylık kızım var. Onun hasreti ben de çok var. İnşallah karantina süreci sonrası kızım ve eşime kavuşmayı bekliyorum" şeklinde konuştu.
İngiltere'den Türkiye'ye dönmek isteyen 252 Türk Vatandaşı Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kırşehir'de bir yurda yerleştirilmişti.Karantina süreleri tamamlanan vatandaşlar evlerine gönderildi.

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı yerleşkesi içerisinde bulunan Fatma Bacı Kız Öğrenci Yurdu'ndaki karantina süreleri dolan 252 kişi sağlık ekipleri tarafından gerekli kontrollerden geçirilerek otobüslere bindirilip polis ekiplerinin gözetiminde memleketlerine uğurlandı.Vatandaşlar, yurttan ayrılırken personele teşekkür ederek, onları alkışladı. Kırşehir İl AFAD görevlilerince otobüslere kumanya ve gıda paketleri de konuldu.

 

 

''ALLAH RAZI OLSUN''

 

 

 

 

 

Eşi ve çocuğu Trabzon'da yaşayan kendisi ise İngiltere'de çalışan Gökhan Kadakal , ''Virüs artınca biz de işyerlerimizi kapattık. Ben de en büyük çarenin Türkiye’ye dönmek olduğunu düşündüm. Yaklaşık 1 ay gibi bir süre zarfında Türk yetkililerine mektuplar yazdım, mail attım. 15 Nisan’da Türk Konsolosluğu’ndan cevap geldi. 17 Nisan’da 'Türkiye’ye uçağınız var' dediler. Daha sonra Ankara Esenboğa Havalimanına iniş yaptık ardından da Kırşehir’e geldim.Buranın çok güzel şartları var. Devletimizden Allah razı olsun. Polisimiz, sağlık çalışanlarımız, yurt personelleri sağ olsunlar bizimle çok iyi şekilde ilgileniyorlar. Normal şartlarda 3 öğün yemeğimiz geliyor. Ben çok Avrupa ülkesi gördüm ama bir devletin ilk defa bu kadar insanına sahip çıktığına şahit oluyorum. 6 aylık kızım var. Onun hasreti ben de çok var. İnşallah karantina süreci sonrası kızım ve eşime kavuşmayı bekliyorum" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.