Karacakurt Türkmen Şenliği'nin Altıncısı Düzenlendi

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.07.2017 - 18:33, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Karacakurt Türkmen Şenliği'nin Altıncısı Düzenlendi

Bir çok Türkmen ve Yörükleri bir araya getiren geleneksel Karacakurt Türkmen Şenliği'nin 6.'sı yapıldı. Kırşehir, her yıl düzenlenen ve çok sayıda Türkmen ve yörüğü bir araya getiren Türkmen şenliğine ev sahipliği yaptı.Mucur İlçesi piknik çayırında yapılan şenlik, Vali Necati Şentürk'ün alana at üzerinde girişi ile başladı. Yurdun dört bir yanından gelen ve adeta ''Toy'' yapan çeşitli dernek ve topluluklar ile birlikte Kırşehir bürokrasisini de buluşturan şenlikte ; Mehteran Bölüğü konseri, Bursa Kılıç Kalkan Ekibinin gösterisi, çeşitli illerin halk oyunları gösterileri, çeşitli Türkmen oyunlarının oynanması, Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu konseri, Türk Halk Müziği Sanatçısı Ferman Kaya’nın konseri ve Erzincan Atlıspor Kulübü Cirit gösterisi ile devam etti. Alanda konuşma yapan Vali Necati Şentürk, ''Düzenlenen bu program, Türk kültürünün, örf-adet, gelenek ve göreneklerinin gelecek nesillere aktarılmasına çok büyük katkılarda bulunuyor. Türk tarihi şan ve şerefle doludur. Bizim tarihimizde atların çok önemli yeri vardır. Tören alanına da atlarla giriş yaptık. Tarihimizde seferlere atlarla çıktık, ava atlarla gittik. Bizim atlarımız gittiğimiz her yere bizimle beraber gitti. Biz korkusuz, temiz bir milletiz. Biz Türkler tarihe şan, bu topraklara can vermişiz. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. Gittiğimiz yerlere medeniyet, islamiyet, ilim ve irfan götürmüşüz. Devletimiz ve milletimiz ebediyen var olsun. Bu duygularla, bu programı düzenleyenlere teşekkür ediyorum." dedi. Karacakurt Şenliğine Vali ile birlikte , Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci,Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, Mucur Kaymakamı Muhammet Önder, İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, il ve ilçe yöneticileri, Karacakurt Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Serdar Güneş, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Türkmen Dernekleri üyeleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.  
Bir çok Türkmen ve Yörükleri bir araya getiren geleneksel Karacakurt Türkmen Şenliği'nin 6.'sı yapıldı.

Kırşehir, her yıl düzenlenen ve çok sayıda Türkmen ve yörüğü bir araya getiren Türkmen şenliğine ev sahipliği yaptı.Mucur İlçesi piknik çayırında yapılan şenlik, Vali Necati Şentürk'ün alana at üzerinde girişi ile başladı.

Yurdun dört bir yanından gelen ve adeta ''Toy'' yapan çeşitli dernek ve topluluklar ile birlikte Kırşehir bürokrasisini de buluşturan şenlikte ; Mehteran Bölüğü konseri, Bursa Kılıç Kalkan Ekibinin gösterisi, çeşitli illerin halk oyunları gösterileri, çeşitli Türkmen oyunlarının oynanması, Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu konseri, Türk Halk Müziği Sanatçısı Ferman Kaya’nın konseri ve Erzincan Atlıspor Kulübü Cirit gösterisi ile devam etti.

Alanda konuşma yapan Vali Necati Şentürk, ''Düzenlenen bu program, Türk kültürünün, örf-adet, gelenek ve göreneklerinin gelecek nesillere aktarılmasına çok büyük katkılarda bulunuyor. Türk tarihi şan ve şerefle doludur. Bizim tarihimizde atların çok önemli yeri vardır. Tören alanına da atlarla giriş yaptık. Tarihimizde seferlere atlarla çıktık, ava atlarla gittik. Bizim atlarımız gittiğimiz her yere bizimle beraber gitti. Biz korkusuz, temiz bir milletiz. Biz Türkler tarihe şan, bu topraklara can vermişiz. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. Gittiğimiz yerlere medeniyet, islamiyet, ilim ve irfan götürmüşüz. Devletimiz ve milletimiz ebediyen var olsun. Bu duygularla, bu programı düzenleyenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Karacakurt Şenliğine Vali ile birlikte , Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci,Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, Mucur Kaymakamı Muhammet Önder, İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, il ve ilçe yöneticileri, Karacakurt Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Serdar Güneş, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Türkmen Dernekleri üyeleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.