KARACA KURT TÜRKMEN ŞÖLENİNİN 5'İNCİSİ DÜZENLENECEK

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2016 - 12:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

KARACA KURT TÜRKMEN ŞÖLENİNİN 5'İNCİSİ DÜZENLENECEK

Mucur İlçesinde 5'incisi düzenlenecek Karaca Kurt Türkmen şöleninde, Osmanlı Beyliğinin kuruluşu Hılla Gölü'nde yapılacak gösteriyle anlatılacak. 29 Mayıs Pazar günü saat 9:00 'da  Hılla Gölü'nde yapılacak olan gösteride, Oğuz Boylarının bir araya gelip,sonra Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna zemin hazırlayan kararların alındığı Toy temsil edilecek.Tükmenlerin hayatının ve kültürlerinin anlatılacağı şölende eski yöresel oyunların yanı sıra il protokolü şölen alanına atlı süvariler eşliğinde girecek.Kültürün devamlılığını sağlamak ve Türkmenlerin hayatlarının geleceğe ışık tutacağını göstermek adına organizasyonun önemli olduğunu ifade eden Karaca Kurt Derneği Başkanı Serdar Güneş, Türkmen aşiretlerinin yaşamlarının incelenmesi ve geleceğe bırakılacak en büyük mirasın kültür mirası olduğu inancı ile Türkmen şöleninde Türkmenlerin kültürlerini yansıtmanın kendileri için birincil öncelik olduğunu söyledi. Güneş, açıklamasında, “Anadolu coğrafyası, kültürlerin etkileşiminin fazla olduğu ama aşiretlerin kendi kültürlerini asla kaybetmediği bir bölge, bizler bu bilinç ile öz kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak adına bu tür organizasyonlar da ailelerimiz arasında bağlarımızı güçlendirerek kendi kültürümüzü çocuklarımızın da bilmesini sağlamaya çalışmaktayız. Siyasi ideolojilerin değil, kültürün ve Türkmen aşiretlerinin yaşantılarının bilinmesini önemsiyoruz. Kültürünü bilmeyen toplumların yok olmaya başladıkları inancından hareket ederek yaşamakta olduğumuz kültürümüzü çocuklarımızın teknolojik gelişmelerle birlikte harmanlamasını sağlamak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi. 5’incisi düzenlenecek Türkmen şöleni, ilçe merkezinde kortejin hazırlanması ve Türkmen beylerinin bir araya gelmesi ile başlayacak. Şölen alanına il protokolü atlı süvariler eşliğinde alana girecek. Mehteran ekibinin sunacağı gösteri ile devam edecek şölende; cirit gösterisi,halat çekme,sapan ile hedefe taş atma,kelle atma,deve oyunu gösterisi,okçuluk gösterisi,halk oyunları gösterileri yer alacak. Ahi esnaflarının da geleneklere uygun şekilde şed kuşanacağı şölen ulusal ve yerel sanatçıların vereceği konserle son bulacak.
Mucur İlçesinde 5'incisi düzenlenecek Karaca Kurt Türkmen şöleninde, Osmanlı Beyliğinin kuruluşu Hılla Gölü'nde yapılacak gösteriyle anlatılacak.

29 Mayıs Pazar günü saat 9:00 'da  Hılla Gölü'nde yapılacak olan gösteride, Oğuz Boylarının bir araya gelip,sonra Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna zemin hazırlayan kararların alındığı Toy temsil edilecek.Tükmenlerin hayatının ve kültürlerinin anlatılacağı şölende eski yöresel oyunların yanı sıra il protokolü şölen alanına atlı süvariler eşliğinde girecek.Kültürün devamlılığını sağlamak ve Türkmenlerin hayatlarının geleceğe ışık tutacağını göstermek adına organizasyonun önemli olduğunu ifade eden Karaca Kurt Derneği Başkanı Serdar Güneş, Türkmen aşiretlerinin yaşamlarının incelenmesi ve geleceğe bırakılacak en büyük mirasın kültür mirası olduğu inancı ile Türkmen şöleninde Türkmenlerin kültürlerini yansıtmanın kendileri için birincil öncelik olduğunu söyledi.

Güneş, açıklamasında, “Anadolu coğrafyası, kültürlerin etkileşiminin fazla olduğu ama aşiretlerin kendi kültürlerini asla kaybetmediği bir bölge, bizler bu bilinç ile öz kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak adına bu tür organizasyonlar da ailelerimiz arasında bağlarımızı güçlendirerek kendi kültürümüzü çocuklarımızın da bilmesini sağlamaya çalışmaktayız. Siyasi ideolojilerin değil, kültürün ve Türkmen aşiretlerinin yaşantılarının bilinmesini önemsiyoruz. Kültürünü bilmeyen toplumların yok olmaya başladıkları inancından hareket ederek yaşamakta olduğumuz kültürümüzü çocuklarımızın teknolojik gelişmelerle birlikte harmanlamasını sağlamak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

5’incisi düzenlenecek Türkmen şöleni, ilçe merkezinde kortejin hazırlanması ve Türkmen beylerinin bir araya gelmesi ile başlayacak. Şölen alanına il protokolü atlı süvariler eşliğinde alana girecek. Mehteran ekibinin sunacağı gösteri ile devam edecek şölende; cirit gösterisi,halat çekme,sapan ile hedefe taş atma,kelle atma,deve oyunu gösterisi,okçuluk gösterisi,halk oyunları gösterileri yer alacak. Ahi esnaflarının da geleneklere uygun şekilde şed kuşanacağı şölen ulusal ve yerel sanatçıların vereceği konserle son bulacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.