Kapanmaların Ağır Stresi Altındaki Olumsuz Etkileri, Spor Yaparak Gidermenin En İsabetli Zamanı

SPOR 04.06.2021 - 22:12, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kapanmaların Ağır Stresi Altındaki Olumsuz Etkileri, Spor Yaparak Gidermenin En İsabetli Zamanı

Fitness Eğitmeni ,”Eflatun Bayan ve Çocuk Spor Salonu” Sahibi Dilek Eftatun Yılmaz Pandemi Sürecinin getirmiş olduğu stresin spor yoluyla nasıl atılacağına dair açıklamalarda bulundu.

Dilek Eflatun Yılmaz şu ifadelere yer verdi ; Depresyon en yaygın olarak bilinen ve birçok kişiye dokunan, etkilediği kişilerin yaşamları üzerinde önemli sonuçlar doğurabilen zayıflatıcı bir rahatsızlık olduğunu, evlerde kapalı kaldığımız bu zorlu “pandemi Süreci”nde; yaşamını streslerini ruh beden sağlığını sporla yöneten bir antrenör olarak spor salonumuzun açılışıyla birlikte etrafımda daha somut olarak gözlemledim.   Bugüne kadar sporcularım üzerinde somut olarak gözlemlediğim sadece “beden sağlığı” değil “ruh sağlığı” üzerinde de mutlak olumlu etkiler oldu. bu durum; samimi olarak ifade edeyim ki “pandemi dönemi boyunca” çok açıklığıyla ortaya çıktı.   “BEDEN RUH VE ZİHİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ DENGELEMENİN KEYFİNİ SPORLA YAŞAYIN.”   Fiziksel olarak aktif olduğunuzda, zihniniz günlük streslerden uzaklaşır. Bu, olumsuz düşüncelerle boğulmaktan kaçınmanıza yardımcı olabilir. Egzersiz, vücudunuzdaki stres hormonlarının seviyesini azaltır. Bunlar, stres ve depresyonu uzak tutmaya yardımcı olabilecek doğal ruh hali kaldırıcılarıdır. “Endorfinler”, spordan sonra sizin daha rahat ve iyimser hissetmenize neden olacaktır. .Gün içinde çok geç saatlerde spor yapmamaya özen gösterin, yatmadan birkaç saat önce yapılan egzersiz sizi uyutmayacak kadar enerjik yapabilir.  Sporcularımda somut olarak gözlemlediğim ve kendilerinin de “farkındalık” oluşturduğu bazı gözlemlerimi paylaşmakta büyük yarar görüyorum: Bayan sporcularımda öz güven ve benlik saygısı artıyor, fiziksel kaz gücü artıkça dayanaklığın gelişmesine bağlı olarak kendi imajlarında da bariz ve iyi yönde gelişmeler gözlemleniyor, Spor ve fiziksel aktivitelerinde belli bir disiplini yakalayan sporcularımda uyku kalitelerinin artığı, daha hızlı uykuya daldığı dahası uyku derinliğinin arttığı spor yaptığı zamanların ertesi gün zihinsel görünümlerinin, ruh halleri üzerinde son derece olumlu etkiler yaptığını somut olarak gözlemledim. Pandemi süreci boyunca tetiklenen stres ve hatta panik ataklar sporsuz ve hareketsiz yaşam sürenler de “salt depresyon ilaçları” eşliğinde “büyük kilo almaları” üzülerek gözlemledim. Tamda bu noktada spor merkezimize gelen öğrencilerimde sadece kendi özel durumlarına göre proğladığım ve bizzat yönettiğim durumda, salt sporla bir rahatlama değil, aynı zamanda sosyal bir aktif ide havasının da etkili olduğunu gözlemledim. Bu nedenle;  Beden, zihin ve ruh aslında bir bütün olduğunu, Bir bütün olarak işlev yaptıklarını, Fiziksel egzersizler, hareketler, spor faaliyetlerinin; beden, beyin, zihin sağlığımız ve ruh sağlığımız açısından iyileştirici ve kalıcı etkilere sahip olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Bilelim ki Beden ve zihin açısından aktif bir yaşamda ruhumuzu besler.        
Fitness Eğitmeni ,”Eflatun Bayan ve Çocuk Spor Salonu” Sahibi Dilek Eftatun Yılmaz Pandemi Sürecinin getirmiş olduğu stresin spor yoluyla nasıl atılacağına dair açıklamalarda bulundu.

Dilek Eflatun Yılmaz şu ifadelere yer verdi ;

Depresyon en yaygın olarak bilinen ve birçok kişiye dokunan, etkilediği kişilerin yaşamları üzerinde önemli sonuçlar doğurabilen zayıflatıcı bir rahatsızlık olduğunu, evlerde kapalı kaldığımız bu zorlu “pandemi Süreci”nde; yaşamını streslerini ruh beden sağlığını sporla yöneten bir antrenör olarak spor salonumuzun açılışıyla birlikte etrafımda daha somut olarak gözlemledim.

 

Bugüne kadar sporcularım üzerinde somut olarak gözlemlediğim sadece “beden sağlığı” değil “ruh sağlığı” üzerinde de mutlak olumlu etkiler oldu. bu durum; samimi olarak ifade edeyim ki “pandemi dönemi boyunca” çok açıklığıyla ortaya çıktı.

 

“BEDEN RUH VE ZİHİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ DENGELEMENİN KEYFİNİ SPORLA YAŞAYIN.”

 

Fiziksel olarak aktif olduğunuzda, zihniniz günlük streslerden uzaklaşır. Bu, olumsuz düşüncelerle boğulmaktan kaçınmanıza yardımcı olabilir. Egzersiz, vücudunuzdaki stres hormonlarının seviyesini azaltır. Bunlar, stres ve depresyonu uzak tutmaya yardımcı olabilecek doğal ruh hali kaldırıcılarıdır. “Endorfinler”, spordan sonra sizin daha rahat ve iyimser hissetmenize neden olacaktır.

.Gün içinde çok geç saatlerde spor yapmamaya özen gösterin, yatmadan birkaç saat önce yapılan egzersiz sizi uyutmayacak kadar enerjik yapabilir.

 Sporcularımda somut olarak gözlemlediğim ve kendilerinin de “farkındalık” oluşturduğu bazı gözlemlerimi paylaşmakta büyük yarar görüyorum:

  • Bayan sporcularımda öz güven ve benlik saygısı artıyor, fiziksel kaz gücü artıkça dayanaklığın gelişmesine bağlı olarak kendi imajlarında da bariz ve iyi yönde gelişmeler gözlemleniyor,

  • Spor ve fiziksel aktivitelerinde belli bir disiplini yakalayan sporcularımda uyku kalitelerinin artığı, daha hızlı uykuya daldığı dahası uyku derinliğinin arttığı spor yaptığı zamanların ertesi gün zihinsel görünümlerinin, ruh halleri üzerinde son derece olumlu etkiler yaptığını somut olarak gözlemledim.

  • Pandemi süreci boyunca tetiklenen stres ve hatta panik ataklar sporsuz ve hareketsiz yaşam sürenler de “salt depresyon ilaçları” eşliğinde “büyük kilo almaları” üzülerek gözlemledim. Tamda bu noktada spor merkezimize gelen öğrencilerimde sadece kendi özel durumlarına göre proğladığım ve bizzat yönettiğim durumda, salt sporla bir rahatlama değil, aynı zamanda sosyal bir aktif ide havasının da etkili olduğunu gözlemledim.

Bu nedenle;

 Beden, zihin ve ruh aslında bir bütün olduğunu, Bir bütün olarak işlev yaptıklarını, Fiziksel egzersizler, hareketler, spor faaliyetlerinin; beden, beyin, zihin sağlığımız ve ruh sağlığımız açısından iyileştirici ve kalıcı etkilere sahip olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Bilelim ki Beden ve zihin açısından aktif bir yaşamda ruhumuzu besler.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.