Kanguru Faresi Kırşehir'de Görüntülendi

BİLİM 23.07.2020 - 23:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kanguru Faresi Kırşehir'de Görüntülendi

Kırşehir'de, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin (IUCN) ‘kırmızı listesi’nde yer alan ve dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olan kanguru faresi görüntülendi.

    Kırşehir'de Çuğun Barajı mevkiinde araç ile gezintiye çıkan Ahmet Tekeli ve arkadaşları Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin (IUCN) 'kırmızı listesi'nde yer alan ve dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olan kanguru faresine rastladı.Geçtiğimiz günlerde de Ankara'da görüntülenen ve nesli tükenmekte olan Kanguru faresini gören gençler şaşkınlıklarını gizleyemedi.Bir süre dikkatleri üzerine çeken aracın önünde zıplayan hayvan daha sonra doğal ortamında gözlerden kayboldu.   HİÇ SU İÇMEDEN YAŞAYABİLİYOR   Doğal yaşam alanı çöl iklimi olan kanguru faresi, hiç su içmeden yaşayabiliyor. Ayrıca, üstün sıçrama ve iki ayak üzerinde yürüme yeteneklerine sahip. Yaşadıkları ortamda tohum, bitki, böcek ve hayvan artıkları ile de beslendikleri biliniyor. IUCN'in 'kırmızı listesi'nde bulunan kanguru faresi, dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olarak kabul ediliyor.   HİRFANLI BARAJINDA DA SU SAMURU GÖRÜNTÜLENMİŞTİ   Geçtiğimiz günlerde de 3 arkadaşın gezintiye çıktığı Hirfanlı Barajı Sıdıklı Darboğaz mevkiinde yine nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan su samuru görüntülenmişti.Bir süre sahile çıkan su samuru daha sonra suya girerek gözlerden kaybolmuştu.  
Kırşehir'de, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin (IUCN) ‘kırmızı listesi’nde yer alan ve dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olan kanguru faresi görüntülendi.

 

 

Kırşehir'de Çuğun Barajı mevkiinde araç ile gezintiye çıkan Ahmet Tekeli ve arkadaşları Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin (IUCN) 'kırmızı listesi'nde yer alan ve dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olan kanguru faresine rastladı.Geçtiğimiz günlerde de Ankara'da görüntülenen ve nesli tükenmekte olan Kanguru faresini gören gençler şaşkınlıklarını gizleyemedi.Bir süre dikkatleri üzerine çeken aracın önünde zıplayan hayvan daha sonra doğal ortamında gözlerden kayboldu.

 

HİÇ SU İÇMEDEN YAŞAYABİLİYOR

 

Doğal yaşam alanı çöl iklimi olan kanguru faresi, hiç su içmeden yaşayabiliyor. Ayrıca, üstün sıçrama ve iki ayak üzerinde yürüme yeteneklerine sahip. Yaşadıkları ortamda tohum, bitki, böcek ve hayvan artıkları ile de beslendikleri biliniyor. IUCN'in 'kırmızı listesi'nde bulunan kanguru faresi, dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olarak kabul ediliyor.

 

HİRFANLI BARAJINDA DA SU SAMURU GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

 

Geçtiğimiz günlerde de 3 arkadaşın gezintiye çıktığı Hirfanlı Barajı Sıdıklı Darboğaz mevkiinde yine nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan su samuru görüntülenmişti.Bir süre sahile çıkan su samuru daha sonra suya girerek gözlerden kaybolmuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.